Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
Kar ne povejo je da je 350 samomorov letno, to je precej več kot je smrti od prometnhi nesreč. Če se bo ta številka povečala letos za veliko, potem je karantena naredila več slabega kot dobrega.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.605
707
113
V Slo umre na leto cca 10% populacije, se pravi 20 000 ljudi letno oz. slabih 55 ljudi na dan.
Se najdejo kje bolj podrobni podatki po tednih/dnevih za letošnje mesece ?
med 1 in 10 je velika razlika.

malo morbidne statistike

Matilda_2017.png

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.511
843
113
Imam občutek, da bi nekateri radi prikazali, kot da ljudje ne umrejo zaradi tega virusa. Ljudje imajo pridružene bolezni in so starejši, ampak to NE POMENI, da bi nujno umrli brez te korone.
Korona sama še ni nikogar ubila, je super orodje za zajeb imun.sistema, zaradi katerega poledic potem človek umre. In govorit: bi itak umrl ali to zimo ali naslednjo, bolj nizke misli še nisem tu prebral.
S takim pisanjem in omalovaževanjem dajete v 0 ne samo ljudi na smrtnih pojstlah tam ampak tudi vse dohtare in sestre, ki se jebejo (torej brezveze, itak bi oni tam šel, zdaj ali drugo leto).

Sam sem npr. dal malo več skozi kot (si upam trdit), kot velika večina na tabli in mirne duše povem, da so največja usta največji trepetli, ko "the shit hits the fan"...
Seveda umrejo zaradi tega virusa. Samo za dosti ljudi (starejših in bolnih) je vsaka zima tveganje - sonca je manj, bolj mraz je, ... telo in um (kolikor ga kje je) sta obremenjena in pogosto počita. Zato pa jih gripa vsako leto toliko odnese. In vprašanje je torej, koliko COVID-19 pobere tistih, ki jih sicer nič drugega ne bi. In to je moč dokaj dobro razbrati iz podatkov - če so na voljo. Ua Švico, recimo, imam smrti po mesecih samo do vključno 2018. Da bi pa še po kantonih dobil, ... predvsem pa mi manjka podatke o smrtnosti (all causes) 2020.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.775
6.450
113
Mogoče nisem dovolj pameten, ampak res mi ni jasno, zakaj je v tej situaciji število okuženih tako zelo ključen podatek (ko moraš resource smiselno uporabljat). Število hospitaliziranih, število intubiranih, število mrtvih ti daje relevantne podatke in iz tega izhajaš pri snovanju zdravstvenih politik.

Ta moment ne, ker imas za mesec dva drugega posla dovolj. Za naprej pa zelo, vsaj kar se credne imunosti in možnosti pojava novih izbruhov tiče. Če zdele dovolj ljudi to preboli v nadaljne zbolevajo manj in manj hudo, če sploh. Kužni niso, vsaj v praksi ne, pustimo zdaj že silne teoretične clanke, ki zahtevajo take in take pogoje. Ergo ne ponavljamo te vaje več. Drugače pa... Se en čas ne bo, kot je bilo...

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Če bi ta "komunikologinja" vsaj kaj pametnega povedala, ne bi nihče oporekal. Tole je pa ološ od ološa ...

• Všeč mi je
Reactions: naliM

corsol

Guru
11. mar 2010
2.972
958
113
A če ni isto mnenje kot tvoje, potem ni pametno in je ološ.:bonk:

a si jo poslušal ?
po njenih besedah ...ona nič ne ve, ni strokovnjak, ...skratka pojma nima,..---.po drugi strani pa pametuje kao in kaj...
NIč več ne gleda in bere , sam še "kredibilne" vire spremlja............ptem pa: baje ima NATO vaje v ITA zato toliko vojske :bonk:....itd...itd.......
Zakaj se je sploh vrnila v SLO saj ma v Švici več možnosti da dobi corono in si naboosta imunski sistem.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113
Evo mene, spet iz trgovine, ja vem, dost nas je, in to z jebeno masko in z jebenimi rokavicami. Smo mal bolj varni, mogoče, pod pogojem, da se bodo ljudje obnašal enako kot brez mask, pa se ne, maske in rokavice dajejo lažen občutek varnosti. Sam takle mamo, bomo pač mel maske.

Sam goveda zarukana, po tleh na parkplacu polno mask, rokavic, veter lepo nos to po cest. Kakšno tele moraš bit v omejeni glavi, da vržeš masko in rokavice na tla zraven avta?

• Všeč mi je
Reactions: Matey

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Djte kaj napisat kako pucate bloke 2x na dan. Dela dovolj da vam ni treba mislit kako bi šli na sonček na SLO obalo ali na Bled ali šmarno goro.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
To je upravnikova naloga. Ko sem se vrnil iz trgovine, sem ravno naletel na gospodično. Ograja na štengah je bila še sveže popucana.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.636
505
113
Ok, kako je pa s tem. Mi ponavadi hodimo v Hofer, ki pa ga ni v naši občini imamo pa seveda druge trgovine. Torej moram v sosednjo občino, 2 km stran.
Grem lahko ali ne?