Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Potem naj pa Bruselj še naredi obvezno, da je brezplačen hitri test zadosten za prehod meje, ali pa naj države same financirajo PCR teste tudi za tiste, ki želijo preko meje.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.044
836
113
O tem sem že enkrat pisal, da se izvaja "white guilty".
LGBT, cepljeni proti Covidu in podobni, so naenkrat normalni, mi zdravi pa smo "nenormalni".

Prepričan sem da cepljenje nikolio nebo pogoj oz. omejitev.
Če neboš cepljen boš moral naredit hiter test.
Tudi jaz nisem 100% če se bom cepil. Zadržkov nimam amapk dokler moja dinamika življenja ne bo taka, da se bom dosti gibal med ljudmi, o cepljenju ne razmišljam.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Če neboš cepljen boš moral naredit hiter test.
In če hitri test ni dovolj za prehod meje, kot je to v primeru Hrvaške, ki priznava le PCR test, ki stane 60 EUR in ga moraš plačat sam?
In potem ob povratku moraš spet priti na mejo s hrvaškim hitrim testom, ki stane 200 kun, drugače greš pri nas za vsaj 5 dni v karanteno, preden jo lahko prekineš s hitrim testom?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.044
836
113
Ali bi cepilni potni list ali pa potrdilo - you name it- preprečilo vnos afriškega seva, ki ga je prinesel tisti dohtar iz Namibije?

Nikoli ne gledaš enega samega izoliranega primera. Če bi teh zdravnikov bilo 1000, in bi s cepivom preprečil 50% je pa že nek rezultat.
Dodatno še test, če prihajas iz "pickematrne" in je to to.

Nazadnje urejeno:

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.044
836
113
In če hitri test ni dovolj za prehod meje, kot je to v primeru Hrvaške, ki priznava le PCR test, ki stane 60 EUR in ga moraš plačat sam?
In potem ob povratku moraš spet priti na mejo s hrvaškim hitrim testom, ki stane 200 kun, drugače greš pri nas za vsaj 5 dni v karanteno, preden jo lahko prekineš s hitrim testom?

Ma to je itak narobe... Testiranje poenostavit, mogoče delat na tem, da so testi bolj zanesljivi in hitrejši.
Več denarja se bi moralo namenit razvoju hitrih testov. V idealnem primeru sploh cepiva nebi mogoče rabili.
Samo dnevno testiranje, tako kot si zmeriš temperaturo...

• Všeč mi je
Reactions: Car in AndY1

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.915
-386
113
Res je, amapk glede mej se mi zdi, da je potreba strožja kotrola. Ravno to je razlog, da je virsu sploh prišel do nas. (potovanja)
Lahko uvedeš kake hočeš ukrepe, dokler se bodo popotniki sprehajli preko mej v vse možne eksotične države... bo vedno isto.

Če na državo gledaš kot mehurček je smiselno, da je neka kontrola.
Čisto sistematično in pravilno je, da potem te mehurčke razbiješ na manjše in še manjše in izvajaš neko kontrolo, (testiranja, ukrepe).
Za moje pojme je to edini način, da se znebimo tega sranja. (cepivo gor ali dol... )

dobr, ti bi se najraje zaprl hermetično in gledal okoli, da ne bi kako ušel notri. a si predstavljaš da je to karkorkoli izvedljivo?

mehurček se razblini že na družinski stopnji, ti bi pa državo dal v mehurček...

sej lahko... ampak kaj imamo potem sploh še od življenja?

s tem virus še vedno čaka nekje zunaj... in bo prišel. ker človek pač ne zmore biti v mehurčku.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.328
2.540
113
EU govori o SKUPNEM dokumentu, ki bo izkazoval cepljenost, testi , itd. Ta dokument bodo priznavale VSE EU članice.
Kaj bodo pa pogojevale pri vstopu, je pa druga stvar!

Kdo se strinja s predlogom, da bi v želji, da rešimo SLO turizem, omogočili vstop v SLO komurkoli, NE DA BI dokazoval/ga preverjali, da je v trenutku prehoda meje 'čist'? Glavno je, da ma plačan aranžma.
Bi šli v tem trenutku v Bosno reševat turizem, brez da bi bili cepljeni?

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Pbutec za 18.3. si zelo samozavestno napovedal zapiranja. Zadeve pa so se dejansko nekaj malega sprostile.

- po vsej državi (ne glede na statistično regijo) bodo dovoljeni shodi, ki se jih lahko udeleži do deset ljudi,

- odpravljena je tudi omejitev v Obalno-kraški regiji, ki je postala oranžna regija, zato se odpravijo vse omejitve glede gibanja med to regijo in drugimi regijami,

- med obstoječe rumene statistične regije, kamor že spadata Posavska in Jugovzhodna Slovenija, se uvršča tudi Primorsko-notranjsko regijo, kar pomeni, da se tudi v njej sprošča gostinska dejavnost priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov,

- sprememba odloka s področja vzgoje in izobraževanja v glasbenih šolah poleg izvedbe individualnega pouka, dovoljuje tudi pouk baleta in sodobnega plesa

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
sedaj se pripravi na pisanja da to vlada počne namenoma da bi lahko okužili čimveč ljudi da bodo spet lahko zaprli. ker pač morajo zapirat ker jim edino tako pride zvečer.

logika.
Aliens.jpg

• Všeč mi je
Reactions: sad

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
IJS me je zajebal, ker so za 15.marec napovedali izbruh 3.vala ... pa nič od tega. Strokovnjaki pa taki ...

• Haha
Reactions: cappy

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
IJS me je zajebal, ker so za 15.marec napovedali izbruh 3.vala ... pa nič od tega. Strokovnjaki pa taki ...

Počakaj malo, a ti misliš 3 val v smislu ponedeljek 893 okuženih, torek 1870, sreda 2300 al kako. Ker zadeva nen gre tako hitro. Počakaj 2 tedna upam da jih ne bomo nikoli dočakali.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Počakaj malo, a ti misliš 3 val v smislu ponedeljek 893 okuženih, torek 1870, sreda 2300 al kako. Ker zadeva nen gre tako hitro. Počakaj 2 tedna upam da jih ne bomo nikoli dočakali.
Najbrž ne bo nič iz tega vala, sicer vlada ne bi zdaj sproščala ukrepov, kljub temu da krivulja že nekaj dni spreminja smer navzgor.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Ah jebi ga sej ne bo prvič da bi zajebal. Važno da ne bodo bolnice spet polne. Naj zdaj hitro pocepijo kar še imajo na zalogi.