Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113

US intelligence agencies alerted Israel to the coronavirus outbreak in China already in November, Israeli television reported Thursday.
According to Channel 12 news, the US intelligence community became aware of the emerging disease in Wuhan in the second week of that month and drew up a classified document.

US intelligence informed the Trump administration, “which did not deem it of interest,” but the report said the Americans also decided to update two allies with the classified document: NATO and Israel, specifically the IDF.

• Wow
Reactions: navlixx
I

Izbrisan uporabnik #9334

Kaj moti Darjana .. v bistvu nas vse :

KJE so vse ostale sezonske bolezni? V tem trenutku imamo samo tale virus, vsi ostali prehladi, gripe, alergije, bla bla bla - jih ni !

Nekaj ne štima. Vsako leto imamo sezonske tegobe, sedaj jih pa kar ni več? Še celo s političnimi fintami se ne ukvarjamo več, samo zaradi tega trapastega virusa?

Sicer mi je pa predvčerajšnjim umrl za njim eden od naših. Star okoli 70 let, pa najbolj navit in zdrav od cele žlahte. :oops1: Tako da ... še na pogreb se ne bo dalo iti. :oops1:

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: jendomen in navlixx

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Kaj moti Darjana .. v bistvu nas vse :

KJE so vse ostale sezonske bolezni? V tem trenutku imamo samo tale virus, vsi ostali prehladi, gripe, alergije, bla bla bla - jih ni !

Nekaj ne štima. Vsako leto imamo sezonske tegobe, sedaj jih pa kar ni več? Še celo s političnimi fintami se ne ukvarjamo več, samo zaradi tega trapastega virusa?

Sicer mi je pa predvčerajšnjim umrl za njim eden od naših. Star okoli 70 let, pa najbolj navit in zdrav od cele žlahte. :oops1: Tako da ... še na pogreb se ne bo dalo iti. :oops1:

Darčija za predsednika!!!

Sicer pa že sumljivo dolgo ni bil prijavljen na forumu. Menda pa se je le odšel izteč po lepih mariborskih gričevjih. :)

• Žalosti me
Reactions: bpfc

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
Vlada z 20. aprilom sprošča prepoved opravljanja tehničnih pregledov in ostalih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter odpravlja prepoved za nekatere oblike javnega linijskega prevoza.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.287
-2.489
113
Jaz tebe sprašujem, kje piše da ne smeš iti v pomoč sorodnikom ki imajo kmetijo?
Tu ti piše:
S tem odlokom, ki začne veljati 18. aprila in velja do preklica, se zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 začasno
- prepoveduje gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah v Republiki Sloveniji,
- prepoveduje dostop na javne kraje in površine v Republiki Sloveniji ter
- prepoveduje gibanje izven občine stalnega ali začasnega prebivališča, razen če ta odlok ne določa drugače (1. člen).

Potem imaš pa izjeme, vendar pomoč tastu na drugem koncu države ni navedena med izjemami.
link do celotne uredbe.

Imaš potem še tadva člena:
(1) Posameznikom in skupinam oseb iz prve alineje prejšnjega člena je zaradi izvajanja vzdrževalnih del ali sezonskih opravil dovoljen prihod, odhod in zadrževanje na zasebnem zemljišču ali objektu izven občine prebivališča. Dostop na zasebno zemljišče ali objekt v občino izven občine prebivališča je dovoljen le po najbližji javni cesti ali javni poti.
(4) Pri gibanju in zadrževanju iz prvega odstavka tega člena mora imeti posameznik pri sebi izpisek iz zemljiške knjige ali drugo listino, s katero dokazuje pravico do uporabe zemljišča ali objekta iz prvega odstavka tega člena, in lastnoročno podpisano čitljivo izjavo, ki vsebuje podatke iz petega odstavka tega člena. Dokazilo in izjavo mora na zahtevo pokazati inšpektorju Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije ali policistu.
(5) Izjava iz prejšnjega odstavka vsebuje naslednje podatke:
1. ime in priimek,
2. naslov bivališča,
3. naslov oziroma kraj cilja potovanja,
4. navedbo razloga, ki upravičuje gibanje in zadrževanje iz prvega odstavka tega člena,
5. navedbo morebitnih ožjih družinskih članov ali članov skupnega gospodinjstva, ki se v skladu s prvim odstavkom tega člena gibljejo in zadržujejo z njim,
6. navedbo, da njemu ali ožjim družinskim članom ali članom skupnega gospodinjstva, ki se v skladu s prvim odstavkom tega člena gibljejo in zadržujejo z njim, ni bila odrejena osamitev (izolacija) ali karantena,
7. navedbo, da se zaveda kazenske ali odškodninske odgovornosti zaradi neupoštevanja predpisov, odredb ali ukrepov za zatiranje ali preprečevanje nalezljivih bolezni pri ljudeh,
8. navedbo, da se zaveda omejitev iz tega odloka in da jih bo spoštoval.

Pri tebi se zaplete, tam, ker tast, ki živi na drugem koncu države ni ožji družinski član, pa tudi ti ne moreš pokazat izpisa iu ZK, ki dokazuje pravico uporabe tastovega zemljišča.

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.779
5.912
113
KillaKHAN
Haters gonna hate.
Ter: le čevlje sodi naj kopitar.

Od danes je spet nek nov delovni čas za one +65 (vstop v trgovine)?

Krokar

Pripravnik
27. jan 2019
80
83
18
Jaz tebe sprašujem, kje piše da ne smeš iti v pomoč sorodnikom ki imajo kmetijo?

Pri tebi se zaplete, tam, ker tast, ki živi na drugem koncu države ni ožji družinski član, pa tudi ti ne moreš pokazat izpisa iu ZK, ki dokazuje pravico uporabe tastovega zemljišča.

Ne drži. Odlok zahteva izpis iz ZK ali drugo listino, s katero dokazuje pravico do uporabe zemljišča.

"Druga listina" je lahko npr. tudi pisna izjava tasta, da Romzi -ju dovoljuje uporabo zemljišča, za npr. izvajanje sezonskih opravil.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.287
-2.489
113
Ne drži. Odlok zahteva izpis iz ZK ali drugo listino, s katero dokazuje pravico do uporabe zemljišča.

"Druga listina" je lahko npr. tudi pisna izjava tasta, da Romzi -ju dovoljuje uporabo zemljišča, za npr. izvajanje sezonskih opravil.
A takšno izjavo meni lahko napiše tudi znanec iz Kopra, pa grem malo na morje pogledat? Saj govorimo o izjavi ali ne?

Al potem pričakijemo, da bodo primorci spet klicali, da opažajo tuje tablice - vlada pa zaključila, da so se tisti, ki so šli kao na vrt delat tudi sprehodili po mestu, in potem uvedli splošen nadzor tudi na mestnih ulicah?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Tole se splača poslušati.
53:53
Valter (11 letni OŠ) pove, da je cesar gol.

Se mi smili tale Valter, pove pa predvsem to, da ima najverjetneje usekane starše, ki mu perejo možgane.

Daj se malo poglobi v svojo mladost - o čem si ti razmišljal, ko si bil star 11 let. O avtomobilčkih, legokockah in super mariotu ali si imel eksistencialno krizo zaradi vladnih načrtov, da nas hoče nadzorovati? Stavim levo jajce, da je mama aktivna članica skupine Svoboda odločanja glede cepljenja otrok.