Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Noben ne joka. Ti pa kar nos streč folijo namest maske, če hočeš, da bo zihr diht, ti noben ne brani.
če bi vsi tvoj predlog izvedli lani( tistega ki ga rad izrečeš: da se zašvasamo v klet ) za 20 dni, bi bilo po teh 20 dneh vsega že zdavnaj konec.
ti imaš zmeraj zelo dobre predloge za ukrepe, le drži se jih nihče.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.925
-383
113
pa kako bi bilo konec??

ko bi se vse odprlo po 20 dneh bi se virus spet razširil.

kako vam ni jasno, da skrivanje ni rešitev na tole zadevo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
če bi vsi tvoj predlog izvedli lani( tistega ki ga rad izrečeš: da se zašvasamo v klet ) za 20 dni, bi bilo po teh 20 dneh vsega že zdavnaj konec.
ti imaš zmeraj zelo dobre predloge za ukrepe, le drži se jih nihče.
In potem svizec zavije čokolado v folijo....? Nič ne bi blo konec, sam prestavil bi krivuljo za 20 dni. Ti kar nastavljaj ritko in pridno nosi masko zunaj na prazni ulici, to bo res pomagalo, dve si daj gor, mogoče tri, da bo res za ziher. Drugače sem pa se zašvasal v stanovanje za 14 dni, brez pardona, ker je bilo to potrebno, maske na ulici in še kup drugih neumnosti pač ni potrebno.
Če pa ne znaš uporabit pameti in spregledat, da so teli ukrepi nametani vsevprek, kot bi jih sprejmala kura brez glave, nič drugega kot jebanje naroda v glavo.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.042
4.300
113
Tole zapiranje je tak nonsense, da ni večjega. Zapiranje za javne uslužbence, fabrke delajo (največ uvožene delovne sile). Na benciskih in kafe za na pot vrste. Grupisanje vsepovsod. Petkrat bolj varno bi ble gostilne z razmaki kot pa tole....

never-endig story. Vlada je zgubila kompas, žal.
Tud tele maske, večina jih ima pod brado, pod nosem..... Skratka vse na pol. In mi se čudimo, zakaj nč ne prime.

Tole se ne bo nikol končalo....

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jonny77

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
BIlo je za pričakovat in sprostilo se nebo še en čas.

1. Vlada (leva ali desna) sploh ni pomembno katera, da bi prokleti k*rchi stopli enkrat skupaj pa narodu pokazali, da znajo sodelovat, bi se tud ljudje drugače obnašali. To je tako kot, da se foter pa mati skoz kregata pa tepeta, otroci pa gledajo. Jaznez se itak pretvarja, da hoče dialog, 5 minut za tem pa se že cmeri po twitterju pa krega
Ne levi, ne desni, nihče ne bo rešil tega, dokler ljudje med seboj ne bodo pogruntali, da jih ne okuži leva ali desna vlada.
se zapre regija, je treba policijo poslat na cesto, ker modeli še vedno potujejo. in zaradi takšnih, se to vleče že 1 leto. ker se nonstop išče luknje, kam, kdaj, kako,
lahko gremo. Drugi naj bodo doma, jaz grem pa malo okoli, ker spadam med izjeme in lahko grem. taki so težava.
Taprava policijska ura, 24 ur na dan, 14 dni, bi sklestila okužbe na skoraj 0%.

• Haha
Reactions: msenjur in jonny77

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
To že, ampak ali bi to kaj rešilo? Dejansko bi se le prestavilo za 14 dni naprej.
Kombinacija PAMETNIH ukrepov, ki bi jih STRIKNO nadzirali bi bila verjetno boljša rešitev.
Nošnja maske zunaj na javnih površinah, kjer si na samem in lahko držiš razdaljo, je seveda brez veze.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Ne levi, ne desni, nihče ne bo rešil tega, dokler ljudje med seboj ne bodo pogruntali, da jih ne okuži leva ali desna vlada.
se zapre regija, je treba policijo poslat na cesto, ker modeli še vedno potujejo. in zaradi takšnih, se to vleče že 1 leto. ker se nonstop išče luknje, kam, kdaj, kako,
lahko gremo. Drugi naj bodo doma, jaz grem pa malo okoli, ker spadam med izjeme in lahko grem. taki so težava.
Taprava policijska ura, 24 ur na dan, 14 dni, bi sklestila okužbe na skoraj 0%.
Največ okužb je na delovnem mestu in ne na potovanjih. Ko boš to predelal, ti bo jasno, da je tole vse skup en blažev žegen. Če bi imeli na lagerju cepivo, bi bil 14 dnevni totalni lockdown smiselen, tako je pa to brca v prazno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
No ja glede na podatke in uradno statistiko se večina okužb (daleč največji delež) zgodi doma oz. v domačem gospodinjstvu. Torej zapiranje za 10 dni bo imelo ravno nasproten učinek. Več stikov doma = več okužb. Me zanima kako je strokovno tole potem utemeljeno.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi in jonny77

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Tole zapiranje je tak nonsense, da ni večjega. Zapiranje za javne uslužbence, fabrke delajo (največ uvožene delovne sile). Na benciskih in kafe za na pot vrste. Grupisanje vsepovsod. Petkrat bolj varno bi ble gostilne z razmaki kot pa tole....

never-endig story. Vlada je zgubila kompas, žal.
Tud tele maske, večina jih ima pod brado, pod nosem..... Skratka vse na pol. In mi se čudimo, zakaj nč ne prime.

Tole se ne bo nikol končalo....
Pa sej kompasa niso izgubil sam naši, kokrkol Janše in kompanije ne maram, se vseen sam obračajo tko kot ostala birokratska Evropa in smo v začaranem krogu.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Car

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Največ okužb je na delovnem mestu in ne na potovanjih. Ko boš to predelal, ti bo jasno, da je tole vse skup en blažev žegen.
A bi ti kakšno študijo podal, ki to potrjuje? Ali malo kar tako na suho nakladaš.
Ker po mojem mnenju je največ okužb kar lepo doma oz. v privat času, ko se ''žura''.
Na delovnem mestu balkanca vsaj delodajalec po glavi tolče s pravili, doma se pa balkanec ''znajde'' in se ne pusti jeb... od politike. Bo on že pokazal politikom.

• Všeč mi je
Reactions: D_K

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
No ja glede na podatke in uradno statistiko se večina okužb (daleč največji delež) zgodi doma oz. v domačem gospodinjstvu. Torej zapiranje za 10 dni bo imelo ravno nasproten učinek. Več stikov doma = več okužb. Me zanima kako je strokovno tole potem utemeljeno.
Ja glej, pri nas je žena dobila na šihtu in potem od nje še vsi ostali.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
A bi ti kakšno študijo podal, ki to potrjuje?
Ker po mojem mnenju je največ okužb kar lepo doma, ko se ''žura''.
Na delovnem mestu balkanca vsaj delodajalec po glavi tolče s pravili, doma se pa balkanec ''znajde'' in se ne pusti jeb... od politike. Bo on že pokazal politikom.
Mi smo sam živel in nikakor žural, pa so iz ene okužbe na delovnem mestu ratale še štiri doma, brez žura.

• Všeč mi je
Reactions: wilburxxx

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
In potem svizec zavije čokolado v folijo....? Nič ne bi blo konec, sam prestavil bi krivuljo za 20 dni. Ti kar nastavljaj ritko in pridno nosi masko zunaj na prazni ulici, to bo res pomagalo, dve si daj gor, mogoče tri, da bo res za ziher. Drugače sem pa se zašvasal v stanovanje za 14 dni, brez pardona, ker je bilo to potrebno, maske na ulici in še kup drugih neumnosti pač ni potrebno.
Če pa ne znaš uporabit pameti in spregledat, da so teli ukrepi nametani vsevprek, kot bi jih sprejmala kura brez glave, nič drugega kot jebanje naroda v glavo.
kako ne bi bilo konec. če ne bi bilo prenosov, ne bi bilo okužb, čist simpl.
veš kak je za te zelo boleče maske na prostem, saj veš. ti si previden in na sprehodu boš se pri pogovoru z kolegom držal 2m, 99% drugih pa se ne bo.
Pred lokalno tankštelo gledam zjutraj modele, 7 zjutraj, vsi na kupu brez mask z čiki in kafetom iz avtomata, cca 40 stikov na 10 minut. prej je tam bil bar, zdaj so jim namontirali kafe avtomat. to je broblem, zaradi katerega se že 1 leto vleče.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
A bi ti kakšno študijo podal, ki to potrjuje? Ali malo kar tako na suho nakladaš.
Ker po mojem mnenju je največ okužb kar lepo doma oz. v privat času, ko se ''žura''.
Prid pred naš lokalni SBS, sem bil v soboto, to so vsi Grosupeljski privatniki en na druzga napopani in kofetkajo pr avtomatu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Mi smo sam živel in nikakor žural, pa so iz ene okužbe na delovnem mestu ratale še štiri doma, brez žura.
Torej sedaj si točno to potrdil, kar pravim. V službi se je 1 okužil in ta je doma okužil še 3 ostale. A so tebi številke jasne?
Pa ne pravim samo znotraj družine. Imaš druženje popoldan, jebe se balkancem za mehurčke.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Čestitke: delaš zaključke na družbenem nivoju na podlagi svoje ENE izkušnje. Si ti meni malo YT doktorja postal, a?
Ja glej, imam takšno naravo dela, da poznam ogromno ljudi in velika večina, ki smo preboleli se nas je okužila v povezavi z okužbo iz delovnega mesta. Je par žurerjev, sam ti so v manjšini.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
kako ne bi bilo konec. če ne bi bilo prenosov, ne bi bilo okužb, čist simpl.
veš kak je za te zelo boleče maske na prostem, saj veš. ti si previden in na sprehodu boš se pri pogovoru z kolegom držal 2m, 99% drugih pa se ne bo.
Pred lokalno tankštelo gledam zjutraj modele, 7 zjutraj, vsi na kupu brez mask z čiki in kafetom iz avtomata, cca 40 stikov na 10 minut. prej je tam bil bar, zdaj so jim namontirali kafe avtomat. to je broblem, zaradi katerega se že 1 leto vleče.
Ja in tej modeli pa misliš, da ne bodo več kofetkal al kako?