Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.448
9.808
113
Bi pa rekel, da bo kar držalo, da preverjanje PCT pogoja še ni pravno urejeno. Na oddelku MORSa na recepciji moraš skor še gate slečt, pa pretipajo te, pa osebno pokažeš, pa zunaj piše, da je pogoj za vstop PCT. Po preverjanju vsega, sam vpraša če PCT je, ko hočeš pokazat reče, ne smem gledat, samo vprašam lahko.....

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.099
6.118
113
Terase niso omenjene v 5 členu

btw, 5 člen si jaz razlagam, da morajo imeti zaposleni v naštetih dejavnostih ptc pogoj, ne uporabniki.

Od kod 24ur avtorju interpretacija kot je napisana v članku ne vem.
Sam sebi odgovarjam

(1) PCT pogoj iz 2. člena tega odloka dokazujejo osebe, ki so uporabniki storitev ali udeleženi ali prisotni pri izvajanju dejavnosti v Republiki Sloveniji iz 1. do vključno 11. točke prvega odstavka prejšnjega člena, poleg navedenega pa tudi:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.099
6.118
113
Bi pa rekel, da bo kar držalo, da preverjanje PCT pogoja še ni pravno urejeno. Na oddelku MORSa na recepciji moraš skor še gate slečt, pa pretipajo te, pa osebno pokažeš, pa zunaj piše, da je pogoj za vstop PCT. Po preverjanju vsega, sam vpraša če PCT je, ko hočeš pokazat reče, ne smem gledat, samo vprašam lahko.....
Torej drži, kar piše v rtvslo linku na iz 3.8 2021

Pravna podlaga bo, enkrat bo.

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.557
1.138
113
Obišči stran
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi in jendomen

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.246
3.610
113
Marlbor
ksz

Kje je tu logika!?
Sosed je cepljen in se je okužil v službi od cepljene sodelavke. Okužbo je prenesel domov na necepljeno ženo in 2 otroka. Žena in otroci so sedaj pristali v karanteni, on karantene kot cepljeni ni dobil, pa normalno hodi v službo?
Naj pripomnim, da ima on blažje simptome (kašel, vročina), žena in otroci pa praktično nič simptomov, tretji dan od domnevne okužbe zgolj malo glavobola. A ni logično, da se v karanteno da vse, ali pa predvsem tistega, ki pokašljuje okoli? V karanteni sta pristala tudi razreda otrok.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.837
113
ne, zato, ker delamo s pacienti, ki so vsi od prvega do zadnjega ranljiva skupina, ko enkrat preidejo prag naše ustanove, zato, ker si nikoli ne bi želel pomisliti, da bi lahko zaradi tega , ker sem imel izbiro inje nisem izbral nekoga okužil in poslal na oni svet pa čeprav se gre za 90 let staro mamo, ki bi umrla čez 3 mesece tako ali drugače, kdo pa sem jaz, da lahko komu skrajšam dan ali pa celo uro življenja zaradi svojega ega
Bravo! :nazdravje:

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kaj te matra ? Če vara ženo s sodelavko ?
Ja taki so zakoni, zaenkrat. Pač bi se žena cepila in otroka če sta dovolj stara.

• Haha
Reactions: Car in Hanzi

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.837
113
Belorusija ima 10 mil. prebivalcev. Zabeležili so 500 000 ukužb in 4000 smrti za covidom. V državi niso imeli nobenih ukrepov. Vsak se znajde sam... Če bi delali po navodilih naše "stroke", bi imeli vsaj 20 000 žrtev!..

Severna Koreja ima 25,67 mio prebivalcev in nobenega okuženega ter posledično seveda nobene covid smrti :cheer:

As of 19 August, North Korea had recorded no cases of Covid-19

• Všeč mi je
Reactions: shift

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.526
16.837
113
K zdravniku moram torej s PCT? Če nisem cepljen, se moram testirat. K zdravniku torej pridem testiran in zdrav, tam pa se lahko okužim od cepljenega zdravnika, ker cepljenih nihče ne testira. Nam še dela logika ali pa gremo v das experiment?
Moja je šla danes v ZD (Domžale) na ginekološki pregled brez njihovega pogojevanja s PCT.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.634
1.026
113
49
KR
ksz

Kje je tu logika!?
Sosed je cepljen in se je okužil v službi od cepljene sodelavke. Okužbo je prenesel domov na necepljeno ženo in 2 otroka. Žena in otroci so sedaj pristali v karanteni, on karantene kot cepljeni ni dobil, pa normalno hodi v službo?
Naj pripomnim, da ima on blažje simptome (kašel, vročina), žena in otroci pa praktično nič simptomov, tretji dan od domnevne okužbe zgolj malo glavobola. A ni logično, da se v karanteno da vse, ali pa predvsem tistega, ki pokašljuje okoli? V karanteni sta pristala tudi razreda otrok.
In ta sosed z blažjimi simptomi normalno hodi v službo? :aplauz: :obesise: