Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Romzi
pri meni tisti z juga ne čistijo kanalizacije in ne odvažajo smeti.
Ne vem pa, kako je to pri tebi, in me tudi ne zanima.

Dejstvo je, da vikend migranti precej doprinesejo k širjenju okužb.

LP

• Všeč mi je
Reactions: 8888
2. okt 2007
3.873
2.392
113
da predvidimo naslednjih dogajanje14 dni, število okužb itak ne bo drastično padlo, če kdo misli, in čaka nas popolno zaprtje, podobno kot sosede, ker, žal, nobeni ukrepi ne primejo in ne bodo prijeli....

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in mirsi

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
da predvidimo naslednjih dogajanje14 dni, število okužb itak ne bo drastično padlo, če kdo misli, in čaka nas popolno zaprtje, podobno kot sosede, ker, žal, nobeni ukrepi ne primejo in ne bodo prijeli....

Kaj pa še lahko zaprejo ? Meje bi že lahko pred 14 dnevi.

2. okt 2007
3.873
2.392
113
meje so itak zaprte, razen za čezmejne delavce.

Čez našo mejo, npr. Obrežje, pa se gužvajo gastarbejterji iz AT, DE, CH, kjer še ni omejitev prehoda občin/regij kot pri nas...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Večina jih je iz Slo, tisti iz AT, DE, CH ne potujejo dol, ker se bojijo, da ne bodo mogli nazaj.
Se sicer najde tudi kakšen, a zelo malo.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Predvčerajšnjim je bil rahel padec...ampak spet narašča število na intezivni.
Smrtnost na milijon prebivalcev je pa najvišja na svetu.
Zajeta slika.PNG

jest5

Guru
18. avg 2007
26.113
-8.792
113
najbolje vse fabrike zapret, denar pa samo natisnit ali kaj :bonk:

res ne veste, od kje se napaja proračun, in plače za npr. zdravstvo, naše parlamentarce. Že itak je manj prihodkov od DDV zaradi zaprtja...
Dej no, da se ne boš razpočil.
Dejstvo je, da je največ okužb na delovnih mestih.
O zapiranju pa bluziš samo ti

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.132
16.370
113
Okužbe se povečujejo, brezposelnost se viša, ukrepi se zaostrujejo, smrtnost narašča, zadolženost narašča.......

Najboljša vlada ever.......

Kolikor so se tleli zaplezali, mislim da niti levici nebi uspelo.

Ali se motim v kolikor izjavim, da je enako tudi drugod po svetu? Mislim, da ne. Torej so vsi nekako enako (ne) sposobni, vsi so se zaplezali. In ne, to ni zagovarjanje trenutne vlade, niti približno. Catch je pač v tem, da gre za zelo zoprno situacijo vsepovsod in opcij kako odreagirat ni kaj veliko.
Kakšen bi bil pa scenarij v primeru, da bi imela Levica vlado čez pa lahko samo ugibamo ampak po mojem mnenju kaj bolje zelo verjetno ne bi bilo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.664
4.384
113
Ali se motim v kolikor izjavim, da je enako tudi drugod po svetu? Mislim, da ne. Torej so vsi nekako enako (ne) sposobni, vsi so se zaplezali. In ne, to ni zagovarjanje trenutne vlade, niti približno. Catch je pač v tem, da gre za zelo zoprno situacijo vsepovsod in opcij kako odreagirat ni kaj veliko.
Kakšen bi bil pa scenarij v primeru, da bi imela Levica vlado čez pa lahko samo ugibamo ampak po mojem mnenju kaj bolje zelo verjetno ne bi bilo.

Kot kaže sedaj Avstrijci vodijo pri novih okužbah , mi pa pri Matildi.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune

Povsod po svetu je glede virusa približno enako. Jaz Andy in verjetno še kdo, smo bili/smo mnenja, da bo virus napravil svoj naravni cikel preko populacije. Sterilizacija družbe kot take, ni mogoča, niti smislena.

Virus lahko primerjamo z požarom. Če v prihodnjih tednih/mesecih pričakuješ velik in ogromen požar, kaj lahko storiš. Pametni pripravijo načrt intervencij, opremijo gasilske brigade in pripravijo vodo.

Mi smo prepovedali kurjenje.

Sedaj bomo že drugič letos oz. v 4 skupnem mesecu lockdowna. Trenutno smo v elitni skupini najhuje prizadetih držav, pa se glavna sezona gripoznih obolenj še niti začela ni.

Vse stavimo na hitro dobavljivo in učinkovito cepivo. Za vse nas upam, da bo to res prišlo pred začetkom prihodnjega leta, pa da se tej kateri bodo imeli željo cepiti, cepili.

Sam sem v poklicu, kateri bo tudi v prvi rundi cepljenja, zelo visoko kotiral na prioritetni lestvici, pa nimam niti pod točko slučajno, želje biti preizkusni zajček. Glede na moje fizično stanje in starost, veliko raje tvegam z korono, kot z €€€ cepivom.