Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
Včasih so predvajali Ne joči Peter, potem starejšim pa Desant na Drvar in Bitko na Neretvi pa je mularija cele dneve po gozdu se šla partizane in nemce (za nemca si bil določen če nisi bil priljubljen, če si bil pa kakšen pilfarski čudak so rekli pa da si italjan in si moral predčasno domov). Danes se bodo šli pa cepilce in proticepilce, se ve katera stran bo po taki indoktrinaciji bolj priljubljena.
Nobena v očeh drugih. Mora biti fifty - fifty, da zadeva laufa ;)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.657
450
83
ja ja... za hitrejše preverjanje. Pol se pa zgodi, da dva dni dokazuješ, da ta hitrejša aplikacija mal zahebala. Pa ni važno zakaj. Tud če se je čistilka spotaknila ob el. kaber in izključila napajanje nekega laptopa.

• Haha
Reactions: Gonzo

javr

Guru
6. dec 2011
1.985
1.165
113
Petrol v sodelovanju z vlado:
naročim nekaj iz njihovega kataloga;
po nekaj dneh dobim obvestilo da lahko naročeno prevzamem v poslovalnici
ali rabim ptc ? DA !
saj je že plačano - naj mi postavijo pred vrata
NE, ker morate podpisati prevzemnico.
sem šel dan kasneje vseeno po naročeno: pred vrati nikogar ki bi ga zanimal PCT, v poslovalnici tudi ne: povem po kaj sem prišel, podpišem prevzemnico, vzamem naročeno, adijo.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.547
3.629
113
Ukrepi se ukinejo, izpolnjen je pogoj za EU denar, vlada se oddahne in hvali ljudstvo za uspeh v boju proti epidemiji, katere sploh ni razlglašene.

• Všeč mi je
Reactions: javr

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.409
4.322
113
Daj, ajde, pokaži, kje je kdo rekel, da cepljeni ne bodo umirali. takega kretena bi res rad videl, z imenom in priimkom.

To ne vem če je kdo izjavil niti nisem trdil da je. Poglej si prvotno verigo odgovorov, kjer je govora o tem da v DSO ni nobenih problemov z covidom odkar so cepljeni, po drugi strani pa podatki trenutno kažejo da tam ljudje umirajo zaradi/s covidom in to v precej pomembnem deležu.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

javr

Guru
6. dec 2011
1.985
1.165
113
včasih so jih bila polna usta globoke države. Globoka država to, ono, drugo, tretje... ali ni napisal celo knjigo o globoki državi ? Me prav zanima kdo jih zdaj sili v sramotne ukrepe in odloke ob katere se sami spotikajo, in Odloke o spremebi Odlokov ter iz listka branje totalnih nesmislov kot "to ni prisila, nikogar ne silimo v cepljenje, samo spodbujamo,...", vse RTV postaje kot prvo, udarno novico raje izberejo poročanje o nabavi novega avta v nekem prostovoljnem gasilskem društvu kot pa o negativnih učinkih ki jih imajo vladni odloki na ljudi - spet krivda globoke države ?
Že večkrat, a še vedno premalokrat objavljeno: hrvaški Predsednik, svaka mu čast:

javr

Guru
6. dec 2011
1.985
1.165
113
Število okuženih v Sloveniji narašča zaradi specifične stopnje funkcionalne in tehnične pismenosti vrha države, začenši z Janšo, Ciglerjem Kraljem, Poklukarjem in drugimi, ki imajo možnost omejitve epidemije, pa je ne izkoristijo. Že leto in pol je jasno, kaj je problem in kako se ga rešuje. V tem času niti en dom za ostarele (DSO), niti en zdravstveni dom, niti en UKC nima dodatnega odvajanja izdihanega zraka okuženih oseb iz zaprtih prostorov. Svetovalno skupino sestavljajo kadri, ki strokovno recimo poznajo drugo fazo, ko virusi vstopijo v telo, definitivno pa o prvi, torej dinamiki gibanja zraka, nimajo ne praktičnih ne teoretičnih znanj. Strah me je splošnosti nekaterih zdravnikov. Umrli so zaradi covida. Ja, kje pa so se nalezli? Je kdo najširši javnosti podrobno predstavil načine, kako se okužbi izogneš? Je kdo v tej vladi sposoben razumeti to, da maske, ki jih dajejo kot obvezne, ne preprečujejo širjenja okužb (ampak samo maske FFP2)? In da je to, da so na ministrstvih in na NIJZ omogočali uporabo teh mask oskrbovalnemu osebju v DSO, ki so v primeru okuženosti ves izdihani zrak pustili v prostoru ter z njim okužili oskrbovance, pomoč pri povzročitvi smrti? Pri okužbah oskrbovancev v DSO je namreč sorazmerno majhna verjetnost, da so se okužili na Zrćah ali pa na Exitu. Z veliko verjetnostjo so se v DSO, ker jim Cigler Kralj niti po letu in pol še ne omogoča dihanja čistega zraka. Hkrati pa vlada, ki ne poskrbi za financiranje odvajanja zraka iz zaprtih prostorov, snema film o covidu. Vlada dela proti ustavi. In je tako brezobzirna do ogroženih, da ji mora to napisati ustavno sodišče in do tega spoznanja ne pride sama zaradi 4800 smrti zaradi covida.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.536
16.847
113
Aja zdaj je pa spet 4800 smrti ZARADI covida in ne S covidom ali kako že gre tisto? :D

• Všeč mi je
Reactions: novaa