Moja ocena je da, dokler niso bile strogo zapovedane, je bilo bolje. Se motim?
Moja ocena je da, dokler niso bile strogo zapovedane, je bilo bolje. Se motim?
Točno to.
Če že delajo študijo naj vzamejo vzorec vljudi, jih naučijo kako se pravilno uporablja masko potem pa dajo 100 okužeih in 100 zdravih skupaj ki pravilno nosijo maske, in enako skupino z ljudmi brez mask. Pa bodo videli po 2 tednih rezultat, ki ga bo sigurno pripravljen tudi BMJ objavit. S toliko nedoslednimi parametri ki so tukaj napisati pa sigurno ne moreš pametnega zaključka dati zato jih pa tudi noben noče objavit.
A je kakšna evropska država, kjer mask ne nosijo in nimajo nekih ukrepov, pa imajo zelo majhno število okuženih?
A je kakšna evropska država, kjer mask ne nosijo in nimajo nekih ukrepov, pa imajo zelo majhno število okuženih?
Ne vem.
2 drzavi. Andystan in Darjanstan.
Še tisoč mrtvih, pa smo pri Švedski...O lej ga fanta.
Smo že kaj bližje Švedski al?
Eno ne vem, al ste res tako leseni, ali pa se delate lesene... Jaz sem se celo mladost vozil z mopedom brez čelade, ko je bilo hladno je bla čelada na komolcu, kapa pa na glavi... od par padcev sem enkrat imel pretres možganov, drugače glava vedno cela... kasneje je bila čelada vedno na glavi, naj bo to skuter, trial, cross ali cestni motor... pa sem na cross progi enkrat hudo padel, počil čelado, in med drugim imel tudi pretres možganov... Se pravi bi iz tega ti zaključil, da čelade niso nič bolj varne in da ni razlike, ali jo nosiš ali ne...Sem kje napisal, da nasprotujem maskam? Nisem. Jo nosim, tudi zunaj, ko sem med ljudmi.
Ne vem pa, ce kaj pomagajo. Izbruhi po Evropi ne kazejo tega, razen ce vsi ljudje, ki so se do sedaj okuzili, niso upostevali ukrepov, vkljucno z vsem zdravstvenim osebjem, ki je do zdaj zbolelo.
Kaj se samo meni zdi, da se krivulja že umirja? Včeraj slabih 2.000. V ponedeljek, torek bi moralo biti 3.000, da bi zadeva še rasla,... Bomo videli... Občutek imam, da je krivulja začela upadati, če gledamo matematično.
Eno ne vem, al ste res tako leseni, ali pa se delate lesene... Jaz sem se celo mladost vozil z mopedom brez čelade, ko je bilo hladno je bla čelada na komolcu, kapa pa na glavi... od par padcev sem enkrat imel pretres možganov, drugače glava vedno cela... kasneje je bila čelada vedno na glavi, naj bo to skuter, trial, cross ali cestni motor... pa sem na cross progi enkrat hudo padel, počil čelado, in med drugim imel tudi pretres možganov... Se pravi bi iz tega ti zaključil, da čelade niso nič bolj varne in da ni razlike, ali jo nosiš ali ne...
Maske pomagajo, niso pa eno in edino sredstvo za boj proti virusu. Redno umivanje in razkuževanje ter primerna distanca, pa si naredil, kar si lahko... Pozimi je tudi fino, če greš v čevljih ven... še bolj fino je, če daš zraven na sebe še hlače in bundo... al je vseeno...
Maske pomagajo, niso pa eno in edino sredstvo za boj proti virusu. Redno umivanje in razkuževanje ter primerna distanca, pa si naredil, kar si lahko...
Znamo se zaleteti v zid s testiranjem. Kar pomeni, da lahko da se bo spet začelo zmanjševat število testov, ker vprašanje kje je še smisel testiranja, ko enkrat % delež pretaste 50% in da se bo testiralo samo ljudi, ki rabijo zdravniško oskrbo tako ali drugačno.
Vsi niso naredili, kar bi lahko... če bi, danes ne bi bili tu, kjer smo.no vidiš! tega se manjka!!!
naredil si, kar si lahko! tako je. Vsi smo naredili, kar smo lahko! ampak za ene ni nikoli dovolj. Valda bo krivulja padla zarad lockdowna - ampak ali je to rešitev??? Da na glavo obrneš cel potek življenja? zame ni. ko se bo sprostil lockdown bo 1 mesec ok, potem bo spet rastlo in spet kaj? ? vsak dan poslušat o teh ukrepih in čakat kdaj bo spet lockdown?
Kaj pa naj naredi? 14 dni leži doma, ko nima nobenih simptomov? In to brezplačno?To opažam že sedaj, da se tisti, ki "samo malce prehlad" ali "vročina 2 dni pa okusa nimam" ne grejo testirati in so mogoče doma nekaj dni. Ko se prvi simptomi umirijo pa hitro naprej s stilu "saj imam masko". Bližnji pa itak ves čas v službo in ostalo... Mam trenutno 2 takšna poznana.
In zaradi takšnih je tole težko ustaviti.
no vidiš! tega se manjka!!!
naredil si, kar si lahko! tako je. Vsi smo naredili, kar smo lahko! ampak za ene ni nikoli dovolj. Valda bo krivulja padla zarad lockdowna - ampak ali je to rešitev??? Da na glavo obrneš cel potek življenja? zame ni. ko se bo sprostil lockdown bo 1 mesec ok, potem bo spet rastlo in spet kaj? ? vsak dan poslušat o teh ukrepih in čakat kdaj bo spet lockdown?