Covid-19 Covid 19 Navodila vlade

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
In kakšen je tvoj zaključek, konec epidemije ker smo imeli ta torek 1,5% manj okuženih s PCR testi kot v povprečju zadnjih torkov od decembra.?

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
verjetno bolj to, da grejo cifre pač dol.

čeprav JJ je reku, da bomo vrh doživeli drug teden.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
In kakšen je tvoj zaključek, konec epidemije ker smo imeli ta torek 1,5% manj okuženih s PCR testi kot v povprečju zadnjih torkov od decembra.?
Zaključek je enak, kot je bil teden dni nazaj, ko sem trdil, da so izjemno visoke številke posledica netestiranja med prazniki.
To je povedala tudi Angelca, samo našim to ni jasno.
Oz. trdim, da 2x po en dan med prazniki, ko smo žrli pršut pri žlahti, ni bistveno prispeval k nekim silno visokim številkam.

19. jul 2007
2.838
1.563
113
V torek 12.1.2012 je bilo 1765 pozitivnih PCR testov. Najnižje od začetka decembra. Zadnje tri rezultate odmislite, ker so že prišteti hitri testi, tako da glejte le prve tri rezultate v decembru, ki so bili še ob upoštevanju le PCR testov:

1610534868172.png

Avstrija vrh 13. november (petek), 829 primerov/mio, naslednji petek (20. 11) 700 primerov/mio, naslednji petek (27. 11) 565 primerov/mio, se pravi 100 %, 85%, 68 %.
Hrvaška je imela vrh 13. decembra (nedelja), 888 primerov/mio, naslednjo nedeljo (20. 12) 663 primerov/mio, naslednjo nedeljo (27. 12.) 346 primerov/mio, se pravi 100 %, 75%, 40 % (hrvaškim podatkom sicer ne zaupam preveč).

Ampak približno se vidi kaj pomeni, obrniti krivuljo navzdol, v enem tednu greš na ~ 80 %, v dveh tednih greš na 60 %. Slovenije, ni tukaj zraven.

Oziroma drugače povedano, če se bo krivulja dejansko obrnila navzdol, bodo "lažnivi hitri testi" to zamaknili za dva, tri dni.

2. okt 2007
3.803
2.283
113
Iz katerega dela intervjuja je to mogoče razbrati?

je kaj mogoče povedal, da bodo šli v kakšna direktna dogovarjanja kot druge države? še vedno omenja evropsko solidarnost, ki pa vemo, da je že ni več, kar se kaže seda s cepivi in se je kazalo v prvem valu s nabavami zaščitne opreme.

če bi mu bil interes, bi rekel, da se bomo tudi mi šli ločeno pogajat za dodatne odmerke, ni hudič, da ne bi skupaj spravili dodatnih 500k v doglednem času.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Kolikor sem jaz razumel kolobocijo glede cepiv v EU, je uradno tako, da se komisija pogaja o cenah in količini za celotno EU, sama dobava in logistika pa je med proizvajalcem in konkretno državo. Možno da smo tukaj kaj zamočili in so drugi pač vzeli več na začetku, mi pa dobimo kasneje, ker količine so tudi določene za posamezno državo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.486
113
Zaključek je enak, kot je bil teden dni nazaj, ko sem trdil, da so izjemno visoke številke posledica netestiranja med prazniki.
Oz. trdim, da 2x po en dan med prazniki, ko smo žrli pršut pri žlahti, ni bistveno prispeval k nekim silno visokim številkam.
Bingo. Sam zdej nobenga k je delal paniko ne boš najdu, da bo reku, ja mel ste prav. Stanje je popolnoma enako kot je bilo pred prazniki, ko je Janša vidu luč na koncu tunela.

19. jul 2007
2.838
1.563
113
je kaj mogoče povedal, da bodo šli v kakšna direktna dogovarjanja kot druge države? še vedno omenja evropsko solidarnost, ki pa vemo, da je že ni več, kar se kaže seda s cepivi in se je kazalo v prvem valu s nabavami zaščitne opreme.

če bi mu bil interes, bi rekel, da se bomo tudi mi šli ločeno pogajat za dodatne odmerke, ni hudič, da ne bi skupaj spravili dodatnih 500k v doglednem času.
Ti resno misliš da lahko Slovenija konkurira neki ZDA, Nemčiji, Izraelu pri individualnih nabavah.

Za zaščitno opremo je bilo omenjeno da za Izrael operativno vodi nabave Mosad (mogoče je bil fake new, nisem preverjal).
Pfizerjeveo cepivo je bilo narejeno v sodelovanju z nemškm BioNTechom, ki gradi proizvodnjo v Marburgu. En klic, da se kompicira pri gradbenem dovoljenju ali __________ (vstavi poljubno), pa bodo razumeli namig.

Za ta tvoj stavek, "mi šli ločeno pogajat za dodatne odmerke, ni hudič, da ne bi skupaj spravili dodatnih 500k v doglednem času." lahko samo rečem, ne se hecat.

Če Slovenija pošlje mail za dodatno cepivo, bo šlo direktno v SPAM folder z imenom Nigerijski princi. Hebat ga, gre za globalno krizo, če enostavno nisi globalni player, čakaš da padejo drobtince iz mize. Še sama sreča da smo za EU mizo, a si misliš, kako bi bilo če bi bili za kakšno mizo neuverščenih.

Dejansko smo v poziciji, ko lahko samo upamo, da bo evropska solidarnost zdržala. Z nespretno solistično akcijo, bi pa lahko še ta del iz EU kvote zapravili (samo poglej vse izgubljene EU sodbe).

To da IJJ vztraja pri spoštovanju dogovora je v realni situaciji edino smiselno in pravilno.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kolikor sem jaz razumel kolobocijo glede cepiv v EU, je uradno tako, da se komisija pogaja o cenah in količini za celotno EU, sama dobava in logistika pa je med proizvajalcem in konkretno državo. Možno da smo tukaj kaj zamočili in so drugi pač vzeli več na začetku, mi pa dobimo kasneje, ker količine so tudi določene za posamezno državo.
Dr. Janša je včeraj jamral, da bi lahko sami prepeljali cepivo, pa da je ustavno sodišče zamrznilo nabavo transportnega letala. Torej bo kriv Mesec, če ne bo zadosti cepiva. :zmaga:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113

Ja na srečo res ne. Škoda (ali pa tudi ne) da so spremenili te pogoje za odpiranje občin na število okužeih, ker ta številka zagotovo še nekja časa ne bo šla tako navzdol kot naj bi šla števlka hospitaliziranih in mrtvih. Čez en mesec bomo imeli po hostitali na oranžnem če bo sreča rumene po okuženih pa verjetno ne precej drugje kot smo sedaj.

do konca marca bomo cepili komaj 139k prebivalstva, torej, lockdown do oktobra...
Poglej priponko 40763

To je samo eno cepivo, drugi teden bo Moderna (ki je ne bo nič več kot za vzorec na žalost), do februarja ali pa v začetku Astra Zeneca, na tega se najbolj računa ker je poceni pa hitro se ga da naredit. Jaz bi bil raje cepljen s prvim ali drugim, ampak jebiga sem v drugem milijonu.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.456
3.556
113
Do napovedanega protesta je še pol ure in prosim, da vsi morebitni udeleženci preberejo obvestilo, citiram opozorilo policije:

"Ob tem opozarjajo, da na shode ni dovoljeno prinašati nevarnih predmetov, med katere lahko štejemo tudi lopate in metle, ki naj bi jih po napovedih uporabljali udeleženci."

Nisem vedel, da spomladi na vrtu uporabljam nevarne predmete. Vlada se metle boji. Hahaha....

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
tota je sele dobra, vse prepovejo potem pa oni ne posegajo....pa kdo je tukaj nor

"Poudarjamo, da ne posegamo v pravice posameznikov do zbiranja in svobode izražanja, vendar pa je treba razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh nas in jih je treba upoštevati," so še pojasnili in pozvali vse, naj ravnajo odgovorno in spoštujejo ukrepe za zajezitev epidemije covida-19 – tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113
Mene pa bolj zanima kaj vlada sploh počne sedaj. Prej so panično vsake 3 dni sprejemali nove in nove ukrepe na podlagi par številk gor/dol. Sedaj je vse zaprto, šole ni, številke ne gredo nikamor, vlada pa drži stanje lahko v nedogled, ker pričakujejo, da bodo številke kar same dol padle ali kako? Nobenih ukrepov več, ampak čakamo in čakamo. Na kaj točno, ne vem. Ostale države cepijo na veliko, sproščajo ukrepe, polnijo nazaj šole, mi pa cincamo in gledamo v luft. Teden za tednom se podaljšujejo ukrepi, ki očitno ne delujejo in to je to, čakamo na jutri. Saj se je folk že navadil, žaba je kuhana.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Zdej pa takole - povprecje zadnjih 7 dni pozitivnih PCR testov je 1315. Meja za prehod iz crnega v rdece obmocje 1350.

Ce ne bi pristevali teh laznivih hitrih testov, bi zdajle bili v rdecem obmocju.

Zdaj veste, kako nas vlada nateguje s temi laznivimi hitrimi testi.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Mene pa bolj zanima kaj vlada sploh počne sedaj. Prej so panično vsake 3 dni sprejemali nove in nove ukrepe na podlagi par številk gor/dol. Sedaj je vse zaprto, šole ni, številke ne gredo nikamor, vlada pa drži stanje lahko v nedogled, ker pričakujejo, da bodo številke kar same dol padle ali kako? Nobenih ukrepov več, ampak čakamo in čakamo. Na kaj točno, ne vem. Ostale države cepijo na veliko, sproščajo ukrepe, polnijo nazaj šole, mi pa cincamo in gledamo v luft. Teden za tednom se podaljšujejo ukrepi, ki očitno ne delujejo in to je to, čakamo na jutri. Saj se je folk že navadil, žaba je kuhana.

Kolikor sem zadnjič poslušal tisto predstavitev vlada ne bo več vsak dan delala sestavnov in spreminjala ukrepov ampak samo enkat tedensko, če se prav spomnim v sredo bo samo za covid seja vlade ukrepi se potem sprejmejo v ponedeljek. In tako vsak teden (dokler se česa novega ne sponijo).

Zdej pa takole - povprecje zadnjih 7 dni pozitivnih PCR testov je 1315. Meja za prehod iz crnega v rdece obmocje 1350.

Ce ne bi pristevali teh laznivih hitrih testov, bi zdajle bili v rdecem obmocju.

Zdaj veste, kako nas vlada nateguje s temi laznivimi hitrimi testi.

Kaj pa če bi pozitivne s HAT tudi poslali na PCR, bi imeli še vedno preveč. Ta tvoja trditev se sliši nekak tako, dajte znižat število estiranih zato da bo prikazano manj okuženih kot dejansko je pa da posledično nehamo z ukrepi.
Saj jaz bi tudi šel na Tenerife zdele, sem že izpustil dopust maja in novembra, pa še smučanje v januarju, ampak glej jebiga, če bi imeli boljšo vlado in bolj "pametne" ljudi bi nam bilo vsem lepše. Oziroma vlada je odraz ljudstva, kakšen bo rezultat na naslednjih volitvah , takšen kot je bil na prejšnjih..... Jaz jih nisem izvolil, ne Šarca, ne Janše.

edit. sem dopolnil da 3 krat zapored ne odgovarjam.

Nazadnje urejeno: