Nimam pojma o čem govorišTo si sebe opisal. Jokaš po forumu, daješ slike katere nebi smel...V glavnem za sebe se brigaj. Zanima me, kako bi govoril, ko bi bila druga stran na oblasti in bi res zapirala državo.
Nimam pojma o čem govorišTo si sebe opisal. Jokaš po forumu, daješ slike katere nebi smel...V glavnem za sebe se brigaj. Zanima me, kako bi govoril, ko bi bila druga stran na oblasti in bi res zapirala državo.
Aja, zato sem jaz zdaj že celo zimo zadihan in utrujen
A to pomeni, da bodo v šolo hodili samo jest? potem pa hitro domov k pouku na daljavo?Potem ko je med prvo epidemijo, ko so bile šole zaprte, veliko otrok iz socialno šibkejših družin ostalo brez toplega obroka, je ministrstvo za izobraževanje zdaj upoštevalo pozive, naj država tudi med poukom na daljavo zagotavlja tople obroke za učence iz revnejših družin. Do toplega obroka bodo tako upravičeni učenci in dijaki, ki pri otroškem dodatku spadajo v 3. dohodkovni razred oziroma v 2. pri državni štipendiji.
Mislim...pozive so upoštevali in se sedaj "pokesali" al kaj? Prekleta banda hudičeva, tam jim ni problem zapret države zaradi 85+ letnikov, a na te uboge otroke pa brez problema pozabijo? Svinjsko.
In za koliko takšnih primerov veš?
Jaz bi rekel, da je glavnina umrlih iz DSO, ali se motim?
Umrlo je v tem času v Sloveniji (prav tako po začasnih podatkih) 12.230 prebivalcev, kar je 0,8 % manj kot v istem obdobju leta 2019. Največ prebivalcev je umrlo v mesecu januarju (1.971), najmanj pa v mesecu juliju (1.566).Rojeni in umrli, Slovenija, januar - julij 2020
www.stat.si
Gore trupel do Triglava pa to.
Podatki za 2018 in 2019
Poglej priponko 37509Umrli, Slovenija, 2019
www.stat.si
Če gledamo podatke in primerjamo za umrle:
jan 2019 je bil dosti bolj "hud" od jan 2020 (+8%)
isto februar (+3%)
April 2020 nasprotno (+5,9%).
Jun 2020 nasprotno (+9,9%).
Težko reči a so iz DSO
Aprila so umirali v prvem valu. Kako misliš da bo rezultat oktobra in novembra?
Te razumem, sam če bi vse sprostili pred 14 dnevi in bi bil sedaj več žrtev med mlajšimi bi pa vsi noreli zakaj se ni zaprlo. Zdaj pa kaj je prav in kaj ne? Nevem. osebno se mi je to da so vse osnovne šole dali na počitnice neprimerno. Lahko bi furali na daljavo.Pred dvema mesecema smo se spraševali če kdo koga pozna ki je zbolel za korono.
Pa so začeli počasi kaplat....
Pred 14 dnevi smo se spraševali, če pozna kdo koga, ki je imel težji potek bolezni.
Procent ni blazno velik, ampak ko sešteješ število okuženih ... skratka počasi jih začenjam šteti na prste druge roke - ne gre za kake starčke z 80+
A sprašujem še naprej?
Ol vi nid iz tajm.