Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
439
138
43
Verjetno je od področja do področja različno. Kak oddelek zdravstva pa je gotovo tudi izkoristil priliko in si olajšal delo.
Možno, imajo pa vsaj v zdravstvenih domovih kar velike težave, ker ljudje preprosto lažejo. Pri naročanju pove, da je zdrav in da ni bil nikjer, v ambulanto pa pride z vročino in reče, da je ravno z dopusta na Hrvaškem... saj večina ljudi je normalnih, ampak zaradi parih idiotov bodo očitno še zaostrili protokole ob sprejemu/pregledu itd.

2. okt 2007
3.796
2.280
113
Možno, imajo pa vsaj v zdravstvenih domovih kar velike težave, ker ljudje preprosto lažejo. Pri naročanju pove, da je zdrav in da ni bil nikjer, v ambulanto pa pride z vročino in reče, da je ravno z dopusta na Hrvaškem... saj večina ljudi je normalnih, ampak zaradi parih idiotov bodo očitno še zaostrili protokole ob sprejemu/pregledu itd.

Pri moji zobozdravnici si pred posegom moral izpolniti nek vprašalnik, kjer se bilo tudi vprašanje, ali si bil v zadnjih 14 dneh kje v tujini. Me zanima, če je kdo v času dopustov označil z DA, ker pote še leto dni ne bi mogel do zobozdravniške storitve.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.639
113
Starši ne dobijo odločbe. Vem, ker je bila moja sodelavka na tem.

Kar je fantazija za vse starše mlajših otrok, saj mora biti eden doma z njim za varstvo ali pomoč za delo s šolo. Država na vse te starše mirno pozabi, pa znajdi se sam 2 tedna. Seveda se postopek lahko ponovi še x krat celo zimo.

Zebdi

Fizikalc
11. dec 2017
439
138
43
Kar je fantazija za vse starše mlajših otrok, saj mora biti eden doma z njim za varstvo ali pomoč za delo s šolo. Država na vse te starše mirno pozabi, pa znajdi se sam 2 tedna. Seveda se postopek lahko ponovi še x krat celo zimo.
Ehm. V takšnem primeru ZDR-1 predvideva nadomestilo plače v primeru odsotnosti zaradi višje sile (50% plače, ki bi jo dobil, če bi delal, vendar ne manj kot 70% minimalne plače).

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.639
113
Ehm. V takšnem primeru ZDR-1 predvideva nadomestilo plače v primeru odsotnosti zaradi višje sile (50% plače, ki bi jo dobil, če bi delal, vendar ne manj kot 70% minimalne plače).
In to se ti zdi v redu? Nič kriv, nič dolžen bodi doma za pol plače. Če bo to dovolj za preživetje in kredite, je vseeno. Da ne omenjam kolikokrat bodo nekateri to lahko naredili, preden bo delodajalec raje zaposlil človeka brez mlajših otrok.

• Všeč mi je
Reactions: alkoholik

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.337
-2.710
113
Mene pa zanima, če res maska zadrži toliko virusov, zakaj hudiča testirajo s štokanjem polmetrske palice v nos, ali nebi bilo preprosteje, da samo dahneš v masko, pa potem od tam poberejo virus? Ima kdo kako pametno razlago?
maska virus.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj cmo napovedat kak zreziran plan? Kdaj bodo zaprli sole in kdaj drzavo? Ajde...datume na mizo? Oktobra sole ze zaprte...pac, kot imajo v planu. Zena mi je rekla ze julija, da se 15.8 izvede karantena za HR...pac, ko minejo pocitnice poslancev in vsi pridejo iz dopustov domov..
Torej...sole - kdaj?, drzava - kdaj?
Ker, kot vidimo, so povecali stevilo okuzenih na tak nacin, da so jih pac vec testirali...pa sej nismo mone...halooo?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Da bi se pa prekuzili cez poletje ko ni bilo sole in so bili dopusti, o to pa ne. Je bilo treba pocakati na najbolj je*ene mesece, da bo polom maksimalen.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Andy in zakaj si pol meu mulce v avtu zaprte na trajektu, ce zagovarjas prekuzevanje? Ja, zarad sihta, sej vem...ampak tudi drugi imajo siht.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Andy in zakaj si pol meu mulce v avtu zaprte na trajektu, ce zagovarjas prekuzevanje? Ja, zarad sihta, sej vem...ampak tudi drugi imajo siht.
Zato, ker je okuzba s tem virusom postala tak greh, da ugotovljeni okuzeni skrivajo svoje kontakte, namesto da bi ta virus jemali pac kot ostale viruse in bi se vsi cez poletje prekuzevali.
In na to sem opozarjal par mesecev nazaj.

Tako pa so stevilke okuzenih vzeli za vzvod za pritisk na narod in samo se hujse bo.

Nazadnje urejeno:

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Zato, ker je okuzba s tem virusom postala tak greh, da ugotovljeni okuzeni skrivajo svoje kontakte, namesto da bi ta virus jemali pac kot ostale viruse in bi se vsi cez poletje prekuzevali.
In na to sem opozarjal par mesecev nazaj.

Tako pa so stevilke okuzenih vzeli za vzvod za pritisk na narod in samo se hujse bo.
Tako pa vse kontakte dajo v 14 dnevno karanteno, namesto da bi jih testirali in ce bi bili pozitivni, da bi sele potem sli v karanteno. Tako gres pa v 14 dnevno karanteno samo zaradi tega, ker si bil kontakt, pa tudi ce si negativen.
Kdo pa hoce po morebitnem nedolznem (negativnem) biti v 14 dnevnem house arrestu?

• Všeč mi je
Reactions: Cash in nemenabijat

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.683
113
Kak bojo te vedli s kom si bil v kontaktu na trajektu.
Neja zaj bluzi nekaj delaš pa drugo.
Kolko mailov si že poslal v šolo, ker sošolec preblizu tvojega otroka sedi, pa ker je bil učitl brez maske? Daj povej po pravici.
Ne mi rečt da si tu flegma a ko sosed na balkonu čik pripali maš izredno stanje v stanovanju.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.337
-2.710
113
Kak bojo te vedli s kom si bil v kontaktu na trajektu.
Neja zaj bluzi nekaj delaš pa drugo.
Kolko mailov si že poslal v šolo, ker sošolec preblizu tvojega otroka sedi, pa ker je bil učitl brez maske? Daj povej po pravici.
Ne mi rečt da si tu flegma a ko sosed na balkonu čik pripali maš izredno stanje v stanovanju.
Ljudje nočejo povedat, s kom vse so bili v stiku haha

Kako bo pa vedel, če je nekje na nekem stopnišču prijel za ograjo, ali za kljuko od vrat, kdo je pred njim vse prijel.
Saj spomladi so bile ograje tako hud vir okužb, da so morali blokarji lepe denarje plačevali za razkuževanje ograj in kljuk v blokih.

Ja, kdor se je okužil in bil predhodno 14 dni samo doma z ženo, ta lahko točno ve, da se je okužil prek žene. Če je pa samo enkrat vmes šel v trgovino, je pa tam prijel za pult, kljuko,.... potem je možnosti, od koga se je okužil že 1000+. Pa nikogar ne pozna.
Zdej pa govori, od koga se je okužil.

Kako se zdej politika ven vadi, prav poudarjajo, da so sedaj okužbe samo notranje, da ni vnosov iz tujine. Kot da se je virus tu rodil. Samo da nebi kdo pomislil, da so k nam prišle iz Hrvaške, ko so politiki pustili tako na široko odprto mejo, da bi bili politiki kaj krivi. Ja v prvi fazi so okužbe prišle iz tujine, sedaj se pa pri nas širijo, logično. Ampak o prvi fazi od kod okužbe izvirajo se sedaj ne sme več govorit.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Cash