Ja, to pravim. Si šel gledat linijo "dokazov"? Jaz sem šel. Če bereš brez ideoloških predstav in gledaš metodologijo izolacije (ki to ni) se ti mora postaviti par vprašanj. Če se ti ne, si pač vernik.
Od kje je prišla originalna sekvenca? Iz Kitajske. Kako so prišli do nje? Nihče ne ve. So izolirali virus? Kitajski znanstvenik (mislim da je virolog, sem že pozabil) pravi da ne. Za obe trditvi obstajajo posnetki. Ne grem jih iskat. Nima smisla. Sem pa že večkrat rekel, da se rade volje pustim prepričati v nasprotno smer.
Drugače pa se pogovarjaš s starim (relativno) uporabnikom Alterja pod drugim imenom. Originalno se z menoj ne pogovarjaš. Tudi zdaj se ne boš, ker pač nisem vernik.
Mimogrede, kakšna je razlika med bakteriofagi in virusi po velikosti in relativno po obliki? Se da bakteriofage dokazat in pokazat neposredno v vzorcu? Odgovor: ni je (vsaj večinoma; korona je recimo večja) in ja, z množitvijo ampak enostavno (hecno, pot virusa je precej bolj zapletena).
Metoda izolacije bakteriofagov? The isolation of bacteriophages for phage therapy is often presented as a fairly straightforward exercise of mixing a phage-containing sample with host bacteria, followed by a simple removal of bacterial debris by filtration and/or centrifugation the next day. Koncentracija v vzorcu, množitev na ciljni bakteriji (kar je sicer zgrešeno ampak ok) centrifuga in/ali filtracija plus mikroskop (kakšen mikroskop vprašaš? Can bacteriophage be seen under microscope? Bacteriophages can be stained with a flagella stain, making them visible by light microscopy.)
.
Izolacija virusa? Vzorec gre na celično kulturo, tipično ledvične celice zelenih opic, ki se od tega trenutka naprej hrani z osiromašeno hranilno mešanico (po domače strada) in tretira med drugim z antibiotiki, od katerih je vsaj eden nefrotoksičen. In to je metoda izolacije za vse viruse, ne glede na točko vstopa v organizem ali organ ki je cilj. Hecno. Plus na koncu elektronski mikroskop (kar je žival posebne sorte in ima zanimiv učinek na biološka tkiva).
Mah, saj pravim, brez veze.