Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.042
6.081
113
Poklukar: V tem tednu bomo 'pretresali' vse vrste ukrepov
"Iskali bomo najboljše rešitve za zdravstvo in družbo kot celoto," je zagotovil.

Odstop vlade in strokovne skupine, odprava vseh ukrepov in samoizolacija slednjih na Dob za nedoločen čas ?

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.042
6.081
113
Gre kdo na Ciper ?

Ciper bo od vseh potnikov zahteval dva testa PCR

Nikozija, 3. januarja - Obiskovalci Cipra bodo morali po novem opraviti dva testa PCR na okužbo z novim koronavirusom, enega pred in drugega takoj po prihodu v državo. Test, opravljen pred prihodom, ne bo smel biti starejši od 48 ur. Tisti, ki niso bili cepljeni s poživitvenim odmerkom, bodo morali poleg tega v 72 urah po vstopu v državo opraviti še hiter antigenski test.

Vsi testi bodo samoplačniški, je za nemško tiskovno agencijo dpa danes pojasnila tiskovna predstavnica ciprskih zdravstvenih oblasti. Nova pravila veljajo tako za cepljene proti covidu-19 kot necepljene, so pa iz njih izvzeti otroci, mlajši od 12 let.
------
Torej za 3C še 2x pcr,
2C še 2x pcr + hat

1 in 0C niso omenjeni, torej njim ni potrebno na zgornjo proceduro :evil: ?

• Haha
Reactions: jonny77 in Hanzi

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.638
4.848
113
Vceraj je bilo 2x vec pozitivnih kot pretekli ponedeljek.
Kaksne ukrepe bo sprejela vlada zaradi tega?
Nobenih, ker se število hospitaliziranih ne veča. Bodo pa skrajšali karanteno, ker bo drugače zmanjkalo ljudi za delat.
Če pa se bodo hospitalizacije začele spet zviševat, nam bodo pa zadrgnili zanko na polno., pa že sedaj je čisto mimo kakšni ukrepi so v veljavi.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.724
-4.507
113
Vceraj je bilo 2x vec pozitivnih kot pretekli ponedeljek.
Kaksne ukrepe bo sprejela vlada zaradi tega?
Itak, cepljeni so iz novoletnih praznovanj po svetu (bosna, srbija, afrika...) spet prinesli virus, tako, kot so ga poleti maturantje. Zaradi vladnih ukrepov, ki cepljenim dopuščajo da potujejo, ne da bi se testirali. Zato bo vlada še malo zategnila necepljene, ki so bili doma.

• Všeč mi je
Reactions: spenstar in novaa

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Večina je doma po štacunah in obiskih do zabavah...tam kjer ne potrebiješ nič tudi če nisi cepljen.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.349
1.452
113
Namiguješ, da so necepljeni, ki so se morali testirati za vstop v Slovenijo ob povratku, prinesli nove okužbe?
Nic ne namigujem. Clovek blodi brez vseh dokazov in navaja blodnje kot dejstva. Ne ti ne jaz nicesar od zgoraj omenjenega ne moreva dokazati.

Sem delal 3 tedne s covidnimi bolniki, sem cepljen 3x in tudi nos sem si prevrtam tedensko vsaj 4x. Vem, kaj test pokaze in cesar ne. In koliko so testi natancni. Pa mamo top teste, ne teh slovenskih od bande podkupljene.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.042
6.081
113
zakaj sploh imamo svetovalno skupino, če samo kopirajo tujino, z zamikom (Izrael, ZDA, UK). pol pa se delajo pametne. denar dobivajo za nič dodane vrednosti. ta posel bi lahko opravljala tudi pismena opica. samo novice preberes in zvecer predlagas.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.724
-4.507
113
Kak vir ali lapas na pamet in bi mogli mi tvoje nebuloze vzeti za dejstvo?
Za maturante iz grčije, - torej tiste, ki so prišli v državo mimo inšpektorjev, se točno ve, da se jih je okužilo 169, v povezavi z njimi je bilo odrejenih 600 karanten, koliko so jih pa maturanti okužili naprej pa sam bog ve. vsekakor je bil v septembru kar velik skok okuženih.
In zakaj bi bilo tokrat drugače? Vedno virus nekdo prinese čez državno mejo. Čez mejo pa hodijo testirani - ti so zdravi in virusa ne prenašajo, in pa cepljeni.

Točno se ve, da je omikron na češko prinesla polno cepljena ženska iz afrike - in od tam se virus širi.