Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
Penzic ni sporen. Meni je bolj "sprno", ker nekdo ki bo na cakanju bo dobil 80%, jaz ki pa delam pa 100%. Za 20% razlike bi se skoraj splačalo biti doma, pa hodit na bled na obalo se sončit.

• Všeč mi je
Reactions: Malecky in navlixx

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.202
1.354
113
Omenil sem samo par primerov. In tudi penzic je sporen, ce bo zaradi tega zaostritev po koroni.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
Ne vem sicer zakaj v medijih ala 24ur zavajajo da je vsa rekreacija/sprhajanje prepovedana, čeprav so že na vladi pojasnili da lahko, ampak znotraj svoje občine in ne v mestu ampak gozd, park itd.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Penzic ni sporen. Meni je bolj "sprno", ker nekdo ki bo na cakanju bo dobil 80%, jaz ki pa delam pa 100%. Za 20% razlike bi se skoraj splačalo biti doma, pa hodit na bled na obalo se sončit.

Že veš čas se ponavlja, da se vsi, ki smo doma, zahvaljujemo tistim, ki trenutno opravljate službo v bolj "kritičnih" pogojih. Saj boš na koncu potegnil tudi ti kaj od tega, ker ti je tako hudo. Je Vodja že izjavil, da ne bodo pozabili na nikogar. :cheer:

Sicer pa:

:valjamse:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Se pravi mediji zavajajo (načrtno). Prd 14 dnevi je iz Istanbula priletelo leta z SLO potniki. Objavili so da so bili vsi potniki testirani. Iz prve roke vem, da niso bili!
Itak da zavajajo. Tako kot vsak dan zavajajo s stevilom smrti v italiji, zavajajo s smrtnimi v nemciji, smrtmi v sloveniji, zavajajo z mnozicami ljudi na bledu in obali... mogoce se kje lazejo nimam cajta vsega brat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.842
6.947
113
No, meni sicer osebno zelo ustreza, da delam, ker sem zaradi tega lepo mobilen. Imam tudi delovno mesto, ki zajema dežurstvo in dostopnost 24/7, pomeni da lahko tudi v nedeljo ob 02 zabluzim policaju, da grem delat, če me slučajno uhvati kje izven občine bivanja.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
89mep1u1mrp41.jpg

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.775
6.450
113
Ne vem sicer zakaj v medijih ala 24ur zavajajo da je vsa rekreacija/sprhajanje prepovedana, čeprav so že na vladi pojasnili da lahko, ampak znotraj svoje občine in ne v mestu ampak gozd, park itd.

Poglej kako je sedaj spisan ta ukrep, pa kako je bil prej. Dejansko piše gibanj ein sprehajanje po javnih površinah prepovedano (prej je bilo to med izjemami, lahko si šel, ne pa v grupah). Zdej bo pa še ZK pokleknila, k bo folk hodu gledat ali je gmajna privat, občinska ali državna.

Lepo sicer, da je to "se vedno dovoljeno" ampak vse kar spišejo, je vedno bolj na horuk in slampasto

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.921
2.631
113
Kolikor pišeš po alterju ni ravno videt da bi delal. Jaz bi osebno raje delal, kot bil na čakanju. Ni prav nič dober občutek, bit na čakanju pa da dejansko ne veš kaj bo. Jih trenutno več poznam, ki so že izgubili službe, kot pa okuženih z virusom.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.460
113
Ena beseda na i se mi zdele poraja. No in zdaj naprej bom rekel takemu osebku darjan. Mater si ti en darjan...fajn se sliši.... Vsi, ki jih poznam in so na čakanju za 80, al pa 100 procentov plače bi bili desetkrat raje na šihtu, pa ne morjo bit.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.775
6.450
113
No to je pa država, ki jih je pa trenutno največ protestirala in ima najbrž najboljši vzorec za delati kakršnekoli zakljucke.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
Poglej kako je sedaj spisan ta ukrep, pa kako je bil prej. Dejansko piše gibanj ein sprehajanje po javnih površinah prepovedano (prej je bilo to med izjemami, lahko si šel, ne pa v grupah). Zdej bo pa še ZK pokleknila, k bo folk hodu gledat ali je gmajna privat, občinska ali državna.

Lepo sicer, da je to "se vedno dovoljeno" ampak vse kar spišejo, je vedno bolj na horuk in slampasto

Če bi pogledal zakon bi videl da so to alinejo samo premaknili dol, tako da zdaj piše dostop do parkov itd. samo v občini bivanja. Sicer pa itak ni važno, zato ker konec tedna se napoveduje lepo vreme tako da sem 100% da imajo mediji že pripravljene članke o masovnem kršenju.
Kar pomeni naslednji nedeljo bodo pa prepovedali izstopa iz stanovanja, še naslednjo nedeljo pa tudi izstop na balkone, vrtove in podobno. Še naslednji teden pa tudi prehod med sobami ne bo možen več, razen na WC.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.826
-429
113
včeraj 26 novih pri nas... noben umrl. da ne bo imel mrevlje prav, ko je govoil o 25.3. kot o peaku pri nas. Upam vsaj...

dobro, dejmo zdej drzat pesti da trend ostane in se izboljsa...

ker glede na psihicno stanje avtorjev postov na zadnjih straneh ze mocno škripa psiha v druzbi! :)

glede ukrepov, mislim da nas caka se policijska ura. sicer nujna ni, je pa idelana prilika da se jo preveri tudi v praksi kako to izgleda, da drzava vidi dejansko kako to izpeljat in vzdrzevat... no, sej pol se bo pa pocasi zacelo rahljat.

ZA VSE ESPEJEVCE, PODJETNIKE - PLACAJTE VSE OBVEZNOSTI DO PETKA OZ. CIMPREJ, KER DRUGACE NE BO DRZAVNE POMOCI!!

• Všeč mi je
Reactions: sad in B81

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.775
6.450
113
Ni dr.-a, ki bi tole raztolmačil.

ne vem kako imajo metodologijo, ampak testov delajo največ. če ne testiraš jih ne najdeš, če testiraš samo hude simptomatike, je procent okuženih velik ipd... sigurno imajo pa od vseh lahko najbolj reprezentativen vzorec. koliko ustreza dejanskemu stanju, pa... no najbolj od vseh.