Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
201
43
Jaja naša stroka in politika je vodilna na svetu glede glupastih ukrepov :)
Druge države imajo strožje, ampak naši so glupasti, nerazmišljeni.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
Posvetovalna skupina za cepljenje za zdaj proti obveznemu cepljenju, podpira pa pogoj PC

download.jpeg

• Všeč mi je
Reactions: Robert

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Imamo najvec cepljenih v dobrem letu kar obstaja cepljenje v slo.
Imamo najvec (7400l) okuzenih v skoraj dveh letih kar obstaja covid.
Imamo najbrz? (50%) najvecji delez pozitivnih pcr testov kar ga izvajamo.
Jutri se zacnejo spet cepilni dnevi.
Jaz bom v ZD. Imam ze termin. Pa ne za Covid.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Upam da ne. Ker jeseni me je posiljala na infekcijsko, pa sem se zbunil.
Naj mi da tisto flaso, bom ze dobil eno da mi jo zagoni.
Drugace je ZD precej prazen,.mesto duhov. Bil v dveh razlicnih prejsnji teden.
Oziroma laufa vse po narocilu terminov.
Nikjer nobene gnece

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
Medtem testirajo kot nori

Slovenski epidemiolozi traže da testovi ne vrijede ni za što

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.447
113
Res je, normalen človek se vpraša v čem je catch. Ampak normalen človek potem tudi ugotovi, da je to, da nekaj ni ok to, da ima cel svet problem z nekim j3benim virusom, ki ti lahko naenkrat onesposobi tako velik del delovne sile kot tudi zdravstveni sistem ter se to poizkuša rešiti poleg drugih ukrepov tudi s cepljenjem (pa dajmo trenutno zanemarit to kako zgrešene prijeme se dejansko tudi uporablja pri tem) in ne ugotovi da ni ok to, da je cel svet žrtev zarote elite 1% Zemlje, ki skuša s cepivi počipirati vse prebivalstvo našega planeta, virus pa v resnici sploh ne obstaja.

• Haha
Reactions: spenstar

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
PCT je kult. Nihče nima nobenega argumenta za trditev, da kakorkoli pomaga, ampak mi smo ves sistem zgradil okrog tega in sedaj dvom o tem ni dopusten več. Pa je vseeno treba povedati, da obvhodni nadlegovalci ne koristijo nikomur in bi bili čisto vsi na boljšem, če jih ne bi bilo (no, oni sami bi ostali brez par evrov, ampak tako poniževalno delo bržkone niti njim ne koristi).

Medtem v Avstriji, kjer imajo že cel mesec fpp2 povsod in pc, novi dnevni rekordi.
Nemci PC+, maske, isto kot At.

Počasi jim bo zmanjkalo 'ukrepov'.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in jendomen

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Ah no Matey, ne pretiravat.

Sem pogledal zgodovino oz. ceno mojega zdravljenja za zadnjih 10 let pa sem do covida državo oz. zdravstveno zavarovalnico koštal 3 EUR. Sedaj odkar je covid pa so mi samo za pik z brezveznim poceni cepivom vzel 15 eur. Skratka samo jst sem zaradi covida, samo s cepljenjem v sistem zdravstva prispeval 10x več kot pred covidom.

Pa ko daš stvari na kocko oz. kroglo vidiš kako stojijo. Recimo nova pediatrična klinika* je stala <100 miljonov z izgradnjo in komplet opremo in ima placa za 250-300 otrok po najvišjih standardih, letno zdravijo tam 10.000 otrok. Prejšnji teden smo pa v RS pokurili 2.000.000 (DVA miljona) PCR testov za dokazovanje covida in jih kurimo še hitreje zadnje dni. Ne vem koliko država plačuje za PCR teste sedaj, ampak če je povprečna cena celega obdobja bila 50EUR potem smo zapravili že za eno pediatrično kliniko denarja.

Pa to je samo en merljiv strošek ki se ga da direktno preslikat v denar in se točno ve kje ta denar ostane (cena PCR testa je v večini cena dela + mašinerije ki jo laboratoriji itak že imajo oz. bi jo morali imet, ni nekih posebnih stoškov za material oz. so zanemarljivi). Kje so še HAT testi, samotestiranja, da ne govorimo o nadurah in dodatkih vpletenih v covid krizo.

* pediatrično kliniko sem dal kot primer revščine slovenskega zdravstva, saj se je 20 let zbiral denar po firmah in pri posameznikih (dobrodelno), ker državni proračun ni zmogel investicije. Ko so jo končno začeli gradit (SCT) so z aneks na ankes pobrali svinjske provizije vsi vpleteni, ampak na koncu smo za 100 miljončkov nekaj dobili.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Ne pretiravat? Well... fight fire with fire oz. po slovensko klin se s klinom izbija. :p

Jah začel si z neko dobro idejo, potem pa šel v neke ekstreme od omembe ravne zemlje do kolapsa zdravstvenega sistema ... za ravno zemljo ti ne morem kontrirat, ampak odkar je covid ima zdravstvo same rekorde. Zdravstvene zavarovalnice imajo PRESEŽEK (prvič v zgodovini), zdravstvene ustanove imajo DOBIČKE (ene bolnišnice so 10 let izgube pokrile v enem letu), zdravstveni delavci imajo rekordno VISOKE plače, zdravniki (baje nočejo spadat v enotni sistem plač, zato jih omenjam posebaj) imajo REKORDNE, samo za njih dodatno uvedene plačilne razrede ...

Skratka po vseh objektivnih indikatorjih je naše zdravstvo v najboljši kondiciji zadnjih 30 let. Zakaj bi ljudje na pozicijah v zdravstvu recimo hoteli da gredo nazaj v temne čase? Ljudje na pozicijah so pa tudi najbolj plačani posamezniki te epidemije in začuda isti ki dnevno govorijo "strokovne" nebuloze po medijih. Recimo to da se moramo cepit jutri v dnevih cepljenja da nas omikronček ne ubije.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.447
113
Kdaj je enostavno treba zapretiravat v ekstreme saj šele v takem primeru komu potegne kako in kaj, mnogim pa tudi tako ne. Klasična fora, ko preveč ljudi vidi stvari črno-bele namesto, da bi se zavedali milijon odtenkov sive...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Kdaj je enostavno treba zapretiravat v ekstreme saj šele v takem primeru komu potegne kako in kaj, mnogim pa tudi tako ne. Klasična fora, ko preveč ljudi vidi stvari črno-bele namesto, da bi se zavedali milijon odtenkov sive...
Problem je, ker se ravno vi ne zavedate odtenkov sive ampak samo cepiti ali ne cepiti. In slednje vse na grmado. A teb kot otroku nikoli nisi pomislil v odlocitve starsev in vse ubogljivo sprejel. Potem imas problem. Vse se razvije do tega, da nisi zmozen samorefleksije, kriticnega misljenja. In ostanes v mnozici.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
Bugarska- Sofija, protest protiv Kovid mera i sukob policije sa građanima koji pokušavaju da se probiju do zgrade parlamenta.

---

Avstrija gre v undercover vaci-naci kontrole (policija v civilu)
It's unbelievable what gigantic capacities are suddenly available to pursue HEALTHY CRIMINALS ...... who maybe just want to shop a little after they have been locked up for 9 weeks .........
But nothing is checked at the borders ???

There are allegedly too few staff?

I can't believe what has become of Austria ........

This is no longer about HEALTH!

This is all about POWER!

How long can you put up with that? ? ?

---

How it started

How it is going

Nazadnje urejeno: