Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

sousis

Guru
16. nov 2019
1.655
1.108
113
Kako naj ti napišejo koliko cepljenih ni umrlo ali ni bilo v bolnici...če jih pa NI v bolnici, ker do tja niti ne pridejo?
Pomiri se in poglej npr covid sledilnik - tam vidiš kakšni so vse podatki na voljo. Lahko bi za začetek imeli podatek tudi o cepljenju pri tistih, ki so pozitivni na covid. Že po podatkih iz druge, tretje, četrte itd roke bi moralo biti nekaj takih. Pa niso.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.492
9.834
113
heh, evo, smo se pa zgražali in smejali, ko je ćelavi bleknil o državljanski vojni...je že tukaj. po 80 letih utrujanja z rdeče-belimi je obrnil ploščo in krivca za vse njegove tegobe (jaaa, tudi rdeče) našel v neprecepljenih. ki so nekaj najbolj nevarnega v deželi tej. in cepljeni masovno rinejo ven, boli jih patak glede nošenja mask, boli jih patak za vse, samo da se namakajo (pa čeprav na morda črnem območju). in ko bodo privlekli nazaj delto, gamo in še kaj (ker jo LAHKO!) in okužili spet nekaj procentov folka, bodo krivi itak necepljeni. ki so ostali doma. skratka...necepljene je treba eliminirat.
osebno me ne skrbi zapiranje jeseni, ker to se že ve. še preden je ćelavi včeraj utrujal v hramu norosti. skrbi me le za tisti promil folka, ki se mu bo scufalo, za družine, ki bodo razpadle, za še nekaj samomorov več...in za nove (morda nesmiselne) žrtve v dso-jih.
Ti si zarad mene lahko doma v kevder zaprt še leta če hočeš, tud cepit se ti ni treba, sam bohnedaj pa da slišim koga, ki bi bo očital življenje med tem ko sam zavrača medicino. Delta sev pride, za njim delta plus, pol minus in kasnej gama in tko naprej, ne glede na to, al ti ždiš doma al pa če ne. Verjamem pa, da je cepljenje pot iz tega sranja, če ne drugega bližja in lažja, kot pa zapiranje in čepenje doma.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ali je že kdo dobil po pošti tisto famozno digitalno potrdilo? Pri meni je še vedno zero. Malo sumim, da še vedno ni izbran prodajalec digitalnih kuvert. :p

• Haha
Reactions: bertoncl

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.149
4.120
113
To mi je jasno. Samo, kolikor razumem, T-celice proizvajajo protitelesa, ki pobijejo viruse. Zato mi je malo čudno, da nekaj dni po domnevni prebolelosti ni v telesu nobenih protiteles.
T-celice uničujejo okužene človeške celice. B-celice pa proizvajajo protitelesa. Protitelesa pa se objamejo spike (špičko) virusa in mu s tem prepreči dostop do ACE2 receptorja na človeški celici in s tem vstop v človeško celico.
To je ta slavna špička (spike beljakovina), ki sproži bolezen (Covid).

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
A zato, ker ti ne poznaš ni treba objave? Jaz še nobenega ne poznam, kateri bi rabil bolnico zaradi tega prehlada.
če bi bilo 5 ljudi , kateri so po cepljenju resneje zboleli za covidom, bi bili nonstop pri slaku in vseh medijih, kako cepiva ne delujejo.
če pa ti ne poznaš nobenega, to pomeni da se te ljudje izogibajo in imaš zelo majhen krog frendov. počasi boš sam ostal. :fredi:

• Haha
Reactions: nemenabijat

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Ti si zarad mene lahko doma v kevder zaprt še leta če hočeš, tud cepit se ti ni treba, sam bohnedaj pa da slišim koga, ki bi bo očital življenje med tem ko sam zavrača medicino. Delta sev pride, za njim delta plus, pol minus in kasnej gama in tko naprej, ne glede na to, al ti ždiš doma al pa če ne. Verjamem pa, da je cepljenje pot iz tega sranja, če ne drugega bližja in lažja, kot pa zapiranje in čepenje doma.
ampak, eni se ne bi cepili, doma tud ne bi čepeli radi. kaj zaj naredit?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.182
515
113
kranj
jaz ne bom zaprt doma, z mojimi pravicami se lahko gibljem povsod, dokler spoštujem pravila. torej, apriori sem že sovražnik države, pa ćelavog, pa tebe in vseh tvojih sorodnikov (ker smo egoistki!), kajne?
tako se začne...kot vedno, manjšina hoče vse in še več (pa pustimo zdaj razloge).

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
jaz ne bom zaprt doma, z mojimi pravicami se lahko gibljem povsod, dokler spoštujem pravila. torej, apriori sem že sovražnik države, pa ćelavog, pa tebe in vseh tvojih sorodnikov (ker smo egoistki!), kajne?
tako se začne...kot vedno, manjšina hoče vse in še več (pa pustimo zdaj razloge).
ramo nastavi, in boš vse lahko počel brez prerekanja.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ne nakladaj v prazno. Zakah ni podatkov koliko cepljenih je resno zbolelo in kasneje podleglo. Aja kvarijo statistiko. Zakaj se samo ena plat medalje povzdiguje? Ko bodo vsi podatki transparentni, potem lahko pričakuješ kaj več zanimanja od cepiva. Dokler pa trajbaš, da so cepljeni alfa in omega, vsi ostali pa grožnja človeštvu, pa hvala lepa.
Sprijaznite se. Samo preboleli in cepljeni preboleli smo imuni. :evil: