Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.704
9.487
113
Sej veš, da imaš v določenih zadevah prav, sam vmes natreseš tok nebuloz, da tisto izgubi pomen. Problem biciklistov...

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Karantena.. To si ves cas zaprt v bajti al je kka opcija da gres nekam na samo na svezi zrak?

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.099
113
Ne smeš nikamor. Kretensko je, da pri nas noben test ne skrajša oz. prekine karantene. Jaz je imam še 5 dni, ker sem za 2 dneva zamudil prihod z morja. Mojega mnenja o tem ne bom javno delil, se bom pa pridružil drhali, ko se bo zaradi teh ukrepov koga javno nabilo na kol.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in jendomen

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Kaj cmo napovedat kak zreziran plan? Kdaj bodo zaprli sole in kdaj drzavo? Ajde...datume na mizo? Oktobra sole ze zaprte...pac, kot imajo v planu. Zena mi je rekla ze julija, da se 15.8 izvede karantena za HR...pac, ko minejo pocitnice poslancev in vsi pridejo iz dopustov domov..
Torej...sole - kdaj?, drzava - kdaj?
Ker, kot vidimo, so povecali stevilo okuzenih na tak nacin, da so jih pac vec testirali...pa sej nismo mone...halooo?
Po prvem novembru z izgovorom da smo se na britofu preveč družili.

Mimogrede kdaj gre Avstrija na rdeči seznam? Ima jih več kot 40 na 100k kar je meja, no saj za hrvaško je bila.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ma kaj se to dogaja...berem na 24ur, da je moral oce cakati 10ur na korna test, vmes je pa imela hcerka mozganske krvavitve...pa potem berem v komentarjih, ko je nekdo napisal, da medicinska sestra v sprejemni sploh ni dvignila telefona, ceprav je ves cas zvonil in vmes ni skoraj nic kaj pomembnega delala in ko je odhajal ven, spodaj na vhodu tudi neko babubse ni dvignilo telefona, temvec se je raje ubadalo s svojim telefonom. Kaj za en KULAC SE DOGAJA??? RESNO??? KAJ SE DOGAJA???

• Wow
Reactions: BornSkeptic

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
sori ampak to je res, da se ne javljajo na telefon.
tast v iz srede na cetrtek zboli, cel dopoldan klice svojo zdravnico kaj narediti. ne dobi, skoz zvoni v prazno. se razpizdi gre v zd, pove na sprejemu kaj in kako in v 1min ze govori z njo. ja zakaj niste poklicali? ker fucking nocejo dvigovat telefona. simple.

moja klice svojo zdravnico 18x. v 19to uspe sestra dvignat telefon.

solska ambulanta lani decembra.
cakama s tamalim, telefon zvoni non stop. sestra ga ma skoraj cisto na tiho, rdeca lucka utripa. pogleda na telefon, se obrne bek pa gleda kamero v ambulanti. da njo dobis na telefon je ko loto. zdravnica pa cist kontra, sama klice nazaj kako je, kaki so rezultati, akka zdravila dobi itd. sam da prises mimo sestre trajaaaaa.

so pa tut izjeme. solsko zobozdravstvo. poklical, zmenil vse v 1 min.

tk da ne mi s tem, da se javljajo, vsaj v namesm zd se ne javljajo!

• Všeč mi je
Reactions: Cash in 8888

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
EhI0QSnWAAcmmsE.jpg

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
JJ tole namerno dela, da se nqm malo mascuje....cel razred v karanteno, vsi doma pa lahko naokrog, kolikor jih je volja...jebanje, v glavnem, jebanje...ampak karma obstaja, ne se bat

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Po ljubljani lahko divjajo kolikor jih je volja ob petkih...potem pa cel teden cvilijo v kakšni karanteni so.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Kadar bo jebeni doktor virologije znal pojasniti zakaj smrtnost v splošni populaciji ne odstopa bistveno v letu 2020 od vseh ostalih let, potem ga bom razumel ali spoštoval.

Dokler kažejo grafe o umrlih z kovidom kako rastejo, graf povprečne smrtnosti pa ostaja enak oz ne odstopa bistveno od predhodnih let, mi lahko tak dohtar poljubi čokoladno oko.

Za smrtnost, katera ne odstopa od preteklih let, smo zjebali ekonomijo in gospodarstvo za najmanj 5 prihodnjih let, če z norijo nehamo sedaj.
Recimo samo en primer: smo bili zapri, manj je bilo prometnih nesreč, ker je bilo manj prometa.
Opletat s statistiko brez natančne preučitve vzrokov in posledic, morda ni ravno najbolj pametno. Ampk za FB znalce je to biblija.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Zato, ker je okuzba s tem virusom postala tak greh, da ugotovljeni okuzeni skrivajo svoje kontakte, namesto da bi ta virus jemali pac kot ostale viruse in bi se vsi cez poletje prekuzevali.
In na to sem opozarjal par mesecev nazaj.

Tako pa so stevilke okuzenih vzeli za vzvod za pritisk na narod in samo se hujse bo.
Zakaj se torej ti nisi prekužil na začetku dopusta? Saj si ja bil več kot 1 mesec dol, a ne? Bi vse zrihtal, pa še plazmo bi lahko sedaj doniral.
Ne, ti pa froce in ženo na trajektu v avto zapiraš? Da ne omenjam tega, da kaj ti je to pomagalo, če si pa ti po trajektu šetkal. Bi ja lahko tudi ti v avtu počakal. Za ziher.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Recimo samo en primer: smo bili zapri, manj je bilo prometnih nesreč, ker je bilo manj prometa.
Opletat s statistiko brez natančne preučitve vzrokov in posledic, morda ni ravno najbolj pametno. Ampk za FB znalce je to biblija.

Kaj pa od konca karantene? Zakaj Švedi ne beležijo povečane stopnje umrljivosti?

Zakaj, če število okuženih tako narašča, smrtnost ne sledi temu? Po predikcijah je celo 25x več okuženih kot je zaznanih, v takem primeru je smrtnost 25x nižja od trenutno ne prav visoke.

Še enkrat povdarjam, trenutno se zaradi covida zdravi cca 25 ljudi. Za plučnico, je najmanj 20x več hospitaliziranih v tem momentu. Po kmečki logiki, kateri virus je nevarnejši, s tem da je % smrtnosti pri obeh podoben.

• Všeč mi je

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Zato, ker je to sedaj neka skrivna agenda in pac nekaj delajo v ozadju...se opravicujem za tole "teorijo zarote" ampak vsak normalen clovek vidi, da po normalni logiki niso normalni, kar delajo. Ze tu pri nas v Sloveniji v solah se vidi. Eden zboli, cel razred v karanteno za 14dni, njegov bratec ali sestrica pa kamot v solo ali vrtec. Ma pr 3 pi.z.da.h mat.er.n.i..h, komu se zdi to normalno? Ampak ne, niti testirat ne, da bi testirali cel razred...ne...enostavno, morajo biti doma za 4 stenami 14 dni...+ Vsa ostala sranja...testirati so zaceli vec ljudi, da pac vec okuzenih zaznajo, da sproducirajo paniko za kasnejse ukrepe.
Ostalih bolezni ni, na telefone, kakor vidimo izpovedi ljudi se ne oglasajo...dej, sam ne me j.e.ba.t, pa saj vsi vidimo, da nekaj ni v redu!

• Všeč mi je

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Tudi v ZDA vidimo, da je BLM taka manipulacija, da glava boli...vse je rezirano in vodeno/podzigano iz ozadja z namenom rusenja Trumpa. Saj vidite, da ga skusajo z vsemi silami od zacetka zrusit. Seveda se navadni ljudje fajtajo, ampak iz ozadja jih podzavestno vodijo "reziserji" Ustvarjajo scene in ovce potem potegnejo in delajo svoje scene...vse je psihologija, ne se bat. Ljudje so vodljivi!
Isto je pac bilo z migranti 2015. Doktorji in astronavti, pred kamerami kazali dolocene scenarije, kako so ubogi...ljudje smo jih itak pogruntali, ampak je prepozno. Oni so ze v Evropi. Ozadje je popolnoma drugo...neki cilj je bil, katerega so speljali.
Povsod je manipulacija!

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Zato, ker je to sedaj neka skrivna agenda in pac nekaj delajo v ozadju...se opravicujem za tole "teorijo zarote" ampak vsak normalen clovek vidi, da po normalni logiki niso normalni, kar delajo. Ze tu pri nas v Sloveniji v solah se vidi. Eden zboli, cel razred v karanteno za 14dni, njegov bratec ali sestrica pa kamot v solo ali vrtec. Ma pr 3 pi.z.da.h mat.er.n.i..h, komu se zdi to normalno? Ampak ne, niti testirat ne, da bi testirali cel razred...ne...enostavno, morajo biti doma za 4 stenami 14 dni...+ Vsa ostala sranja...testirati so zaceli vec ljudi, da pac vec okuzenih zaznajo, da sproducirajo paniko za kasnejse ukrepe.
Ostalih bolezni ni, na telefone, kakor vidimo izpovedi ljudi se ne oglasajo...dej, sam ne me j.e.ba.t, pa saj vsi vidimo, da nekaj ni v redu!

Se pravi po celem svetu so se uskladili, dvignili število okuženih in zmanjšali smrtnost. To pa je zarota in pol. :)

• Všeč mi je
Reactions: Eden