Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.149
4.120
113
Nič ne piše, pred čem bi naj cepljeni prebolevnik bil dosmrtno zaščiten? Ker prebolevnik je tudi brez cepiva dosmrtno zaščiten.
Exactly!

Conclusions Individuals who have had SARS-CoV-2 infection are unlikely to benefit from COVID-19 vaccination, and vaccines can be safely prioritized to those who have not been infected before.
Summary Cumulative incidence of COVID-19 was examined among 52238 employees in an American healthcare system. COVID-19 did not occur in anyone over the five months of the study among 2579 individuals previously infected with COVID-19, including 1359 who did not take the vaccine

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Kako se pa bo tvoje telo borilo proti naslednji okužbi, če nimaš nobenih protiteles?
T celice.
Iz energetskega stališča je neracionalno, da bi imunski sistem preventivno proizvajal protitelesa za X,Y,Z bolezni v nedogled.

SVIJET više ne može razmišljati samo o covidu-19 i ignorirati druge kritične zdravstvene i ekonomske probleme te obrazovne izazove koji su se nakupili tijekom pandemije, rekao je u utorak britanski ministar zdravstva.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
T celice.
Iz energetskega stališča je neracionalno, da bi imunski sistem preventivno proizvajal protitelesa za X,Y,Z bolezni v nedogled.
To mi je jasno. Samo, kolikor razumem, T-celice proizvajajo protitelesa, ki pobijejo viruse. Zato mi je malo čudno, da nekaj dni po domnevni prebolelosti ni v telesu nobenih protiteles.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.547
3.629
113
A je treba spet ponavljat? Ja, lahko se okužim, čeprav je verjetnost bistveno nižja. Ja, lahko tudi zbolim, čeprav z enostavnim prebolevanjem. Ja, lahko koga tudi okužim, čeprav je virusno breme v mojih dihalih 5-10x manjše kot pri necepljencu. Torej bo tudi okuženi od mene zadevo odnesel bolje.

Ampak važno, da je cepljenje brezveze. :zmaga:
Ne nakladaj v prazno. Zakah ni podatkov koliko cepljenih je resno zbolelo in kasneje podleglo. Aja kvarijo statistiko. Zakaj se samo ena plat medalje povzdiguje? Ko bodo vsi podatki transparentni, potem lahko pričakuješ kaj več zanimanja od cepiva. Dokler pa trajbaš, da so cepljeni alfa in omega, vsi ostali pa grožnja človeštvu, pa hvala lepa.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.674
4.893
113
Ne nakladaj v prazno. Zakah ni podatkov koliko cepljenih je resno zbolelo in kasneje podleglo. Aja kvarijo statistiko. Zakaj se samo ena plat medalje povzdiguje? Ko bodo vsi podatki transparentni, potem lahko pričakuješ kaj več zanimanja od cepiva. Dokler pa trajbaš, da so cepljeni alfa in omega, vsi ostali pa grožnja človeštvu, pa hvala lepa.
Mogoče jih je pa tako malo, da ni omembe vredno? o_O

• Haha
Reactions: nemenabijat

sousis

Guru
16. nov 2019
1.655
1.108
113
Mogoče jih je pa tako malo, da ni omembe vredno? o_O
Potem pa sploh ne bi smel biti problem objaviti teh podatkov. Takole, brez transparentnosti, je pa dodatna voda na mlin teoretikom zarot. (Osebno menim, da teh podatkov ne objavljajo, ker so preveč nesposobni, da bi jih sistematično zbirali.)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.247
3.610
113
Marlbor
Potem pa sploh ne bi smel biti problem objaviti teh podatkov. Takole, brez transparentnosti, je pa dodatna voda na mlin teoretikom zarot. (Osebno menim, da teh podatkov ne objavljajo, ker so preveč nesposobni, da bi jih sistematično zbirali.)
Itak, če imajo na internetu na voljo vse študije tega sveta.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.674
4.893
113
Kako naj ti napišejo koliko cepljenih ni umrlo ali ni bilo v bolnici...če jih pa NI v bolnici, ker do tja niti ne pridejo?

• Haha
Reactions: nemenabijat

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.046
11.827
113
Računam, da takrat skoči pokonci stroka in vsi ostali in se vprašamo kaj se gremo.
Jaz na to ne računam.. Ko se delijo dodatki za kakšno stroko, noben ne bo skočil pokonci. Pogledali ste in videli ste v zadnjem letu in pol, kako je to zgledalo s stroko. Ko kura brez glave, vsake 2 dni drugače. Dodatki pa dalje šibali. Zato.

2. okt 2007
3.947
2.458
113
pametni Angleži, mi pa bi samo zapiral, ker drugo ne znamo.... prej se bomo sprijaznili, da je Covid del nas, lažje nam bo in tudi manj bo gospodarske ter kakšne druge škode.

zanimiva grafa glede okužb in hospitalizacij lani sep-nov 2020 in letos maj-jul 2021

1625568947004.png

1625568962912.png

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
naj se javi, kdo je bil cepljen in je resno zbolel. ne poznam nobenega. ti poznaš?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113