Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Tudi na PCR pozitiven. :( Nimam nobenih simptomov in nimam pojma, kje bi se lahko okužil. Teta iz covid ambulante me je spraševala, če sem bil bolan mesec ali dva nazaj. Pred enim mesecem sem imel res dva dni hude prebavne težave, ki sem jih pripisoval hrani. Morda je bilo to to. Rekla je tudi, da sem lahko pozitiven še mesece po ozdravitvi, zato testiranja po prestani karanteni niso smiselna. Glavno, da nisem več kužen in da bom imun vsaj nekaj časa. :)
Pol pa pravijo, da je bilo 20 ljudi na hitrem +, na pcr pa vseh 20 -.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
Seveda... Drugače nebi bilo počasnega upadanja.... Dejansko ima virusek problem v iskanju novih žrtev.

Ce nebi blo ukrepov bi že novembra bli prekuženi. Je pa res da zdravstvo nebi zdržalo.
Ob drugačni retoriki in podobnih rezultatih bi janšek bil heroj.

Na koncu smo izbrali pravo pot? Optimalno?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Eno resno vprašanje za
@sledilnik
in
@NIJZ_pr
. Že več kot 3 mesece je na dan okoli 2000 novih okužb s Covid 19. To je skupaj okoli 180000 okužb. Raziskave pravijo, da je 5-10x več dejanskih, ki se ne zaznajo, ker so asimptomatski. To pomeni, da bo prekuženost ta mesec? Bong

Število ki so ga omenjali konec leta je 3 kratnik števila. To je 550k ljudi kar je ca 25% kolikor so tudi napisali.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Kako točno je to dvoje povezano ve samo ona. In spet smo pri famozni prvi triadi. Termin, ki ga ne pozna nobena druga država, saj imajo v istem paketu otroke do 5. razreda (ki so najbolj odvisni od staršev), če je že potrebno deliti ali pa vračajo vse šolarje naenkrat.

Okužbe gredo torej dol, ljudi pa je treba še bolj zapret, ker potem bodo pa res poslušali? Ker je delovalo do sedaj...aja ni.
Ne razumes. Ukrepe hocejo zaostrovati ravno zaradi tega, ker grejo okuzbe dol, da bodo potem lahko rekli, da so sle okuzbe dol zaradi zaostrenih ukrepov.

Kje pa, da bodo priznali, da gredo okuzbe dol zaradi prekuzenosti. S tem bi priznali, da so zafural. Zato pa tako vztrajno minimizirajo % prekuzenosti prebivalstva.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Število ki so ga omenjali konec leta je 3 kratnik števila. To je 550k ljudi kar je ca 25% kolikor so tudi napisali.
Ah, kaksen 3 kratnik. Za vsakega pozitivnega na PCR imas 5-10 takih, ki se niso sli testirat, ker vejo, da so bili v kontaktu, sami prepoznajo simptome in prebolijo ali pa so asimptomatski.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Dovolj je če spodaj pri komentarjih nastavite:
razvrsti: priporočeni.

Za spomin:
Dr. Beović: konec oktobra 2020, zjutraj gostja na radiu Slovenija: "Vem da se marsikomu zdi da so ti ukrepi pretirani ampak, če jih sedaj sprejmemo bomo čez dva tedna, največ tri, ko se bodo pokazali učinki teh ukrepov zaživeli normalno, znova odprli šole in šli naprej.

• Haha
Reactions: Cash

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Ah, kaksen 3 kratnik. Za vsakega pozitivnega na PCR imas 5-10 takih, ki se niso sli testirat, ker vejo, da so bili v kontaktu, sami prepoznajo simptome in prebolijo ali pa so asimptomatski.

To niso moje besede napisal sem to kar sem prebral od nekaga ki se več ukvarja s tem pa je tudi malo bolj v tem kot verjetno cel alter skupaj.
"
Ocenjen delež okuženih in kužnih je sledeč:
V prvem valu se je okužilo približno 1% prebivalstva, kar pomeni približno vsak 100. prebivalec (ocena: 12x toliko kot potrjeno okuženih v prvem valu). Na vrhuncu je bil delež kužnih približno 0,35% prebivalstva, kar pomeni približno vsak 300. prebivalec. V drugem valu se je do zdaj okužilo približno 26% prebivalstva, kar pomeni približno vsak 4. prebivalec (ocena: 4x toliko kot potrjeno okuženih v drugem valu). Trenutno je delež kužnih približno 4% prebivalstva, kar pomeni približno vsak 25. prebivalec. Do zdaj se je v obeh valovih skupaj okužilo približno 27% prebivalstva, kar pomeni približno vsak 4. prebivalec".

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
To niso moje besede napisal sem to kar sem prebral od nekaga ki se več ukvarja s tem pa je tudi malo bolj v tem kot verjetno cel alter skupaj.
"
Ocenjen delež okuženih in kužnih je sledeč:
V prvem valu se je okužilo približno 1% prebivalstva, kar pomeni približno vsak 100. prebivalec (ocena: 12x toliko kot potrjeno okuženih v prvem valu). Na vrhuncu je bil delež kužnih približno 0,35% prebivalstva, kar pomeni približno vsak 300. prebivalec. V drugem valu se je do zdaj okužilo približno 26% prebivalstva, kar pomeni približno vsak 4. prebivalec (ocena: 4x toliko kot potrjeno okuženih v drugem valu). Trenutno je delež kužnih približno 4% prebivalstva, kar pomeni približno vsak 25. prebivalec. Do zdaj se je v obeh valovih skupaj okužilo približno 27% prebivalstva, kar pomeni približno vsak 4. prebivalec".

Aha, ok, oprosti :nazdravje:

2. okt 2007
3.803
2.283
113
danes spet dr. Beovič na rtvslo, da bi morali vsaj za 14 dni vse ustavit in potem počasi odpirat nazaj. Ta ženska že x-tič govori, naslednjih 14 dni bo ključnih, efekta pa nobenega. Zato pa jo nihče ne jemlje resno.
Edink kar je prvič omenila, da nam počasi že pomaga prekuženost, saj naj bi bilo čez 25% prebivalstva že prekuženih.

Drugi zanimiv odgovor je bil, če bi ljudje hoteli in bi to prineslo nekaj dobreka, bi že odstopila..

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Pol pa pravijo, da je bilo 20 ljudi na hitrem +, na pcr pa vseh 20 -.

Waaa 4 "pravilno" pozitivne poznaš..... Verjetno pa so imeli vsi take ali drugačne simptome, pa potem je test zaznal virus.
V primeru, v katerega si se "vtaknil", se je šlo za preventivno testiranje po novoletnih praznikih. Brez simptomov, brez kontakta. Test je samo pokazal +,PCR pa -.

Koneckoncev, v teku je izvedba in analiza natančnosti testov. Bomo videli kaj bo tam pokazalo.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
danes spet dr. Beovič na rtvslo, da bi morali vsaj za 14 dni vse ustavit in potem počasi odpirat nazaj. Ta ženska že x-tič govori, naslednjih 14 dni bo ključnih, efekta pa nobenega. Zato pa jo nihče ne jemlje resno.
Edink kar je prvič omenila, da nam počasi že pomaga prekuženost, saj naj bi bilo čez 25% prebivalstva že prekuženih.

Drugi zanimiv odgovor je bil, če bi ljudje hoteli in bi to prineslo nekaj dobreka, bi že odstopila..

Beovićka je preveč desna da bi jo čisto resno jemal žal, v bistvu je sramota svoji stroki da se gre takšne stvari za položaj. Kdo jo bo resno jemal ko bo tega konec. Jaz sem skoraj siguren da bomo konec meseca pod mejo za rdečo, sicer s številom okuženih mogoče lahko to dvignejo če bi več testiral pri hospitalizacija pa verjetno ne. Sicer za denar se vse naredi sam je še vedno dovolj ljudi ki bi to v javnost spravili.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.986
-384
113
sej bojo... sam nocejo zdele nagajat vladi, ker je izcrpana od pandemske krize.

pa se kul jim nagaja.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.537
3.891
113
Ljubljana
hmpg.net
Če kdo še vedno ne razume vladnih ukrepov, dva citata, ki vse pojasnita:

"Že sredi tedna je Tomaž Pečjak s policije napovedal, da če bodo ta konec tedna na priljubljenih izletniških točkah zaznavali kaos in kršitve pri prehajanju regij, bodo predlagali ukinitev izjeme prehajanja občinske meje z namenom rekreacije. "
»Takrat, ko smo imeli okrog 300 okuženih na dan, so epidemiologi še s skrajnimi močmi obvladovali stike, in vedeti moramo, da imamo zelo malo epidemiologov, še manj pa takšnih, ki so to naučeni delati terensko. Od takrat naprej smo pravzaprav izgubljeni, od takrat naprej delamo samo še hipoteze, ki niso dokazane, na te hipoteze se potem dela ukrepe, in kar je še hujše, ukrepe se dela na političen način z nekim usklajevanjem interesnih skupin, kar seveda nima zveze z epidemiologijo.«
Alojz Ihan, imunolog in virolog, v Odmevih na TV Slovenija o neuspešnih ukrepih zoper epidemijo.

Policija bo predlagala ukinitev izjeme prehajanja občinske meje z namenom rekreacije, ne zaradi širitve epidemije, temveč zaradi gneče.
Ker ukrep je bi sprejet zaradi gneče, druženja, ne zaradi širjenja epidemije.

Še komu ni jasno?

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.354
-2.818
113
Če kdo še vedno ne razume vladnih ukrepov, dva citata, ki vse pojasnita:

"Že sredi tedna je Tomaž Pečjak s policije napovedal, da če bodo ta konec tedna na priljubljenih izletniških točkah zaznavali kaos in kršitve pri prehajanju regij, bodo predlagali ukinitev izjeme prehajanja občinske meje z namenom rekreacije. "
»Takrat, ko smo imeli okrog 300 okuženih na dan, so epidemiologi še s skrajnimi močmi obvladovali stike, in vedeti moramo, da imamo zelo malo epidemiologov, še manj pa takšnih, ki so to naučeni delati terensko. Od takrat naprej smo pravzaprav izgubljeni, od takrat naprej delamo samo še hipoteze, ki niso dokazane, na te hipoteze se potem dela ukrepe, in kar je še hujše, ukrepe se dela na političen način z nekim usklajevanjem interesnih skupin, kar seveda nima zveze z epidemiologijo.«
Alojz Ihan, imunolog in virolog, v Odmevih na TV Slovenija o neuspešnih ukrepih zoper epidemijo.

Policija bo predlagala ukinitev izjeme prehajanja občinske meje z namenom rekreacije, ne zaradi širitve epidemije, temveč zaradi gneče.
Ker ukrep je bi sprejet zaradi gneče, druženja, ne zaradi širjenja epidemije.

Še komu ni jasno?
Kaj ti tu ni jasno?
Meni je vse jasno in logično.
Ukrepi niso namenjeni omejevanju virusa ampak utrjevanju oblasti, širjenju represije, podaljševanju izrednih razmer, da se ribari v kalnem...skratka ljudi je treba spravit na krajšo ketno, podredit in utišat. Gneče, koline, zidanice, martinovanja, nespoštovanje ukrepov... so samo beden izgovor za uresničevanje tega cilja

Da smo ob teh ukrepih pristali na prvem mestu po številu smrti, kljub najstrožjim ukrepom je potrditev zgornjega in tudi logična posledica.
Pa ne zdaj preveč primerjat z drugimi, saj imajo drugi oblastniki podobne želje, naši so v omejevanju svobode le najbolj uspešni.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jendomen