Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

javr

Guru
6. dec 2011
1.599
1.061
113
Število okuženih v Sloveniji narašča zaradi specifične stopnje funkcionalne in tehnične pismenosti vrha države, začenši z Janšo, Ciglerjem Kraljem, Poklukarjem in drugimi, ki imajo možnost omejitve epidemije, pa je ne izkoristijo. Že leto in pol je jasno, kaj je problem in kako se ga rešuje. V tem času niti en dom za ostarele (DSO), niti en zdravstveni dom, niti en UKC nima dodatnega odvajanja izdihanega zraka okuženih oseb iz zaprtih prostorov. Svetovalno skupino sestavljajo kadri, ki strokovno recimo poznajo drugo fazo, ko virusi vstopijo v telo, definitivno pa o prvi, torej dinamiki gibanja zraka, nimajo ne praktičnih ne teoretičnih znanj. Strah me je splošnosti nekaterih zdravnikov. Umrli so zaradi covida. Ja, kje pa so se nalezli? Je kdo najširši javnosti podrobno predstavil načine, kako se okužbi izogneš? Je kdo v tej vladi sposoben razumeti to, da maske, ki jih dajejo kot obvezne, ne preprečujejo širjenja okužb (ampak samo maske FFP2)? In da je to, da so na ministrstvih in na NIJZ omogočali uporabo teh mask oskrbovalnemu osebju v DSO, ki so v primeru okuženosti ves izdihani zrak pustili v prostoru ter z njim okužili oskrbovance, pomoč pri povzročitvi smrti? Pri okužbah oskrbovancev v DSO je namreč sorazmerno majhna verjetnost, da so se okužili na Zrćah ali pa na Exitu. Z veliko verjetnostjo so se v DSO, ker jim Cigler Kralj niti po letu in pol še ne omogoča dihanja čistega zraka. Hkrati pa vlada, ki ne poskrbi za financiranje odvajanja zraka iz zaprtih prostorov, snema film o covidu. Vlada dela proti ustavi. In je tako brezobzirna do ogroženih, da ji mora to napisati ustavno sodišče in do tega spoznanja ne pride sama zaradi 4800 smrti zaradi covida.
 
  • Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.528
14.130
113
Aja zdaj je pa spet 4800 smrti ZARADI covida in ne S covidom ali kako že gre tisto? :D
 
  • Všeč mi je
Reactions: novaa

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.726
-3
113
Kdo jih je prijavil
Noben jih ni prijavil.
Sami so jih poklicali, tam so jih pričakali samo tisti, ki PCT pogoj izpolnjujejo - da bi pokazali, da v državnem zboru vsi (ki so bili v tistem trenutku tam) izpolnjujejo PCT pogoje. Tako so zaprli usta tistim, ki so dvomili, da v DZ ne izpolnjujejo vsi pogojev. Hkrati pa dali vedet, da bodo sedaj vsevprek preverjali tudi protestnike in ostale državljane. Tako so se rešili očitkov, zakaj pa poslancev ne preverijo.
Ker za prvega protestnika, ki bi ga preverili, bi rekli, zakaj pa v DZ ne preverjate. Bodo protestniki in vsi ostali sedaj lažje prenesli, če bodo preverjali in kaznovali njih - saj so poslance tudi preverili.

To je samo pesek v oči narodu.
Zakaj pa bi bil en preverjen na oct v DZ kaj drugače OGORČEN kot navaden državljan, ki je preverjen npr v trgovini?

Vemo pa, da so ti inšpektorji po pregledu pct pogoja v državo brez omejitev spustili 100 okuženih maturantov, nekateri s simptomi. In inšpektorji so vedeli, da imajo nekateri simptome, pa so jih vseeno spustili, da so lahko virus neovirano trosili dalje. Bi rekel, da pct, ki to omogoča, je zanič.
 
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.148
5.753
113
pri taščici
Nazadnje urejeno:
19. jul 2007
2.756
1.479
113
Da bo bolj natančno:
skeniral mi je QR kodo (izrezano QR kodo na majhnem papirju - ne celo A4 potrdilo in je bilo rdeče opozorilo, da je koda neveljavna (kar bi se načeloma lahko zgodilo, če bi kdo poskusil ponarejati papirje - npr vzmeš QR kodo od hitrega testa in spremeniš v pdf-ju, da gre za cepljenje).
Potem je pogledal printano verzijo celega A4 EU certifikata, poskeniral kodo in spet je bilo preverjanje QR kode neuspešno (-> neveljavna koda) in potem je pogledal sam papri in je rekel da je v redu (ampak realno gledano, povej mi kakšne podatke bi rad imel na EU covidnem certifikatu in ti v 30 skeundah pripravim takšno potrdilo - preverjanje QR kode je način preverjanja, da potrdilo ni bilo manipulirano).
Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pozivajo vse, ki so potrdilo natisnili v tem obdobju, naj znova natisnejo svoje potrdilo z osveženo QR-kodo oz. naj si jo osvežijo v mobilni aplikaciji zVEM.
Veljavnost osvežene QR-kode je skladna s predpisi, ki določajo veljavnost izpolnjevanja pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani).
Na NIJZ-ju so pojasnili, da je veljavnost potrdil, izdanih od 24. do 26. junija, trajala 90 dni zato, ker je bilo takrat testno obdobje vzpostavljanja sistema evropskih digitalnih covidnih potrdil.

Ravno jaz sem padel v to obdobje (res sem natislil potrdilo in QR kodo prvi dan, ko je bilo možno)
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ma to je fuknen, spet so zafukal neki kar nebi smel. Za tiste k smo trenutno v tujini, in mamo certe izdane tist tedn, je to precejsn problem. Me zanima ce se bo kdo v pondelk javu na nijz
 

sad

Guru
24. avg 2007
20.459
9.154
113
Napredujejo, tokrat so vsaj povedali dan prej. Zadnjič so državljani obstali na meji z neveljavnim potrdilom, pa so potem reševali.
 
  • Haha
Reactions: bertoncl

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.147
5.568
113
Davljenje s strani policajev je po zadnjih raziskavah stroke ena najbolj učinkovitih metod za preprečevanje okužb s kovidi19.


Kam vodi kovid potni list/ptc

Twitter.com/BernieSpofforth/status/1366407182099623940


O kitajskem kreditnem socialnem sistemu imate članek tudi na rtvslo.

 
Nazadnje urejeno:
  • Jezen sem
  • Všeč mi je
Reactions: mirsi in javr

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.147
5.568
113
Maratonci tečejo nov krog

Strokovna svetovalna skupina vladi predlaga širšo uveljavitev pogoja PC


Biseri svinjam
testiranje za zajezitev širjenja virusa ni učinkovito

Zakaj pa smo delali na tisoče testov dnevno eno leto?

Ali
Danes smo opravili 5.534 PCR in 40.642 HAT testov. Če je cena HAT testa 10Eur, in cena PCR testa 100 Eur je to skoraj 1 milijon Eur. Zdaj pa pravite, da testiranje nima efekta. Se pravi, da smo danes vrgli milijon Eur v veter.



Medtem




Jebeš tako državo/zdravstvo, kjer ljudje zbirajo za te reveže, saj drugače ne gre.
 
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
  • Jezen sem
Reactions: javr in majaron

javr

Guru
6. dec 2011
1.599
1.061
113
danes je že druga nedelja od obveznega PCT tudi pri mašah. Javne RTV nič ne poročajo o tem kako je s kontrolo PCT pred vstopom v cerkev, katoliško, pravoslavno, bognedaj muslimansko; ali tega nihče ne preverja, ali nihče ne preverja tistih ki bi to morali preverjati, če pa že, pa se, mimo kamer in mikrofonov, najverjetneje z neuradnim navodilom vlade, dogovorijo zgolj za opozorilo ?
Vdor PCT-inšpektorjev v državni zbor: predstava za javnost, tako bedna da še otrok ne bi prepričali da ji verjamejo.
Kaj bo naslednji korak ? Ker glas ljudstva pravi da zavzetost preverjanja PCT strmo pada, predvidevam obisk PCT-inšpektorja, kot skrivnega kupca, opremljenega s skrito kamero, na Petrolu, kjer ga nihče, niti na vratih, niti pred blagajno, ne bo vprašal za PCT, zato bo fizični osebi izrekel 400€, pravni pa 4.000€ kazni. Pravna oseba bo po vnaprejšnjem dogovoru dobila ta denar ekspresno nazaj ker s tako močnimi davkoplačevalci se ni za igrati, fizična pač ne ker mora ostati verodostojno šokirana, prestrašena, ko bo naokoli razlagala kako je morala plačati 400€ ker prikritega inšpektorja ni vprašala za PCT.
 
  • Haha
Reactions: novaa