No, to ni čisto res. Vsak dan imajo pretok dnevnih migrantov iz in v ŠpanijoNo poskusimo ...
Mogoče je problem to da ima Gibraltar celih 30k prebivalcev in je imel dolgo časa največ mrtvih in največ okuženih na prebivalca na svetu (v njihovem štetju, celih 1300 okuženih -> to je po slovenskem štetju 80k aktivnih okužb). Skratka zaradi vzorca je totalna statistična anomalija. Tudi ko niso cepili nič več kot v "matični" UK, so imeli po enega ali dva primerka covida. Zakaj? Ker so tudi najbolj južen del celinske evrope in so prvi začeli s poletjem in koncem epidemije po naravni poti.
So pa še ena anomalija. Ker ne spadajo v EU, niti ne mejijo na matično državo, so tako ali drugače odrezani od vsega. To je spet isto kot primerjat novo zelandijo z ostalim svetom in jih postavljat za zgled. Pač včasih je dobro da si vukojebina sredi ničesar v katero in iz katere ne more nič, še virus ne.

Spet so me klicali iz cepilnega centra, da sem na vrsti za cepljenje. Sem bil spet takoj za, da pridem po drugo dozo.