Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
ajajaj kalbo zadnjič je ceu forum vedel kater viski piješ pa da je cela flaša šla zdej pa da ti ne žuraš ;)

19. jul 2007
2.838
1.562
113
Ja in tej modeli pa misliš, da ne bodo več kofetkal al kako?
Lepo, da si povzel celoten problem.
Niso problem službe (kuča, posao, kuča), vse okrog tega.
Ljudje pravijo govorijo o Švedski, ni poanta Švedska, protestantske asketskosti nam manjka.
coronavirus-data-explorer (1).png

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
A bi ti kakšno študijo podal, ki to potrjuje? Ali malo kar tako na suho nakladaš.
Ker po mojem mnenju je največ okužb kar lepo doma oz. v privat času, ko se ''žura''.
Na delovnem mestu balkanca vsaj delodajalec po glavi tolče s pravili, doma se pa balkanec ''znajde'' in se ne pusti jeb... od politike. Bo on že pokazal politikom.
Ja, seveda, dec faše okužbo telepatsko doma na kavču in se potem prenaša med žlahto. Logično.

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Ja, seveda, dec faše okužbo telepatsko doma na kavču in se potem prenaša med žlahto. Logično.
Tole si seveda spregledal. ''žura'' pomeni tudi druženje popoldan izven domačih mehurčkov.
Pa še enkrat: delat zaključke za družbo na podlagi enega primera, je najmanj butasto.
Ker po mojem mnenju je največ okužb kar lepo doma oz. v privat času, ko se ''žura''.

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Kakorkoli, tale napovedan lockdown ni noben lockdown ampak EPP za cepljenje.
Sem mislil da bodi najmanj omejili gibanje na občine, če ne še strožje, dodaten smeh je tole z druženjem največ šestih odraslih oseb... iz dveh družin. Se pravi od oka bo na kupu 6-10 odraslih (+ mularija) iz treh do petih družin, realno bo folk hodil okoli, preboleli in cepljeni itak lahko prehajamo meje regij, velikonočni nedelja bo zgledala tako, da se bo roštiljalo in žuriralo, s tem da tokrat tudi najbolj zagrizenim kristusovim navijačem ne bo treba niti k maši, bojo lahko začeli že zjutraj. :nigladek:
Potem bomo izvedeli, da "ukrepi" ne primejo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Čisto laična epidemiološka napoved za prenose covida19 na višji nivo. Napove se lockdown za 1., folk masovno v štacune in po nakupih tik pred zaprtjem (poveča se število stikov in raznos virusa preko random gruče), 1. se uvede lockdown in folk ostane povečini doma, 4.-5. (velika noč) se delno sprostijo omejitve kar ravno sovpada z mediano inkubacijske dobe, torej folk ki je nakupoval postane ravno fino kužen. Zgodijo se prenosi v zaprtih gručah "praznovanj". Potem ostanemo doma do 11., kar spet sledi inkubacijski dobi. 12. veselo na delo in v šole, boom okužb iz teh "družinskih" gruč.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi
19. jul 2007
2.838
1.562
113
Kakorkoli, tale napovedan lockdown ni noben lockdown ampak EPP za cepljenje.
Sem mislil da bodi najmanj omejili gibanje na občine, če ne še strožje, dodaten smeh je tole z druženjem največ šestih odraslih oseb... iz dveh družin. Se pravi od oka bo na kupu 6-10 odraslih (+ mularija) iz treh do petih družin, realno bo folk hodil okoli, preboleli in cepljeni itak lahko prehajamo meje regij, velikonočni nedelja bo zgledala tako, da se bo roštiljalo in žuriralo, s tem da tokrat tudi najbolj zagrizenim kristusovim navijačem ne bo treba niti k maši, bojo lahko začeli že zjutraj. :nigladek:
Potem bomo izvedeli, da "ukrepi" ne primejo.
Edino kar izstopa pri tem "lockdownu" je pa relativno strog režim za prehajanje mej in to da smo šole zaprli. Če so hoteli meje zapreti bi to lahko naredili brez, da bi otroke vzeli iz šol.
Glede na pretekla dogajanja je to, da so priprli meje verjetno kar zelo smiseln pristop.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Edino kar izstopa pri tem "lockdownu" je pa relativno strog režim za prehajanje mej in to da smo šole zaprli. Če so hoteli meje zapreti bi to lahko naredili brez, da bi otroke vzeli iz šol.
Glede na pretekla dogajanja je to, da so priprli meje verjetno kar zelo smiseln pristop.
Iz pizde kozolec se temu reče. Al narediš lodkdown ki se mu res reče lockdown in maš zadaj potem strategijo cepljenja, al pa nič. Tole je, tko kot je rekel Romzi EPP za cepljenje.
cappy Si res mislil, da bom tole blesarijo podpiral samo zato, ker pride od meni "všečnih" ljudi? Mater s čim sem si to zaslužil?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Pri nas na šihtu (AT) lahko narediš dnevno hiter test. 50% pa nas dela od doma.
Če bi pri nas (in drugje tudi v AT) zagotovili dovolj testov, bi kar hitro polovili pozitivne.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.013
113
Srbi so imeli dobre ukrepe. Lockdown med vikendom/praznikom, ne smeš stopit na ulico. To mi je všeč. Učinkovito pa je najbrž tudi, ker so Slovenci praviloma s sosedi skregani in se bodo težko s kom družili.
Nadzirati se to tako ali tako da samo v mestih, mene na vasi ne bo noben našel :evil:. Pa tudi če bi ostal samo na svoji zemlji, bi imel kaj početi.
Glede testov: močno dvomim, da obstaja test, ki pokaže rezultat par ur preden začneš setev na okrog. Mislim, da so Azijci zato bolj uspešni, ker so šli na aplikacije, ki lahko v takem primeru povedo več.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Iz pizde kozolec se temu reče. Al narediš lodkdown ki se mu res reče lockdown in maš zadaj potem strategijo cepljenja, al pa nič. Tole je, tko kot je rekel Romzi EPP za cepljenje.
cappy Si res mislil, da bom tole blesarijo podpiral samo zato, ker pride od meni "všečnih" ljudi? Mater s čim sem si to zaslužil?
šokiran sem da ti spet nekaj ni ok. šokiran ti rečem. :cool:

drugače pa to je politika če hočeš nekaj skoz spravit je treba tolk "usklajevanj" da na koncu obe strani zgubita ampak nekako se vseeno strinjata. saj si slišal zdravca pa zmagota, oba strogo proti. če jj hoče da mu koalicija nekako skp drži to pomeni da dobimo kar dobimo, vsaj neki noben pa zadovoljen.
sicer pa, a realno kdo misli da bi našli snowflejki zdržal "pravi/strogi lockdown"? včeraj sem npr zasledil aleša zalarja kako je imel meltdown na twitterju ker mu takoj ni bilo vse razjasneno in že grozil z ustavnimi pritožbami ipd...

so pa rekli do 11 oz 12.4. no če takrat ne odstranijo tiste res strožje ukrepe pa tudi sam začnem kolesariat podpirat.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: kalbo

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Kako, a nis reku, da bom v mrtvo zagovarjal :cool:

Drugače mi je pa jasno, da zdele nobenmu odločevalcu ni lahka zemlja. Kakor kol se obrne ma rit odzad. Sam če bo res samo do 12.4. kot so obljubili, pol pa mulce nazaj v šole. Pa maske na prostem že zopet... come on.... Tisto lajanje Zalarja je blo pa tud men krneki.

PS: Ko bo, če bo res treba na protest, teh Jenullov in podobnih kolesarjev ne bo niti blizu. Bova sam midva v pajkicah pa endvatri v svoji uniformici. :valjamse: :valjamse: :valjamse:

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.330
-2.694
113
No ja glede na podatke in uradno statistiko se večina okužb (daleč največji delež) zgodi doma oz. v domačem gospodinjstvu. Torej zapiranje za 10 dni bo imelo ravno nasproten učinek. Več stikov doma = več okužb. Me zanima kako je strokovno tole potem utemeljeno.
Strokovno bo utemeljeno tako, da se vsi niso držali ukrepov. Saj veš, balkanci, zidanice, koline, Zrče....

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Js pa verjamem, da bodo z ukrepi, ki dosedaj niso delovali, sedaj vse rešili v 11-tih dneh. :evil: :evil: :evil:
Ukrepi že delujejo, pa še niti nismo zares začeli z njimi. Po 14 dnevni neprestani rasti 7-dnevnega povprečja potrjenih okužb je včeraj prvič cifra padla iz 949,7 na 949,3. To je prvič padec potrjenih okužb po 12.3.2021. :cheer:

Brez naslova.png

Janša Janša :cheer: :cheer: :cheer:Janša Janša :cheer: :cheer: :cheer:Janša Janša :cheer: :cheer: :cheer:Janša Janša :cheer: :cheer: :cheer:

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: ncnifrej in jonny77

Floki

Guru
6. sep 2007
10.098
3.163
113
No ja glede na podatke in uradno statistiko se večina okužb (daleč največji delež) zgodi doma oz. v domačem gospodinjstvu. Torej zapiranje za 10 dni bo imelo ravno nasproten učinek. Več stikov doma = več okužb. Me zanima kako je strokovno tole potem utemeljeno.

Če ne hodiš nikamor okužbe ne moreš prineti domov a ne? A pri vas pvi dobi virus brezmadežno potem se pa ostali od njega okužijo.?

• Všeč mi je
Reactions: zino in Pepe

erikson

Guru
25. avg 2007
22.321
6.135
113
Maske zunaj so na javnih površinah, če ste sami sredi gozda jih ne potrebujete

Pomislite, na kakšno razdaljo zavohate nekoga, ki kadi. Nekako tako se lahko širi tudi virus.

Na srečo pri nas strokovnjaki in vlada vsaj poizkušajo upočasniti širjenje, da ne postanemo Brazilija.

Sicer pa so pravila enostavna - poskrbite, da se ne boste okužili in da ne boste okužili drugih.

Guy-Breathing-Outside.jpg