Ko ke Janša na oblasti, se več ne oziramo na zakone.Informacijska pooblaščenka dela samo to, kar predpisuje zakonodaja. Ni ona sprejemala zakona o varstvu osebnih podatkov.
Nimamo prav nič čudno zakonodajo glede tega, in prav nič jo ni treba spreminjat, je prav da ne brska nek varnostnik na vratih po naših osebnih podatkih, ki bi jih prav lahko tudi zlorabil.Končno Bizi objasnil:
"Informacijska pooblaščenka dela samo to, kar predpisuje zakonodaja."
ČE imamo "čudno" ali drugačno zakonodajo (ja imamo jo in ja, neumna je) za to ni kriva informacijska pooblaščenka, ampak tisti ki zakonodajo sprejemajo. To je pa v Sloveniji še vedno parlament in ti isti poslanci bi lahko to zakonodajo tudi spremenili.
Seveda jo morajo pa najprej poznati, kar pa v tem sklicu ni ravno primer.
Končno Bizi objasnil:
"Informacijska pooblaščenka dela samo to, kar predpisuje zakonodaja."
Haha a so resni.
Glede osebnih podatkov se pač ne razlikujemo omembe vredno od ostalih v EU!... na lastno zakonodajo se pa itak poserjemo.
Zdravstveni status je ...?Niso zahtevali umika imena in priimka, temveč samo zdravstveni status.
In le ti se upaš prestaviti s svojim pravim imenomVsi, ki ste taki zagovorniki skeniranja osebnih podatkov. Lahko prosim objavite kopijo svoje kreditne kartice? Zakaj so nas še pred časom opozarjali, da nikakor ne smemo dovoliti kopiranja osebnega dokumenta, ker nam lahko ukradejo identiteto? Zakaj bi moral sedaj jaz dovoliti, da si neznanci skenirajo mojo QR kodo s kar nekaj mojimi osebnimi podatki, če vemo da jo lahko zlorabijo, si jo namestijo na svojo napravo in se z njo identificirajo okoli?
Zakaj NIJZ niti v sms-u ne upa napisati mojega imena in priimka, ampak samo inicialke?
Kam bi se prestavil?In le ti se upaš prestaviti s svojim pravim imenom![]()
V normalni državi bi se držali lastne zakonodaje in predpisov in smernic. Če se prav spomnim, GDPR predpisuje, da je treba izdelati študije vpliva na osebne podatke pred izdelavo raznih aplikacij, ki uporabljajo osebne podatke.Haha a so resni.
Pa to ti je osnova.
Halo IP poslušaj mi bi dal eno PCT aplikacijo ven. Poglej jo in povej če je v redu z vsem možnim od GDPRja nazaj.
A to so na smrt skregan za 10 generacij naprej in do 10 kolena?