Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.832
398
83
Vipavska dolina
KSZ

Berem te vaše zapise o cepiti ali ne cepiti, cepljeni bo lahko to, necepljen pa tega in tega ne bo smel.
A pa mi lahko kdo zagotovi, da če se cepim bom lahko "normalno" živel tako kot do leta 2020?
Sem prebolel, dobil tudi izvid (ne potrdilo o prebolelosti) ker sem rabil v službi, za drugo tistega tako ali tako nisem izkoriščal.
Sem hokejski navijač, letno sem obiskoval tam 20+ tekem, od lani 2 marca bil zgolj na treh, čeprav sem imel letno karto, a situacija je bila taka da so športne prireditve bile brez gledalcev, oz. navijačev. Konec koncev tudi na tistih treh nekako skoraj nismo smeli navijati, distanca, maske...
Letos nisem nabavil niti vinjete ker brezveze da dajem 110€ pa ne grem nikamor.

Zdaj pa vas "znanstvenike" sprašujem...
A če se cepim bom lahko spremljal hokej v dvorani ali bo spet prepovedano?
A bo spet prepovedano iz občine ven?
Policijska ura?

Ko mi nekdo zagotovi pozitivne odgovore na zgornja vprašanja potem se bom mogoče cepil, dokler tega ne bo pa tudi ne mislim (še) rame nastavljat. Pa če mi delat ne bodo pustili, v redu naj delajo sami. Pa me ne moti če se kdo cepi ali kdo ne, pač vsak odloča zase. In poznam tudi ljudi kateri so se cepili, pa ne zaradi tega da bodo šli lahko v "lepo našo".

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.492
9.833
113
jaz ne bom zaprt doma, z mojimi pravicami se lahko gibljem povsod, dokler spoštujem pravila. torej, apriori sem že sovražnik države, pa ćelavog, pa tebe in vseh tvojih sorodnikov (ker smo egoistki!), kajne?
tako se začne...kot vedno, manjšina hoče vse in še več (pa pustimo zdaj razloge).
Kok je fajn besede v usta porivat. Kje sem rekel to za kar me obtožuješ?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.478
11.481
113
kod Džej-Zija
KSZ

Berem te vaše zapise o cepiti ali ne cepiti, cepljeni bo lahko to, necepljen pa tega in tega ne bo smel.
A pa mi lahko kdo zagotovi, da če se cepim bom lahko "normalno" živel tako kot do leta 2020?
Sem prebolel, dobil tudi izvid (ne potrdilo o prebolelosti) ker sem rabil v službi, za drugo tistega tako ali tako nisem izkoriščal.
Sem hokejski navijač, letno sem obiskoval tam 20+ tekem, od lani 2 marca bil zgolj na treh, čeprav sem imel letno karto, a situacija je bila taka da so športne prireditve bile brez gledalcev, oz. navijačev. Konec koncev tudi na tistih treh nekako skoraj nismo smeli navijati, distanca, maske...
Letos nisem nabavil niti vinjete ker brezveze da dajem 110€ pa ne grem nikamor.

Zdaj pa vas "znanstvenike" sprašujem...
A če se cepim bom lahko spremljal hokej v dvorani ali bo spet prepovedano?
A bo spet prepovedano iz občine ven?
Policijska ura?

Ko mi nekdo zagotovi pozitivne odgovore na zgornja vprašanja potem se bom mogoče cepil, dokler tega ne bo pa tudi ne mislim (še) rame nastavljat. Pa če mi delat ne bodo pustili, v redu naj delajo sami. Pa me ne moti če se kdo cepi ali kdo ne, pač vsak odloča zase. In poznam tudi ljudi kateri so se cepili, pa ne zaradi tega da bodo šli lahko v "lepo našo".
Dobra vprašanja in precej trapast zaključek. Če se bi vsi taki, kot si ti, cepili, bi bilo lahko na koncu vse odprto. Ker pa se nočete (nočejo), bo pa odvisno od situacije. Če bo štala, bo zaprto, če ne, bo pa odprto. Trenutno ti tudi baba Vanga ne more z gotovostjo napovedati, kaj od tega bo zares. Moje mnenje na podlagi števila cepljenih: verjetnost 2/3, da bo jeseni zaprto, in 1/3, da bo odprto.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.988
2.436
113
Pomurje
Dobra vprašanja in precej trapast zaključek. Če se bi vsi taki, kot si ti, cepili, bi bilo lahko na koncu vse odprto. Ker pa se nočete (nočejo), bo pa odvisno od situacije. Če bo štala, bo zaprto, če ne, bo pa odprto. Trenutno ti tudi baba Vanga ne more z gotovostjo napovedati, kaj od tega bo zares. Moje mnenje na podlagi števila cepljenih: verjetnost 2/3, da bo jeseni zaprto, in 1/3, da bo odprto.
poserjem se na ustno potrdilo, da bo vse odprto če smo precepljeni!

Tudi precepljeneji ste prejšni teden dobili prst v rit

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in jendomen

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.832
398
83
Vipavska dolina
Baba Vanga me nekako ne skrbi, bolj me skrbijo naši pa ostali politiki.
Koliko virusa sem bil takrat deležen ne vem, kako sem prestal tistih deset dni karantene pa dobro vem. Zdaj se cepit samo zato da lahko grem v trgovino je bz, tudi morebiten lažji potek (od tistega ki sem ga prestal) me ne zanima, nato pa pridemo zgolj do tistega od česa bi imeli korist. In zame je to ogled hokejskih tekem...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.478
11.481
113
kod Džej-Zija
Baba Vanga me nekako ne skrbi, bolj me skrbijo naši pa ostali politiki.
Koliko virusa sem bil takrat deležen ne vem, kako sem prestal tistih deset dni karantene pa dobro vem. Zdaj se cepit samo zato da lahko grem v trgovino je bz, tudi morebiten lažji potek (od tistega ki sem ga prestal) me ne zanima, nato pa pridemo zgolj do tistega od česa bi imeli korist. In zame je to ogled hokejskih tekem...
Sem ti povedal: odvisno od čredne imunosti, dosežene s prebolevnostjo ali cepljenjem.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.882
-4.852
113
Je Janša lepo povedal. če do jeseni ne bomo dosegli 70% precepljenosti, bodo zapiranja.
Če pa po kakšnem čudežu le dosežemo tisih 70%, bodo pa odstotek zvišali na 80%.
Približno tako, kot je bilo z zelenim semaforjem.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
T-celice uničujejo okužene človeške celice. B-celice pa proizvajajo protitelesa. Protitelesa pa se objamejo spike (špičko) virusa in mu s tem prepreči dostop do ACE2 receptorja na človeški celici in s tem vstop v človeško celico.
To je ta slavna špička (spike beljakovina), ki sproži bolezen (Covid).
Kakorkoli, če imaš v telesu virus, imaš tudi protitelesa, če jih nimaš, pa tudi virusa nisi imel. Razen če misliš, da imaš samo T celice, B pa ne.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.149
4.120
113
Kakorkoli, če imaš v telesu virus, imaš tudi protitelesa, če jih nimaš, pa tudi virusa nisi imel. Razen če misliš, da imaš samo T celice, B pa ne.
Sem ze napisal - ni redko, da so bili potrjeno okuzeni in so preboleli in nimajo protiteles. Malo pogooglaj, so delali raziskave med zdravstvenim osebjem v UK.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.492
9.833
113
Sem ze napisal - ni redko, da so bili potrjeno okuzeni in so preboleli in nimajo protiteles. Malo pogooglaj, so delali raziskave med zdravstvenim osebjem v UK.
Možno, samo veliko več verjetnosti je, da ti pač nisi prebolel, prepričan si pa v to 100 posto. Sej ti privoščim da si res, sam velika verjetnost je, da boš tole še fasal, kot kaže mal manj divje kot smo mi. Upam da se znaš posipat s pepelom.