Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.174
3.638
113
Marlbor
Kot sem napisal tak je bil zadnji primer, moja sestra ki dela v UKC je imela aprila 2 taka primera. Pripeljala pacienta ki sta dobila simptome v bolnici.
Ne bluzi ti o tvoji sestri in znancih med dohtarji. Rezultati tega virusa so, da so dohtraji navadni packi, ki so krivi za mnoge smrtne primere pacientov ... ne zaradi covida, ampak prej za xy bakterij in virusov, ki so jih prenesli na paciente.
Vsako leto je zagotovo ogromno takšnih smrtnih primerov v bolnici, ko je nekdo prišel na neko rutinsko operacijo, potem pa fasal pljučnico ali kaj podobnega, pa so ga še samo zagrnili 2m globoko. Sem tudi sam v žlahti koga izgubil na tak način ...
Veš kaj pa najhuje, prenašalci niso medicinske sestre, ki so dejansko več urno dnevno v neposrednem stiku s pacientom, ampak dohtar osebno.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.953
11.074
113
res neodgovorno, spet bolnice in DSO. Bi pričakoval, da se vsaj tam držijo nekih osnovnih načel, če že eni v trgovinah ne morejo imeti mask na ksihtu 15 minut,
a ti delaš v zdravstvu, da lahko tako povsem brezbrižno trdiš, da so neodgovorni? Raja je neodgovorna , ki pozitivni (ki to vejo) letijo v urgenco in dalje. Še en primer, dejasnko s prve roke - je rekel tip ko začnejo reanimico je v skafandru tak vroče, da vse dol vržeš, jebena korona gor in dol, če se pač kdo ukuži se pač ukuži. To je faking realnost na prvi liniji.

Ti pepek boš pa govoril o neodgovornosti...taki ste potem prvi na TV kak se vam godi krivica, ker te niso na urgenco sprejeli zaradi buške na glavi. Pacijent. Ja, razpizdo sem se.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jonny77 in tomi

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Ne bluzi ti o tvoji sestri in znancih med dohtarji. Rezultati tega virusa so, da so dohtraji navadni packi, ki so krivi za mnoge smrtne primere pacientov ... ne zaradi covida, ampak prej za xy bakterij in virusov, ki so jih prenesli na paciente.
Vsako leto je zagotovo ogromno takšnih smrtnih primerov v bolnici, ko je nekdo prišel na neko rutinsko operacijo, potem pa fasal pljučnico ali kaj podobnega, pa so ga še samo zagrnili 2m globoko. Sem tudi sam v žlahti koga izgubil na tak način ...
Veš kaj pa najhuje, prenašalci niso medicinske sestre, ki so dejansko več urno dnevno v neposrednem stiku s pacientom, ampak dohtar osebno.

Ne bom bluzil o dohtarji ker jih večino tudi sam ne maram, tudi pri nas smo imeli primere smrti v bližnjem sorodstvu zaradi njihove površnosti. Moji dve sestri sta medicinski v UKC zato slišim dnevno veliko svinjarije ki se dogaja tam. Dohtarji so bili v marcu res vodilni kasneje pa ne več.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.476
3.588
113
Še en primer, dejasnko s prve roke - je rekel tip ko začnejo reanimico je v skafandru tak vroče, da vse dol vržeš, jebena korona gor in dol
Oool, buci buci. Še ena mevža, ko ne mora delat v skafandru. Naj gre enkrat probat v Krško nuklearko, ko se vrši remont. Delaš v popolni zaščitni opremi na 60 stopinjah. Za dodatni bonus je pa še višina. Me kar na fedr vrže, ko en dohtar, ko mora v malo bolj zahtevnih pogojih delat jamra.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.953
11.074
113
pokazi mi onega v skafandru kako 8 ur dela v skafandru. Ne serji. sicer pa še marsikdo dela v skafandru, pa tistih nobene ne zajebava...dohtarja v urgenci pa vsak ker ima 5 minut casa. Tu je catch.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.063
1.276
113
42
Na meji, Lj tablice
Slo - Avs gledal dokumente
Avt - Nem kontrola bila samo nas niso ustavili
Nem - Fra, Fra - Nem nikjer nobenega

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Oool, buci buci. Še ena mevža, ko ne mora delat v skafandru. Naj gre enkrat probat v Krško nuklearko, ko se vrši remont. Delaš v popolni zaščitni opremi na 60 stopinjah. Za dodatni bonus je pa še višina. Me kar na fedr vrže, ko en dohtar, ko mora v malo bolj zahtevnih pogojih delat jamra.
Deli ti reanimacijo v skafandru....

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ogromen škandal je to da novinarji RTV SLO niso hoteli videti svojega direktorja Kadunca za mizo10.
VIP-OKS-mize.jpg

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ok, zdaj pa malo za hec malo za res, saj ko smo šli v petek v gostilno nas je ravno tako sedelo 10 za mizo in nismo imeli mask, ni to podobno? Ne vem kako so se obnašali na poti do mize, ker nisem gledal niti spremljal reportaž, mi smo sicer maske do mize imeli.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.174
3.638
113
Marlbor
Ok, zdaj pa malo za hec malo za res, saj ko smo šli v petek v gostilno nas je ravno tako sedelo 10 za mizo in nismo imeli mask, ni to podobno? Ne vem kako so se obnašali na poti do mize, ker nisem gledal niti spremljal reportaž, mi smo sicer maske do mize imeli.
Če niste iz istega gospodinjstva bi morala med vami biti razdalja 1,5m. Če razdalje ni mogoče zagotoviti, je potreben nagobčnik. Toliko o poznavanju in spoštovanju preventivnih ukrepov s strani predstavnikov zdravstvene stroke ...

Enak pogoj je bil tudi za to zloglasno prireditev. Razdalja ali pa maske ... niso pa imeli ne eno, ne drugo. Organizator je vedel, da so mize premajhne za zagotavljanje razdalje, zato bi od gostov morali zahtevati nagobčnike. Vsaj tam, kjer so sedeli ljudje iz različnih gospodinjstev.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.302
1.223
113
www.adriamedia.si
gre se za princip.

zato ker se normalen clovek vprasa, kje je smisel vseh teh ukrepov? in ko vidi clovek, da je ves trud brez pricakovanih rezultatov, ukrepi se pa stopnjujejo se spet vprasa, do kje se lahko ukrepi stopnjujejo, da bodo upravicevali namen?

al bomo kr vse delal kar nam bojo "nadrejeni" rekl, brez premisleka?
Urepi "ne delajo", ker se jih folk ne drži. Če bi se držali najbolj blagih in osnovnih (maske, distanca), ne bi rabili nič drugega. Še omejitev druženja verjetno ne.
In ker blažji ne delajo (zaradi tistih, ki se jih ne znajo držat), gre vlada (zgrešeno) na strožje ukrepe, namesto da bi poskrbela za izvajanje obstoječih.

Kar pa se tiče "vse delal kar nam bojo "nadrejeni" rekl, brez premisleka": izvolili smno jih zato, da sprejemajo odločitve. Dokler ne gredo pri teh odločitvah res čez vsako demokratočno mejo (kar je po mojem mnenju še daleč, sploh glede na razmere), se jih pač upošteva - in nagradi ali "nagradi" na naslednjih volitvah. Tako pač laufa demokracija.
V resnici je edino, kar ta hip moti, neprevzemanje odgovornosti. Za take stvari bi se pa morala dogajati ulica, dokler se ne navadijo odstopit, ko zaj... Ampak ker se taka ulica na žalost praktično vedno izrodi v klasične levo/desne eskapade, namesto levo+desno proti bedakom, je tako, kot je ...