Prid pred naš lokalni SBS, sem bil v soboto, to so vsi Grosupeljski privatniki en na druzga napopani in kofetkajo pr avtomatu.
Ampak vse to spada med druženje, ne med službo.
PS: Logo je še hujši.
Prid pred naš lokalni SBS, sem bil v soboto, to so vsi Grosupeljski privatniki en na druzga napopani in kofetkajo pr avtomatu.
Lepo, da si povzel celoten problem.Ja in tej modeli pa misliš, da ne bodo več kofetkal al kako?
Očitno imamo različne definicije žura ker covid sem dobil, ko sva z ženo "žurala" ups spala v postelji.ajajaj kalbo zadnjič je ceu forum vedel kater viski piješ pa da je cela flaša šla zdej pa da ti ne žuraš
Ja, seveda, dec faše okužbo telepatsko doma na kavču in se potem prenaša med žlahto. Logično.A bi ti kakšno študijo podal, ki to potrjuje? Ali malo kar tako na suho nakladaš.
Ker po mojem mnenju je največ okužb kar lepo doma oz. v privat času, ko se ''žura''.
Na delovnem mestu balkanca vsaj delodajalec po glavi tolče s pravili, doma se pa balkanec ''znajde'' in se ne pusti jeb... od politike. Bo on že pokazal politikom.
Torej, zaključek. Maske na prostem bodo pomagale bolj en k, zapiranje trgovin za fizične osebe pa tudi. Tud ko je bil ta isti SBS za fizične osebe zaprt, se je pač kofetkalo not, jest pa po ventil za kotliček nisem mogu.Ampak vse to spada med druženje, ne med službo.
PS: Logo je še hujši.
Tole si seveda spregledal. ''žura'' pomeni tudi druženje popoldan izven domačih mehurčkov.Ja, seveda, dec faše okužbo telepatsko doma na kavču in se potem prenaša med žlahto. Logično.
Ker po mojem mnenju je največ okužb kar lepo doma oz. v privat času, ko se ''žura''.
Edino kar izstopa pri tem "lockdownu" je pa relativno strog režim za prehajanje mej in to da smo šole zaprli. Če so hoteli meje zapreti bi to lahko naredili brez, da bi otroke vzeli iz šol.Kakorkoli, tale napovedan lockdown ni noben lockdown ampak EPP za cepljenje.
Sem mislil da bodi najmanj omejili gibanje na občine, če ne še strožje, dodaten smeh je tole z druženjem največ šestih odraslih oseb... iz dveh družin. Se pravi od oka bo na kupu 6-10 odraslih (+ mularija) iz treh do petih družin, realno bo folk hodil okoli, preboleli in cepljeni itak lahko prehajamo meje regij, velikonočni nedelja bo zgledala tako, da se bo roštiljalo in žuriralo, s tem da tokrat tudi najbolj zagrizenim kristusovim navijačem ne bo treba niti k maši, bojo lahko začeli že zjutraj.
Potem bomo izvedeli, da "ukrepi" ne primejo.
Iz pizde kozolec se temu reče. Al narediš lodkdown ki se mu res reče lockdown in maš zadaj potem strategijo cepljenja, al pa nič. Tole je, tko kot je rekel Romzi EPP za cepljenje.Edino kar izstopa pri tem "lockdownu" je pa relativno strog režim za prehajanje mej in to da smo šole zaprli. Če so hoteli meje zapreti bi to lahko naredili brez, da bi otroke vzeli iz šol.
Glede na pretekla dogajanja je to, da so priprli meje verjetno kar zelo smiseln pristop.
šokiran sem da ti spet nekaj ni ok. šokiran ti rečem.Iz pizde kozolec se temu reče. Al narediš lodkdown ki se mu res reče lockdown in maš zadaj potem strategijo cepljenja, al pa nič. Tole je, tko kot je rekel Romzi EPP za cepljenje.
cappy Si res mislil, da bom tole blesarijo podpiral samo zato, ker pride od meni "všečnih" ljudi? Mater s čim sem si to zaslužil?
Js pa verjamem, da bodo z ukrepi, ki dosedaj niso delovali, sedaj vse rešili v 11-tih dneh.Seveda ne bo po 11.4 sproščanja. O teh famoznih 14 dneh nas šopajo že eno leto, pa nekateri še vedno nasedajo.
Strokovno bo utemeljeno tako, da se vsi niso držali ukrepov. Saj veš, balkanci, zidanice, koline, Zrče....No ja glede na podatke in uradno statistiko se večina okužb (daleč največji delež) zgodi doma oz. v domačem gospodinjstvu. Torej zapiranje za 10 dni bo imelo ravno nasproten učinek. Več stikov doma = več okužb. Me zanima kako je strokovno tole potem utemeljeno.
Ukrepi že delujejo, pa še niti nismo zares začeli z njimi. Po 14 dnevni neprestani rasti 7-dnevnega povprečja potrjenih okužb je včeraj prvič cifra padla iz 949,7 na 949,3. To je prvič padec potrjenih okužb po 12.3.2021.Js pa verjamem, da bodo z ukrepi, ki dosedaj niso delovali, sedaj vse rešili v 11-tih dneh.
No ja glede na podatke in uradno statistiko se večina okužb (daleč največji delež) zgodi doma oz. v domačem gospodinjstvu. Torej zapiranje za 10 dni bo imelo ravno nasproten učinek. Več stikov doma = več okužb. Me zanima kako je strokovno tole potem utemeljeno.