Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Hm, država smo mi vsi :), tudi "študent/upokojenec/redar/varnostnik". pa nekega pametnega pametnega dostopa nimajo, zbirat podatke ne morejo.
Sicer pa, precenjuje se spomin in motivacija teh revežev, ki morajo to delati.
Nimam težav z njimi, ampak z državo, ki dopušča da vsak "jebiveter" vpogleduje v moje osebne podatke.
 

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.344
1.716
113
Če greš kupit pivo ali čike ima vsaka trgovka prav tako pravico vpogledat v te iste osebne podatke. A takrat je ok?
 

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.811
199
63
Slovenija
jap, kaj šele ko greš k zdravniku in ti sestra vtakne zdravstveno kartico v čitalec. in te ima na pladnju. pa uslužbenka na Fursu. Marsikdo ima dostop do delčka nas samih. Pravi mojstri zaokroževanja pa so bolj doma v Cupertinu, Menlo Parku, Mountain Viewu ...
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Če greš kupit pivo ali čike ima vsaka trgovka prav tako pravico vpogledat v te iste osebne podatke. A takrat je ok?
V življenju (pa jih že kar nekaj štejem) se mi to ne v YU ne v SLO, ne v EU ni nikjer zgodilo - v ZDA pa se mi je, celo tako da nisem bil kupec, ampak sem samo nosil alkohol.
Ampak kombinacija z "zdravstvenim" stanjem in OI je pa že kar ornk vpogled v osebne podatke.

mcn a rad ješ mešan kompot?
 

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.726
-3
113
Glede aplikacije boš moral Nemce vprašat, oni jo posodabljajo. Naši jo samo prevajajo. Glede podatkov noter, čisto nič takega ni, česar država o tebi že ne ve. Podatke o tvojem gibanju hranijo vsi mobilni operaterji vsaj 6 mesecev. Podatke o cepljenju in testiranju imajo državni organi. Ime, naslov, datum rojstva prav tako. Kaj še aplikacija lahko zbira? O tebi, tvojih navadah, tvojem življenju pa preko meta podatkov Google (ali Apple) zve več, kot bo država kadarkoli.
Evo spet naši nič krivi. Pa ni res, da naši aplikacijo samo prevajajo. Aplikacija se povezuje na naše serverje, naši kontrolirajo podatke, mimo upporabnikov vključujejo nove funkcionalnosti, kot jim paše. Določajo pravila, po katerih aplikacija dela. Naša aplikacija tudi deluje drugače od nemške.

Podatke o cepljenju državni organi imajo, tudi o mojih boleznih, (kaj ima to za brigat varnostnika v trgovini), podatkov od mobilnih operaterjev pa ne, bi morali zanje zaprosit, potem pa dobijo ali ne. Tudi od darsa podatkov nimajo kar avtomatsko, bi morali zanj zaprosit. - No ker je dars naša firma, za razliko od mobilnih operaterjev to nebi bilo težko. Do podatkov iz googla, appla, pa naši državni organi ne morejo kar tako preprosto, če sploh lahko.
Dvomim, da mobilni operater zbira podatke, s kom se je kdo družil in koliko časa, kar bi država rada izvedela npr. iz prejšnje aplikacije. ostani zdrav. Pa v katero trgovino sem šel ali na kateri koncert, kot bi izvedela iz te zadnje.
Če pa ima kdo vse te podatke na kupu, lahko baze poveže, in lahko izve marsikaj. Ampak to so zasebni podatki, ki državo nimajo kaj brigat, zato bi bilo treba te vohunske aplikacije
Sicer pa, če misliš, da državo ne zanima, kam kdo gre, s kom se druži, kdaj, kakšne navade ima..... zakaj se potem tako trudi, da bi do teh podatkov prišla?

Kaj je že Janša delal v Izraelskem podjetju, ki razvija vohunske aplikacije?
 
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.726
-3
113
Če greš kupit pivo ali čike ima vsaka trgovka prav tako pravico vpogledat v te iste osebne podatke. A takrat je ok?
Pa si trgovka te podatke tudi zapiše? Pa konec leta skup potegne koliko si skadil? Pa proda podatke zavarovalnici, da ti malo poviša zarovalnino zaradi raka na pljučih , ki ga boš fasal? .....
Pa če ješ pasjo radost, namesto pljučne pečenke in tako prišparaš za dopust na hrvaškem, bi ti tudi lahko malo znižali penzijo - saj si zadovoljen z najcenejšo salamo, na dopust ti pa ni nuja hodit je luksus - imaš preveč. .....
 
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.726
-3
113
A varnostnik si tudi zapiše vse tvoje podatke, ko te poskenira?
Podatke si zapiše naprava ki skenira, v svoj spomin. Te podatke tudi obdela, odvisno od tega, katera funkcionalnost je v aplikaciji vklopljena pa tudi pošlje na Krekov server, kjer se shranijo kdaj, kje, kdo.....
Je Poklukar ob uvedno app povedal, da bodo gledali, kolikokrat bo kakšna koda kje uporabljena.
Če pa varnostnik želi podatke še zase, pa naredi screenshot, ko se obrneš in greš.
 
  • Haha
Reactions: zino

Ted

Guru
8. sep 2007
1.682
576
113
Predal jim je spisek mirsijev katerim morajo slediti. Ker so tako pomembni.
Mirsi je oporečnik, ki se bori za našo pravico do zasebnosti. Dajmo ga podpret, ustvarimo FB skupino in zberimo čim več članov, ki bodo v znak podpore delili naš boj.

Lahko tudi kak poučen YT video posnamemo...
 
  • Všeč mi je
Reactions: novaa

ferdo

Guru
3. sep 2007
9.917
3.736
113
Ljubljana
hmpg.net

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.349
8.713
113
Slovaška tudi v lockdown. Zakaj Slovenija noče? Gre izključno za predvolilno darilo Janše?

A zdej pa spet ni ok al kako?
 

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.147
5.569
113
Portugalska, polno cepljenih več kot 88%
Par dni nazaj


Vlasti su odredile da svi putnici koji dolaze u zemlju, čak i oni koji su u potpunosti cijepljeni, moraju pri dolasku predočiti negativan test, piše Reuters.

Costa je također najavio da oni koji su potpuno cijepljeni moraju pokazati negativan test na koronavirus prilikom ulaska u noćne klubove, barove, događaje i domove za starije te da je ponovno obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima.
Palčke za vse.
 
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77