Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.534
3.616
113
Sicer pa, če je povsod obvezen PCT, bo korona izginila v dveh tednih. Če ne bo, bo kdo kriv? Necepljeni sigurno ne, ker bodo testirani.
Zdej pa začnite klatit neumnosti, da so testi veljavni samo dva dni, aja ne, samo en dan, za zihr samo 15 minut.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.100
6.118
113
Sem mislil da sta JJ in Orban prijatelja na polno in se kaj slišita, dogovarjata. Včeraj sem namreč bil v večjem mestu na Madžarskem: nikjer opozoril na vratih trgovin ipd; nihče ne nosi mask; ko sem vseeno povprašal v eni od trgovin oz jim pokazal masko so se tako prešerno nasmejali.. nem, nem.... Mi v Sloveniji pa še malo pa v skafandrih.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.100
6.118
113
Napisal sem ti, zakaj se država odpira. Zaradi cepljenja. Ti pa bluzi naprej.
% polno cepljenih glede na celotno populacijo. Podatki iz (Our world in data)
Danska: 73,45%
Švedska: 59,40%
Norveška: 62,03%
Finska: 54,79%
Slovenija: 44,49%
Italija: 62,93%
Francija: 62,23%
Avstrija: 58,31%
Nemčija: 61,19%
Portugalska: 79%
Irska: 69,84%
madžraska: 57,52%

Skandinvci sedaj, ko je ukinila danska nobeden nima PCT. Avstrija, Nemčija, Italija in Francija pa z višjo precepljenostjo kot švedi vedno še bolj absurdne oblike PCT-ja vsiljujejo.

Portugalska pa celo ob 79% precepljenosti populacije ima še vedno ukrepe kot tudi irska ob skoraj 70% populacije ima ukrepe. Zakaj jih ne ukinejo, če praviš da se cepimo in bo vse rešeno?

No, tudi madžarska nima PCT za obisk restavrcij, trgovin, zdravnika, itd.

Pa kaj vam ni jasno, da kakšne absurde zagovarjate.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.100
6.118
113
Smo skupaj v manjši skupini takšnih lockdownarskih držav (Francija, Italija, Nemčija in Avstrija), ki kljub visoki precepljenosti (npr. višja kot Švedska kjer nimajo nič) vedno boj stiskajo z ukrepi in še sami ne vedo kdaj jih bodo ukinili, ker precepljenost nima veze oz. je samo priročen izgovor. Besede italijanskega ministra za zdravstvo so pač zaskrbljujoče toda prav nič presenetljive za tiste, ki znamo razmišljati.

L’obiettivo dell’80% della popolazione vaccinata entro il 30 settembre, annunciato più volte da Figliuolo, dovrebbe essere raggiunto, visto che si è già al 74%. Ma tra gli esperti si è già fatta strada l’idea che non basti più e dunque si punta ad andare oltre quella cifra, per avvicinarsi al 90%. Lo stesso ministro della Salute Roberto Speranza sottolinea che “non c’è un numero magico” da raggiungere ma allo stesso tempo ribadisce che il governo valuterà una serie di fattori

prevod z google

Cilj 80% prebivalstva, cepljenega do 30. septembra, ki ga je Figliuolo večkrat napovedal, je treba doseči, saj je že 74%. Toda med strokovnjaki se je že prebila ideja, da to ni več dovolj, zato je cilj preseči to številko in se približati 90%. Minister za zdravje Roberto Speranza sam poudarja, da "ni čarobne številke", ki jo je treba doseči, hkrati pa ponavlja, da bo vlada ocenila številne dejavnike.

Kako priročno, a ne?. Sedaj, ko bodo dosegli predvideno številko ta ne bo več dovolj in tako naprej. Italija pa ima že sedaj višjo precepljenost kot npr. švedska kjer na švedskem ni nobenega PCT-ja, ni obveznih mask, ni obveznih tsetiran in nobenih razredov v karanten