Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Cepljenje NI učinkovito v SMERI kot so si želeli - ne preprečuje širjenja okužbe! Pika oz. klicaj!

Upam da se je zaznal sarkazem v mojem zapisu.

Uglavnem, kljub cepljenju, lahko še vedno zboliš, še vedno prenašaš virus, baje da preprečuje hujši potek bolezni (sicer nedokazano) in kot kaže, kratkoročni stranski učinki niso tako nedolžni (zopet nedokazano).
Zakaj bi se torej cepil, če ti ni trenutni cilj potovati nekam v tujino? Različnih sevov bo zmeraj več, z tem bo učinkovitost cepljenja padala.

Trenutno stopicamo na mestu, kljub temu, da nas "napada" hudo nalezljiva verzija kovida. Baje da okužbe rastejo na ta račun. To da smo 2/3+ dejavnosti ki so bile med lockdowni zaprte, odprli, baje nima nič z tem, samo UK sev je za to kriv. Število hospitaliziranih je zopet padlo pod 500, me zanima če bodo zopet zapirali kovid oddelke v bolnišnicah.

Aja, naslednjih 14 dni v začetku aprila bo ključnih, ker če ta domnevni bodoči lockdown zdržimo, bo UK sev izvedel kovidexit in bo zapustil EU.

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: sad in McGiver

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.517
3.892
113
Ljubljana
hmpg.net
Uglavnem, kljub cepljenju, lahko še vedno zboliš, še vedno prenašaš virus, baje da preprečuje hujši potek bolezni (sicer nedokazano)
Nedokazano je tudi, da je cepljenje z eno dozo učinkovito, kljub temu, da imaj v GB statistične podatke, ki govorijo temu v prid.

Ampak ne piše v nobeni znanstveni reviji, zgolj praksa(dejstva) na to kaže.

S tem, da dopuščam, da bo zaradi takega ravnanja, v prihodnosti prišlo do še več mutacij virusa.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.330
-2.689
113
To je dokazano
Kako pa vedo, kakšen bi bil potek bolezni, če bi bil necepljen in obratno???? Sj tudi necepljeni imajo lahko blage simptome ali jih celo nimajo.
Ob tem, ko ne vedo niti tega, koliko dolgo cepivo drži, za katere seve naj bi bilo učinkovito.....(ker je kao prekratka doba da bi to ugotovili)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Popolnoma dovolj je podatkov za takšne trditve.
Pri precepljenih je pojav težejga poteka bolezni veliko manjši, kot pri necepljenih.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.922
-387
113
kako to mislijo, da bojo s 14 dnevnim zaprtjem pridobili cas, da bojo pocepili ogrezene?

naj pol zaprejo ogrozene in naj jih pocepijo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Tako kot lani, 2 tedna bo raztegnjenih na 12.
Itak da ne bodo nič naredili v dveh tednih. Dnevno se jih več naravno cepi s COVID-19 kot pa s cepivi. :p

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
No, no. Uradno je bilo že daleč nazaj. Zdej je samo nova potrditev.

Sicer zaprtje določenih stvari bi bilo na mestu, samo kaj, ko bo vlada ukrepe določala s kombinacijo meta kovanca in količino aktivnih hemeroidov na JJ riti. Tako se bo 20% koristnih ukrepov zakrilo z 80% idiotizmov.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.639
113
Vsekakor vseh, kjer je veliko ljudi v kontaktu.
Ampak zaprtje/omejitve z jasno izdelano časovnico, ki se je ne spreminja in podaljšuje. Tukaj jasno že naletimo na nerešljiv problem, ker to pri nas ne bo šlo skozi.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl