Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

2. okt 2007
3.791
2.266
113
Epidemija preklicana, ukrepi ostajajo!

kar nekaj ukrepov/odlogov je bilo vezanih oz. je imelo dikcijo "za čas trajanja epidemije" in vsi ti so avtomatsko z razglasitvijo padli. Kateri pa so, pa je ob množici ukrepov vprašanje. Tudi prepoved zbiranja je bila že na podlagi sklepa US zaradi epidemije, pa ne vem, če je preklicana....

acc

Pripravnik
16. apr 2020
42
14
8
Kot je napisano zgoraj - preklic epidemije je iz razloga, da "protikoronski" svežnji ne bi veljali do konca junija (rok je bil, da se prekliče do 15.05.).

Nisem še gledal kateri ukrepi so še ostali - t.j. verjetno so še vedno v veljavi določeni ukrepi, ki omejujejo neke svoboščine predpisane z ustavo. Ne vem pa kako bo to pravno šlo skozi - v izjemnih okoliščinah sicer lahko omejiš - mislim, da je pravica do dela še vedno omejena določenim dejavnostim ?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vsi ukrepi se nanašajo na razglašeno epidemijo in so sedaj nelegalni. Meje so že odprte za Evropo. Juhuhu, čez 14 dni bo spet lockdown. :evil:

5. apr 2015
1.400
725
113
Mogoče pa se bodo osredotočili na DSO in rizične skupine in njih privili in omejili.

Mogoče pa vedo, da so ukrepi preostri in nesmiselni ampak ne morejo danes uvesti, jutri preklicati.. Je slabše slab ukrep kot neodločnost.

• Wow
Reactions: bpfc

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
... Juhuhu, čez 14 dni bo spet lockdown. :evil:
Ja mogoče pa res in sicer Ljubljana in ostale občine okoli nje od koder se je z lahkoto pripeljalo na krožne biciklijade in kao neavtorizirana protestna zbiranja v mestih. o_O ... Lahko ce celo zgodi, da oni ki bodo odšli na daljši "izlet", da se ne bodo mogli vrnit domov takoj in bodo morali iti skozi karanteno kje drugje ... :valjamse: ... lahko pa se seveda tudi motim :evil: ... nikoli ne veš, saj bi znal bit čas, da se spet kakšna "žarišča" aktivirajo v okolici mestne občine LJ ...
------------------------------------
" ... " Shit Happens" ! ..." :eek:

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.670
113
Začne se pri 26:30: razlaga o razliki med infekcijsko smrtnostjo in smrtnostjo bolnikov.
Bo precej manj delanja budale iz samega sebe, ko se bo primerjalo Covid-19 z gripo.
Čeprav za flaterherje je to verjetno preveč zapleteno, največji domet je fotka na FB z dodatkom velikih črk: NATEGUJEJO NAS.

Pred tem pa še pove, da je smiselno že sedaj odpreti na raven jesenskih ukrepov, da se sedaj stestira, ker bo sedaj bistveno lažje spet spravit pod nadzor zadevo, kot pa jeseni, ko bo še kup virusov zraven. Se splača poslušati cel podcast.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

sousis

Guru
16. nov 2019
1.600
1.079
113
Kacin včeraj na POP-u izjavil, da bodo starši za varstvo še naprej lahko koristili, do konca junija. Kako, če se ukrepi iztekajo konec maja?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Vsi ukrepi se nanašajo na razglašeno epidemijo in so sedaj nelegalni. Meje so že odprte za Evropo. Juhuhu, čez 14 dni bo spet lockdown. :evil:
No če so mi šli nekateri ukrepi resno na živce, pa je to "odprtje" meje za VSE državljane oz. tiste s stalnim ali začasnim bivališčem v EU - najbolj IMBECILEN UKREP v zadnjih dveh mesecih!!!

Spremljam zadeve po Evropi zaradi predvidenega potovanja in NOBENA DRŽAVA ne spušča še not kar vseh po vrsti, delno za tranzit (recimo D) - večina jih je napovedala restriktivne ukrepe do 15.6. ko se naj bi zadeve zaradi turizma sprostile.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Sicer ukinitev epidemije in ukrepov podpiram. Me pa zanima v čem smo biser EU kot pravi JJ. Mislim kakšni objektivni podatki v čem smo mi zmagali virus in ostali ne?

Ker recimo če zanemarimo različno napačne metodologije štetja, je štetje mrtvih najbrž čisto realen pokazatelj uspeha. Po tej metodologiji smo mi nekje na sredini EU držav (50 mrtvih na miljon), za (pred?) nami so pa vse EU slovanske države. Recimo slovaška, s katero nas zamenjujejo, ima enako število potrjeno okuženih kot mi in 10x manj mrtvih (5 mrtvih na miljon). Slovaška bi recimo lahko rekla da je "zgodba o uspehu".

V realnosti je seveda število okuženih na slovaškem 10x manjše kot pri nas. Medtem ko smo se mi hvalili da testiramo največ na svetu (ene in iste, nikakor pa ne tistih ki bi jih rabili testirat) so slovaki lepo zadeli pravi del populacije. To kaže na to kako številke niso primerljive in predvsem na to da trenutno pri nas hodi najbrž več okuženih naokoli kot ob razglasitvi epidemije. Samo sedaj je pomembno gospodarstvo in ne bomo iskali takih nebodigatreba, ki bodo nam rušili BDP. Zato bo šlo vse po starem oz. tako kot bi lahko šlo že od začetka ne pa da smo čakali zaprti doma za BZ.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.919
-387
113
dobr, zadeva je skor mimo.

zdej bo zanimivo obracanje telih strani v tem forumi nazaj proti zacetku...

kaksne so bile napovedi in kaj se je res zgodilo...

mate kej zacahnan, katere apokalipticne napovedi so se uresnicile?