Zaključek je enak, kot je bil teden dni nazaj, ko sem trdil, da so izjemno visoke številke posledica netestiranja med prazniki.In kakšen je tvoj zaključek, konec epidemije ker smo imeli ta torek 1,5% manj okuženih s PCR testi kot v povprečju zadnjih torkov od decembra.?
Po moje so tako razkuževali med prazniki, da je še Covid pocrkal.Kaj Bosne ne bo noben komentiral?
V torek 12.1.2012 je bilo 1765 pozitivnih PCR testov. Najnižje od začetka decembra. Zadnje tri rezultate odmislite, ker so že prišteti hitri testi, tako da glejte le prve tri rezultate v decembru, ki so bili še ob upoštevanju le PCR testov:
Iz katerega dela intervjuja je to mogoče razbrati?
Bingo. Sam zdej nobenga k je delal paniko ne boš najdu, da bo reku, ja mel ste prav. Stanje je popolnoma enako kot je bilo pred prazniki, ko je Janša vidu luč na koncu tunela.Zaključek je enak, kot je bil teden dni nazaj, ko sem trdil, da so izjemno visoke številke posledica netestiranja med prazniki.
To je povedala tudi Angelca, samo našim to ni jasno.
Oz. trdim, da 2x po en dan med prazniki, ko smo žrli pršut pri žlahti, ni bistveno prispeval k nekim silno visokim številkam.
A še zdaj ni vlak prišel? Na nič se ne more človek več zanest!....., ko je Janša vidu luč na koncu tunela.
Ti resno misliš da lahko Slovenija konkurira neki ZDA, Nemčiji, Izraelu pri individualnih nabavah.je kaj mogoče povedal, da bodo šli v kakšna direktna dogovarjanja kot druge države? še vedno omenja evropsko solidarnost, ki pa vemo, da je že ni več, kar se kaže seda s cepivi in se je kazalo v prvem valu s nabavami zaščitne opreme.
če bi mu bil interes, bi rekel, da se bomo tudi mi šli ločeno pogajat za dodatne odmerke, ni hudič, da ne bi skupaj spravili dodatnih 500k v doglednem času.
Dr. Janša je včeraj jamral, da bi lahko sami prepeljali cepivo, pa da je ustavno sodišče zamrznilo nabavo transportnega letala. Torej bo kriv Mesec, če ne bo zadosti cepiva.Kolikor sem jaz razumel kolobocijo glede cepiv v EU, je uradno tako, da se komisija pogaja o cenah in količini za celotno EU, sama dobava in logistika pa je med proizvajalcem in konkretno državo. Možno da smo tukaj kaj zamočili in so drugi pač vzeli več na začetku, mi pa dobimo kasneje, ker količine so tudi določene za posamezno državo.
Zaključek je enak, kot je bil teden dni nazaj, ko sem trdil, da so izjemno visoke številke posledica netestiranja med prazniki.
To je povedala tudi Angelca, samo našim to ni jasno.
Oz. trdim, da 2x po en dan med prazniki, ko smo žrli pršut pri žlahti, ni bistveno prispeval k nekim silno visokim številkam.
do konca marca bomo cepili komaj 139k prebivalstva, torej, lockdown do oktobra...
Poglej priponko 40763
Mene pa bolj zanima kaj vlada sploh počne sedaj. Prej so panično vsake 3 dni sprejemali nove in nove ukrepe na podlagi par številk gor/dol. Sedaj je vse zaprto, šole ni, številke ne gredo nikamor, vlada pa drži stanje lahko v nedogled, ker pričakujejo, da bodo številke kar same dol padle ali kako? Nobenih ukrepov več, ampak čakamo in čakamo. Na kaj točno, ne vem. Ostale države cepijo na veliko, sproščajo ukrepe, polnijo nazaj šole, mi pa cincamo in gledamo v luft. Teden za tednom se podaljšujejo ukrepi, ki očitno ne delujejo in to je to, čakamo na jutri. Saj se je folk že navadil, žaba je kuhana.
Zdej pa takole - povprecje zadnjih 7 dni pozitivnih PCR testov je 1315. Meja za prehod iz crnega v rdece obmocje 1350.
Ce ne bi pristevali teh laznivih hitrih testov, bi zdajle bili v rdecem obmocju.
Zdaj veste, kako nas vlada nateguje s temi laznivimi hitrimi testi.
Janša za pospešitev cepljenja na ravni EU-ja, v Sloveniji cepljen odstotek prebivalstva
V torek je bilo po 6193 PCR-testih potrjenih 1765 okužb oziroma je bilo pozitivnih 28,5 odstotka odvzetih brisov. Umrlo je 17 bolnikov. Premier Janez Janša se je v pogovoru z zdravstvenimi ministri EU-ja zavzel za pospešitev cepljenja.www.rtvslo.si