Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

javr

Guru
6. dec 2011
1.950
1.145
113
, drugače kazen 1500 EUR,
vsi (Italija, Avstrija, Grčija,...) pišejo kazni v evrih, nihče v procentih od plače; zdaj si bo premožnejši sloj lahko povsem legalno kupil pravico ne biti cepljen. Primer: leta nazaj je Kimi Raikonen plačal 23.000 € za prometni prekršek ki drugače ne bi bil omembe vreden, a Finci plačujejo prometne prekrške v procentih od plače
Kot sem včeraj napisal, obvezno na papirju ni, v RL je, vendar se vlade na vse možne načine otepajo kakršnekoli odgovornosti.
kaj je to RL?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.290
1.410
113
vsi (Italija, Avstrija, Grčija,...) pišejo kazni v evrih, nihče v procentih od plače; zdaj si bo premožnejši sloj lahko povsem legalno kupil pravico ne biti cepljen. Primer: leta nazaj je Kimi Raikonen plačal 23.000 € za prometni prekršek ki drugače ne bi bil omembe vreden, a Finci plačujejo prometne prekrške v procentih od plače

kaj je to RL?
A se kaj se bo gledala glede na placo? Mogoce cena sratpapirja? Clovek se hebe, da pride do neke pozicije, potem pa je tepen pri vsem, kar je mozno.

Ce sva naredila isti prekrsek, bova placala isto kazen. Zdaj ce si ti milijonar, jaz pa na socialki, sem si jaz sam kriv.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.290
1.410
113
Se enkrat. Kdo je komur koli kriv, da ni milijonar. Oz vsaj srednji sloj?

Eno je sociala, drugo pa kazni.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.290
1.410
113
Wtf? Kaj majo kazni v Italiji, Avstriji, Grciji, pri nas.. z ljudmo s Somalije?

Torej dirkava po cesti, jaz pred tabo. Peljeva 100 namesto 50. Ti si kirurg, jaz delavec za trakom. Ti dobis kazen 10.000, jaz 1.000€. Bo tak ok?

Saj pa niste normalni.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.597
-3.912
113
Wtf? Kaj majo kazni v Italiji, Avstriji, Grciji, pri nas.. z ljudmo s Somalije?

Torej dirkava po cesti, jaz pred tabo. Peljeva 100 namesto 50. Ti si kirurg, jaz delavec za trakom. Ti dobis kazen 10.000, jaz 1.000€. Bo tak ok?

Saj pa niste normalni.
Bo prej tako, peljeva sto, ti si privatnik, (ki prikazuje minimalca), js delavec za trakom. Ti dobiš kazen 50€, jaz 1000 eur.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.290
1.410
113
Ne, bo kar za oba jurja. In prav je tako.

Kdo pa omogoca privatnikom, da prikazujejo tako? Seveda drzava. Avstrijec recimo tega ne more.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113

kaj je to RL?
RL je real life.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Sej ne moreš verjet. Od začetka tedna se omenja spremembe pri karantenah in vlada je včeraj spremenila samo to da prebolevnikom v obdobju 45 dni ni treba v karanteno in da se dve dozi + prebolevnost šteje kot booster in se torej enači to pri izjemah. Skratka odpravili so administrativne napake, ki so se pojavila ob sprejetju tega butastega odloka, kaj novega pa noter niso sposobni dodat.

Medtem iz tujine beremo o problemu odsotnosti delavcev zaradi brezveznih karanten, še naša stroka je rekla da se bo to spremenilo ker bo postalo problem, ampak vlada je komaj popravek svojega zajeba dala v nov odlok. Tudi če danes slučajno z novim odklokom tole spremenijo, se vidi da noben ne ve kaj dela kar je žalostno.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Ytbnd

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.494
3.590
113
Ali so na alterju še vedno zagovorniki mask, kot edino učinkovito sredstvo poleg cepiva za zatiranje virusa? Skoraj tako, kot bi z nakupovalnim vozičkom vozil suho mivko in vseskozi ponavljal, da je edino to pravo prevozno sredstvo za prevoz mivke. :aplauz:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.704
3.952
113
Ljubljana
hmpg.net
Ali so na alterju še vedno zagovorniki mask, kot edino učinkovito sredstvo poleg cepiva za zatiranje virusa?
1641560384700.png

Slika je iz leta 1990

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
Ko boš našel znanstveno neoporečno študijo, ki kaže da je pri uporabi npr. kirurških mask pri splošni populaciji kakšen znaten pomik (in sicer kaj več kot v rangu statistične napake) na bolje, potem javi.

Medtem praktični preizkus v Bavarski kaže, da niti uporaba fpp2 mask nima prav nobenega vpliva na razvoj epidemije v primerjavi z ostalimi 15 zveznimi državami.

Maske so kot ples za dež okoli totema in žavba vrača za lepoto.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in AndY1

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
Ko slepo verovanje prevlada, dobimo kult maske.

Črno je belo in belo je črno, znanost od 03/2020.

Best of:
Avstrijci so v teh dneh uvedli obvezne FFP2 maske na prostem. To mora biti šele koristno.

Btw, včeraj je bil Eržen v Odmevih.

Rtvslo
Zanimivo, da nikjer ni članka o včerajšnjem pogovoru z epidemiologom Erženom v Odmevih. Vedno, ko v Odmevih gostujejo Poklukar, Logarjeva ali Beovićeva se še isti dan pojavi tudi članek z natančnim opisom vseh nebuloz, ki so jih izkašljali.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen