Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Se enkrat, preden spet ti po svoje normiras stevilke.

Stevilka se nanasa na periodo od oktobra do februarja SKUPAJ. Nikoli ni bilo niti priblizno 750/50 istocasno hospitaliziranih zaradi gripe+rsv.

Pa se primerjava v HR:
Hrvatska proživljava najgore dane od početka epidemije koronavirusa u zemlji, a i dalje je među građanima mnogo onih koji kažu kako se radi o “težem obliku gripe” te navode brojke preminulih od gripe i koronavirusa.
Ove godine gripa još nije stigla, no lanjske je sezone, prema podacima HZJZ-a, virusom gripe zaraženo 59.714 osoba, od čega je preminulo njih 26. Koronavirusom se ove godine zarazila 38.621 osoba, a dosad je umrlo čak 470 ljudi.

Dej cifre mrtvih od nijz in gripo lansko sezono?

Pa recimo te cifre so tako-tako, se vidi pri covid19. Že če EU pogledaš, recimo v italiji umre za gripo vsako leto 500-1000 ljudi na miljon ... pri nas jih 50-100 na miljon, pri hrvatih ji pa očitno 20 na miljon. Ok različna metodologija štetja (ker smrntost ne more bit tako različna). Samo hrvati štejejo pa covid19 po italjanskem modelu, tu pa je problem.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Zaradi gripe je bilo v celem letu hospitaliziranih kok 700 bolnikov? BREZ UKREPOV, MASK in LOCKDOWNA.

Zaradi COVIDa jih je bilo v pol leta skoraj 2.000 z vsemi ukrepi.

Brezveze se matraš razložiti...kdor še ni dojel, tudi ne bo. In škoda časa za prepričevanje odločenih na forumu

Za gripo nobenega zdravega ali bolnega iz DSO ne spokajo v bolnišnico. Ko umre ga tudi ne testriajo, tako da ga ni nikjer v evidenci. Za covid19 je pa ravno obratno. Še vedno imamo baje sudoku paciente v bolnišnicah, ravno sedaj poteka konferenca z ministri vlade in stroko in je to potrjeno (se išče in uvaja sistemsko rešitev za preselitev teh v dodatne kapacitete izven bolnišnic).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Od kod tebi te usrane lazi?

Trdiš da ni sudoku pacientov v bolnišnicah? Kot rečeno trenutno poteka videokonferenca vlade na to temo kjer je bilo rečeno da se uvaja namesttive za sudoku paciente izven bolnišnic, vendar ne nazaj v DSO. Torej očitno obstajajo, čeprav ti trdiš da jih nikoli ni bilo in da jih tudi sedaj ni.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Trdiš da ni sudoku pacientov v bolnišnicah? Kot rečeno trenutno poteka videokonferenca vlade na to temo kjer je bilo rečeno da se uvaja namesttive za sudoku paciente izven bolnišnic, vendar ne nazaj v DSO. Torej očitno obstajajo, čeprav ti trdiš da jih nikoli ni bilo in da jih tudi sedaj ni.

Prvenstveno je misljen prvi del lazi o gripi. So se sodoku pacienti, izredno malo jih je. Tudi pri gripi so(bili). Nebos verjel. Taksni ki ne rabijo kisika in bi lahko zdravila in tekocine zauzili doma.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Če so pa dejstva zate žaljiva potem pa vam res ni pomoči.
Pa kaj hudiča vas tako straši, to da je treba malo potrpeti al kaj? Takole trenutno pač je (predvsem smo sami krivi) in nikomur ni všeč nikomur. Je pač potrebno malo potrpeti.
Pa kdo je tebe kej vprašal?
Žaljivo je da skoz piše, da smo nepismeni, pa še ene par drugih žaljivk. Kaj teb zdej ni jasno no?
In kje si prebral, da kdo ne more potrpeti?
Verjetno si v JU zaposlen, knede? :)
Samo vprašal sem, zakaj morajo na tak način poročat oz. zastraševat ljudi! Zakaj ne zastrašujejo ljudi zaradi kajenja, itd.? To je vse. A sem kej druzga napisal? Pol sem pa jest nepismen.!=!Ž?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.310
113
Ja in kaj se pa med vojno dogaja? Tam imajo prednost ženske in otroki, ostali pa so bolj kot ne postranski.

Čakaj čakaj, pa menda ja ne praviš, da smo - iz vidika zdravstvene oskrbe - v vojnem stanju zaradi enega "malo močnejšega prehlada", "gripice"? :p
Je morda napočil čas, da se covid neha primerjati s temi vsakoletnimi, relativno zanemarljivimi zadevami?

• Všeč mi je
Reactions: Dualis

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Zakaj ne zastrašujejo ljudi zaradi kajenja, itd.?

Kaj pa tiste slikice in obvestila na cigaretnih skatlicah pomenijo? Propaganda?
0215S37.jpg

In pol si jezen ce se kdo o pismenosti vprasa.

• Všeč mi je
Reactions: johan_blond

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Ne vem, ampak v državi imamo policijsko uro, kar ni bilo od druge svetovvne vojne.
V državi imamo zaprte vrtce, ki ne vem kdaj je bilo nazadnje?
V državi imamo zaprte šole in šolamo otroke na daljavo. Spet ne vem kdaj je bilo to?

Verjetno le v drugi svetovni vojni, torej se obnaša država kot da je takšno stanje?

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in zakon

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
ynos, če pa je že pred dnevi jožef štefan razlgasil, da je okuženih vsaj 30% prebivalcev. Saj te logično da so takšni rezultati testov, al kaj hudiča ni jasno folku?

NIJZ je pa tudi "svetoval" dohtarjem, naj ne testirajo vsakega, tako da bo število testov padlo, % pozitivnih pa se višalo.
Inštitut Jožef Stefan
Saj tebi še oprostim, novinarji pa ... :bonk: :mad:

• Všeč mi je
Reactions: darjan