Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Tukaj imaš podatke.
Mortality in the province of Bergamo in the month of March in the years 2012-2019 compared with the reported mortality on COVID-19 in 2020 in that province (February 24 - March 28)

no23ph916lp41.png
Hvala, še enkrat citiram, ker tole so lepo vsi "samo gripa, sej ni nič hudega pri nas, gremo nazaj delat" vsi lepo preskočili.

• Wow
  • Všeč mi je
Reactions: KillaKHAN in B81

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.654
5.843
113
Poziva ljudi da se naj čimveč družijo, napihuje če sploh kdo pozna koga ki je zbolel, in ker noben nobenga ne pozna ki je zbolel, potem je to pač en prehlad, ki ga bo ojačal naše telo... v glavnem za bruhat
:valjamse: bogi si res. A z masko spiš?
Marsikdo tukaj je že spremenil mnenje, marsikdo ga bo pa še v naslednjih 14 dnevih

Glej dva službena znanca sta pristala zarad korone na intubatorju. Enega so vrgli za 14 dni v komo. Starost, obeh med 45 in 55. Oba nista vedela da imata, če imata pridružene bolezni.
Zdaj pa pride ena baba, pametna u 3 pizde materne in nagovarja folk naj se čimveč družijo, naj se okužijo, da se jim bo telo naboostalo. Pa da mi zdaj stoji pred faco, pa jaz jo zadrgnem na licu mesta ko mačko....

Sorry za moj ves bes, ker imam ravno očeta v bolnici in ne vem če ga bom sploh še kdaj videl. Posledično zaradi korone ne morem več do njega. :(

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
36.703
10.334
113
Poziva ljudi da se naj čimveč družijo, napihuje če sploh kdo pozna koga ki je zbolel, in ker noben nobenga ne pozna ki je zbolel, potem je to pač en prehlad, ki ga bo ojačal naše telo... v glavnem za bruhat

Glej dva službena znanca sta pristala zarad korone na intubatorju. Enega so vrgli za 14 dni v komo. Starost, obeh med 45 in 55. Oba nista vedela da imata, če imata pridružene bolezni.
Zdaj pa pride ena baba, pametna u 3 pizde materne in nagovarja folk naj se čimveč družijo, naj se okužijo, da se jim bo telo naboostalo. Pa da mi zdaj stoji pred faco, pa jaz jo zadrgnem na licu mesta ko mačko....

Sorry za moj ves bes, ker imam ravno očeta v bolnici in ne vem če ga bom sploh še kdaj videl. Posledično zaradi korone ne morem več do njega. :(
Ja taki junaki so glasni, dokler ne pride do njih ali bližnjih, potem se poskrijejo ali jočejo... očetu pa čimprejšnje okrevanje :biceps:

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
ksz

Z dečvo pred Hofrom sem se zapletel v debato. Med čakanjem na voziček sem opazoval, kako ubogo dekle nadzoruje prihod in izhod v trgovino. Ko je hodila od tete do tete:"A ste upokojeni?" "Ja... Mislim, ne ..." "Ste ali niste?" Prišepnil sem ji, da se bo na njenem mestu ogromno naučila o človeški psihologiji. Ljudje lažejo kot svinje.

Mogoče sem stal vsega skupaj 10 min pred trgovino. Najprej se je pripeljal en padalec na kolesu .. "Daj, molim te, pusti me." Ni šlo. Naslednja je bila ena teta, ki je hotela zgolj "na hitro" skočiti po nekaj nujnega. Tudi ni šlo. Boga punca pri vhodu. Rekla je, da ne ve, kako bo, ko bo šla na malico, ker je bil do takrat obup. Jao. :bonk:

• Haha
Reactions: BornSkeptic

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
ksz

Z dečvo pred Hofrom sem se zapletel v debato. Med čakanjem na voziček sem opazoval, kako ubogo dekle nadzoruje prihod in izhod v trgovino. Ko je hodila od tete do tete:"A ste upokojeni?" "Ja... Mislim, ne ..." "Ste ali niste?" Prišepnil sem ji, da se bo na njenem mestu ogromno naučila o človeški psihologiji. Ljudje lažejo kot svinje.

Mogoče sem stal vsega skupaj 10 min pred trgovino. Najprej se je pripeljal en padalec na kolesu .. "Daj, molim te, pusti me." Ni šlo. Naslednja je bila ena teta, ki je hotela zgolj "na hitro" skočiti po nekaj nujnega. Tudi ni šlo. Boga punca pri vhodu. Rekla je, da ne ve, kako bo, ko bo šla na malico, ker je bil do takrat obup. Jao. :bonk:

Ja itak da je boga, najbrž ni vedla da bo kar naenrkat njena služba represija nad soljudmi. Za to trenirajo vojaki več let, da ljudi ne vidijo več kot ljudi, ampak kot objekt.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.011
834
113
ksz

To opisujes “do 10h”?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.446
3.544
113
A ti naštejem vse znance, ki so pokojni zaradi gripe? :(
Konec leta se bo potegnila črta, koliko jih je letos umrlo in koliko jih je bilo umrlih pretekla leta. Potem dileme ne bo več ali je dejansko tole ena velika neumnost ali pametna poteza.

Drugače pa sorry za očeta. Sem bil na podobni izkušnji in vem kako je, ko ti rečejo ne smeš not.

• Žalosti me

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.284
-2.490
113

1. 104. člen
    (druga pooblastila policiji)
(1) Če ni mogoče drugače zagotoviti spoštovanja z odločbo ali drugim aktom odrejenih ukrepov iz zakona, ki določa nalezljive bolezni, smejo policisti brez odredbe sodišča od operaterjev mobilnih omrežij pridobivati podatke o lokaciji komunikacijskega sredstva osebe, na katero se ukrep iz tega odstavka nanaša, vendar le pod pogojem, da je oseba s tem pisno soglašala pred izdajo odločbe ali drugega akta, v katerem je osebi odrejen ukrep. Pisno soglasje osebe, ki ji je izrečen ukrep, vsebuje tudi naslednja določila:
- podatke o operaterju mobilnega omrežja, s katerim ima oseba sklenjeno naročniško ali predplačniško 46
razmerje, telefonsko številko SIM kartice v komunikacijskem sredstvu in IMEI številko komunikacijskega sredstva,
- obveznost imeti komunikacijsko sredstvo pri sebi ves čas trajanja z odločbo ali drugim aktom izrečenega ukrepa,
- obveznost imeti komunikacijsko sredstvo v delujočem stanju in z vključeno možnostjo dostopa do lokacije naprave ves čas trajanja z odločbo ali drugim aktom izrečenega ukrepa in,
- prepoved uporabe strojne ali programske opreme, ki onemogoči, skrije, spremeni ali kako predrugači podatek o lokaciji komunikacijske naprave ves čas trajanja z odločbo ali drugim aktom izrečenega ukrepa.
(2) Če oseba iz prejšnjega odstavka pisnega soglasja ne poda, pristojni organ v odločbi ali drugem aktu iz zakona, ki določa nalezljive bolezni, v okviru svojih zakonskih pristojnosti določi način izvajanja odrejenega ukrepa.
Lepo so si policaji razširili pristojnosti, razširili področje kaznovanja, nam pa vzeli svobodo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.551
6.637
113
pri taščici
ne biti preveč pametni, znanka je šla v tretji teden na infekcijski.
pa je v letih kjer je večina alterašev. pa kot vem ni bila prav pogosto okoli dohtarjev.
Jaz sem proti tako pogostim obiskom trgovine, proti delu v nepotrebnih tovarnah kjer so delavci kot sardelice in proti adrenaliskim aktivnostim.
samo sprehajanje po obali, ali PST pa me ne moti. Dokler ni gneče. Bolj ko bodo zapirali turistične točke, bolj bodo ljudje rinili v neznane kraje in izivali take in drugačne usode.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Torej jutri rabim rokavice, masko ali šal(e) pravi notranji minister da grem lahko v trgovino. Kdo bo pa to preverjal? A lahko dam smučarsko podakpo gor, al pa masko Trumpa od pusta?

Aja kje se pa dobi prave maske? Pa kako to da Italijani že ako vejo da bodo spustil lajf v lajf okoli 1 maja? Eni baje že prej, pri nas pa skoraj policijska ura?

Resno naj se me penziči izogibajo, ker najbolj ga serjejo v teh časih pa najbolj jih mormo ščitit :jok:

To z temi maskami in rokavicami je vsaj na takšen način d
Za dobrobit družbe bomo jutri videli, kako bodo se penzionosti obnašali.
80% nas itak dela po službah, tako, da se poserjemo na karanteno. Žal ali na srečo, še ne vem
Hvala, še enkrat citiram, ker tole so lepo vsi "samo gripa, sej ni nič hudega pri nas, gremo nazaj delat" vsi lepo preskočili.

L'eco di bergamo, je lokalni italijanski časopis, kot npr. primorske novice, gorenski glas ali celo bolj lokalna zadeva.

Vse podatke iz teh virov bi bilo za vzeti z veliko rezerve, vsaj dokler italijanski statistični urad ne izda točnega poročila.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Lepo so si policaji razširili pristojnosti, razširili področje kaznovanja, nam pa vzeli svobodo.
Tole je v azijskih državah že dolgo.
In tole rabimo samo v času epidemije. Potem pa več ne.
Torej če ne ukinejo po epidemiji pa lahko gremo pred parlament.

Oziroma kolikor poznam ostali narod jih bo 99% za prvim šankom namesto pred parlamentom.

• Všeč mi je