Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
161
37
28
Ko študenti “pišejo” članke s pomočjo google translatea.

Ali pa ko ljudje resno razpravljajo(te) o pravljivci, ki je ne znate niti pokazati niti dokazati. Vsaj ne brez vmesnega čaranja z ledvicami in toksičnimi kemikalijami. Kar je neizmerno hecno; v eni kapljici izločka iz nosu ali ust je lahko smrtonostna količina virusa (zato smo morali nositi obrazne plenice), ampak da bi ga neposredno pokazali v tej kapljici pa virusa ni dovolj.

• Haha
Reactions: Matey in mosseero

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.310
2.536
113

'Nekaj medijev je te dni raziskovalcem bostonske univerze (BU) očitalo, da so ustvarili "frankensteinski covid-19" – različico SARS-CoV-2, ki združuje omikron, ki se hitro širi, a je razmeroma blag, s smrtonosnejšim sevom iz začetka pandemije. Njihov končni izdelek je ubil 80 odstotkov miši, ki so jih okužili s tem virusom. '

Brez panike. Nevaren je mišim.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
161
37
28
Ja, to pravim. Si šel gledat linijo "dokazov"? Jaz sem šel. Če bereš brez ideoloških predstav in gledaš metodologijo izolacije (ki to ni) se ti mora postaviti par vprašanj. Če se ti ne, si pač vernik.

Od kje je prišla originalna sekvenca? Iz Kitajske. Kako so prišli do nje? Nihče ne ve. So izolirali virus? Kitajski znanstvenik (mislim da je virolog, sem že pozabil) pravi da ne. Za obe trditvi obstajajo posnetki. Ne grem jih iskat. Nima smisla. Sem pa že večkrat rekel, da se rade volje pustim prepričati v nasprotno smer.

Drugače pa se pogovarjaš s starim (relativno) uporabnikom Alterja pod drugim imenom. Originalno se z menoj ne pogovarjaš. Tudi zdaj se ne boš, ker pač nisem vernik.

Mimogrede, kakšna je razlika med bakteriofagi in virusi po velikosti in relativno po obliki? Se da bakteriofage dokazat in pokazat neposredno v vzorcu? Odgovor: ni je (vsaj večinoma; korona je recimo večja) in ja, z množitvijo ampak enostavno (hecno, pot virusa je precej bolj zapletena).
Metoda izolacije bakteriofagov? The isolation of bacteriophages for phage therapy is often presented as a fairly straightforward exercise of mixing a phage-containing sample with host bacteria, followed by a simple removal of bacterial debris by filtration and/or centrifugation the next day. Koncentracija v vzorcu, množitev na ciljni bakteriji (kar je sicer zgrešeno ampak ok) centrifuga in/ali filtracija plus mikroskop (kakšen mikroskop vprašaš? Can bacteriophage be seen under microscope? Bacteriophages can be stained with a flagella stain, making them visible by light microscopy.)
.
Izolacija virusa? Vzorec gre na celično kulturo, tipično ledvične celice zelenih opic, ki se od tega trenutka naprej hrani z osiromašeno hranilno mešanico (po domače strada) in tretira med drugim z antibiotiki, od katerih je vsaj eden nefrotoksičen. In to je metoda izolacije za vse viruse, ne glede na točko vstopa v organizem ali organ ki je cilj. Hecno. Plus na koncu elektronski mikroskop (kar je žival posebne sorte in ima zanimiv učinek na biološka tkiva).

Mah, saj pravim, brez veze.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.520
4.634
113
Če si prebral vsaj naslov, si lahko opazil primerjavo incidence miokarditisa pri cepljenju proti incidenci pri prebolevanju.

Kje tvoj vrli John kaj omeni prebolevanje? Da bomo sploh imeli kaj primerjati.
To je sicer vse kul, če bi cepivo preprečevalo obolelost. Pa ga ne. Torej se cepiš in dvigneš šanso za problem s srcem, potem še zboliš in si na slabšem, kot, če se ne bi cepil. Sem cepljen mimogrede (ne v tem valu) in sem tudi prebolel že 1x. Razen, če je dokaz, da se težave s srcem močno zvišujejo s težkim potekom bolezni, kar naj bi cepivo preprečevalo.

• Všeč mi je
Reactions: uporabnik2022

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
To je sicer vse kul, če bi cepivo preprečevalo obolelost. Pa ga ne. Torej se cepiš in dvigneš šanso za problem s srcem, potem še zboliš in si na slabšem, kot, če se ne bi cepil. Sem cepljen mimogrede (ne v tem valu) in sem tudi prebolel že 1x. Razen, če je dokaz, da se težave s srcem močno zvišujejo s težkim potekom bolezni, kar naj bi cepivo preprečevalo.
Cepivo se kuznosti ne preprecuje in to je bilo priznano na zaslisanju v evropskem parlamentu s strani Pfizerja en teden nazaj. Nekaj, na kar smo nekateri opozorili ze kmalu po zacetku cepljenja - prvi dokazi pri nas so bili domovi za ostarele.

Ampak ukrepi so se pa postavljali na predpostavki, da cepivo preprecuje kuznost, od tod PCT pogoj. Posledica tega je bila, da se je necepljene omejevalo, za vsak dr*k si se moral testirati, med tem so pa cepljeni brez problema sirili okuzbe iz drzave v drzavo, v bolnice, domove za ostarele, firme,...
Ampak kljub v nebo vpijocemu dejstvu se je s PCTjem vztrajalo do konca.

Nazadnje urejeno:

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.548
113
Pfizer ima tak poslovni model, da iz dobička plača sodne kazni za prevare, zavajanja, neresnične navedbe.... Kazni so mnogo nižje od zaslužka. Raja dobi fiktivno zadovoljstvo, oni pa še vedno zaslužek in gremo dalje do naslednje epizode.

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: javr in AndY1

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.806
5.922
113
Poostreni ukrepi v Pekingu (Kitajska), kjer so v 10 dneh odkrili 197 okužb z novim koronavirusom
Tam bo norija trajala do 3333 leta.

WHO: Covid-19 še vedno predstavlja grožnjo svetovnemu javnemu zdravju
Ali dejansko pričakujete, da organizacija, katere eden glavnih financerjev je razvijalec cepiva, 'opozarja' karkoli drugega?

WHO je organizacija, ki ji je absolutno za zaupati.

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.449
3.548
113
Kako vam rata?
Pri nas noben še niti prvič ne.
Zgleda, da maske delajo, ker jih noben ni nosil, pa ceplenje tudi, ker se noben ni cepil.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.806
5.922
113
Sem 3tjič pozitiven.
Razdraženo grlo, to je tudi vse.
Nisi maske nosil (za pusta) ?

JUST IN - "Up to date" vaccinated CDC director Dr. Rochelle Walensky infected with COVID

Ponovno cepljena 1 mesec nazaj (bivalenten boster aka 4 odmerek ?)
Se popravljam, 5x cepljena:

MORE - Dr. Walensky received her updated "bivalent booster" on September 22, 2022.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.310
2.536
113
  • Haha
Reactions: Ytbnd in jonny77