Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
In ti mislis, brez zamere, da jih je res samo 56 obolelih...no, sej vem, da si samo link dal...u glavnem, farsa... cisto v nobeni drzavi ni uradna stevilka resnicna, sam hrcki pa pretiravajo cist povsod in celo v EU bodo prisli. Pa jeb.o..te..ma.jku.... :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.887
6.540
113
Pri nas so v šolah v občini v soboto nekaj poskušali z organizacijo nujnega varstva za tiste, ki bi naj bili do tega upravičeni. V nedeljo je bilo to sicer preklicano.
Padlo mi je v oko nekaj zanimivega. Imamo en kup šol, nekaj vrtcev, nujno varstvo pa so si po prvotnem predlogu zamislili v edinem zasebnem vrtcu. Tako je pač, ko te javni sektor pusti na cedilu, ko bi državljani rabili njihove storitve. Verjetno so vrtec stisnili s tem, da oni ne bodo dobili občinskega denarja za čas, ko bodo zaprti.

Mi smo to imeli planirano v javnem vrtcu, pa je kar nekaj zasebnih... Čez vikend da me niso klicali ene 5x pa sproti obveščali kaj in kako pa tudi danes, kako in kaj smo uspeli, če kaj. Šola / učiteljica je že včeraj zvečer poslala gradivo. Ne vem, mene so prej pozitivno presenetili s strani sole/vrtca kot negativno, sem mislila da bo tema, sploh po tem, ko so enkrat rekli, da ni nobenega varstva.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.937
2.639
113
Na Hrvaškem se je število obolelih povišalo za sedem na skupno 56, v samoizolaciji je okoli 9000 ljudi.
Za kršitev samoizolacije kazni od 1.100 do 16.000 evrov.

Koliko jih je pri nas v samoizolaciji 1000?, več?, sploh kdo ve?

Ma pust ti hrvate. Na hrvaškem so izvedli 745 testov od tega jih je 59 pozitivnih. To je 7,90 obolelih na 100 testov. Pri nas 6156 testiranih od tega 219 pozitivnih. To je 3,56 obolelih na 100 testov. Zdaj jasno zakaj jih je toliko v samoizolaciji?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Na Hrvaškem se je število obolelih povišalo za sedem na skupno 56, v samoizolaciji je okoli 9000 ljudi.

Zakaj so te številke pomembne? Če ima Slovenija ne vem 300 ICU postelj, bi bilo idealno, če bi imeli nekje 3.000 bolnih. Kar je manj, podaljšuje čas, da bo šla bolezen skozi, kar je več, ljudje umirajo zaradi neoskrbe.

Ker glavno vprašanje je, kaj je end-game tukaj. Recimo da smo otok sredi Evrope, nobenega obolelega (ker nekateri toliko 3.14zdite, kako bi morali zapreti meje neprodušno, še veter prepovedat pa to). Ampak 1x bo treba odpreti. In takrat bo vsak, ki bo po svetu okužen, enaka nevarnost za Slovenijo kot danes. Drugi bodo dosegli nek nivo čredne imunosti (must love that expression), mi pa ne. Tako da bi bili večno zaprt, ali pa vsaj do pojava cepiva (s testiranji kaj, 18 mesecev?)

• Všeč mi je
Reactions: Jabe in navlixx

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.223
1.366
113
Ne klobasaj. Vučić je bedak brez primere. V Srbiji naj bi imeli v kratkem volitve in on je nagovor izkoristil za pihanje na dušo svojim volilcem, ki so po večini upokojenci. Njihova vlada je še večja komedija, kot Šarčeva.

Mene drugo nic ne briga un nic drugega nisem komentiral. Le ta govor in nagovor starih ljudi. Ker to bi se moralo promovirati sto na uro. So kar v vecini penzici tisti, ki lazijo okrog.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.751
5.906
113
Počicnice sigurno skrajšane... Če mene kdo vpraša bi učenje na domu že lahko potekalo. Ne vem kaj mučka ministrstvo. Skype meeting in par besed učiteljice, potem delovni zveski na mail, obveščanje preko e-asistenta ipd...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Počicnice sigurno skrajšane... Če mene kdo vpraša bi učenje na domu že lahko potekalo. Ne vem kaj mučka ministrstvo. Skype meeting in par besed učiteljice, potem delovni zveski na mail, obveščanje preko e-asistenta ipd...
Pri nas ucenje na domu ze poteka. So pa poslali toliko nalog da glava boli kot da smo vsi doma dzizs.

Priponke

• cw-1.png
    cw-1.png
    6,2 KB · Ogledi: 268

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113

kako to mislis? zdele je v samoizolaciji vecina slovenije.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Jaz bi rekel, da je samoizolacija to, da nimaš stikov z nikomer. Ne pa da se ne srečuješ z nikomer, seveda pa greš v trgovino, pa še kaj nujnega.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.640
113

Ah kje. Imamo kup delodajalcev, ki se požvižgajo na vse skupaj, zavračajo svojim zaposlenim delo na domu, ne dovolijo jim iti na dopust in ne dovolijo varstva otroka na domu. Zaposleni mora priti na delo in tudi tam ni poskrbljeno niti za osnovno zaščito.

Na tak način bo zbolelo tudi kup zaposlenih, ki imajo pametnega delodajalca, ki je poskrbel, da so lahko doma in delajo od tam, ampak bo žal mož/žena od trapastega delodajalca prinesel enkrat virus domov.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ah kje. Imamo kup delodajalcev, ki se požvižgajo na vse skupaj, zavračajo svojim zaposlenim delo na domu, ne dovolijo jim iti na dopust in ne dovolijo varstva otroka na domu. Zaposleni mora priti na delo in tudi tam ni poskrbljeno niti za osnovno zaščito.

Na tak način bo zbolelo tudi kup zaposlenih, ki imajo pametnega delodajalca, ki je poskrbel, da so lahko doma in delajo od tam, ampak bo žal mož/žena od trapastega delodajalca prinesel enkrat virus domov.
Odvisno kako potega delo. Koliko so zaposleni izpostavljeni bla bla... sem prej nesel ene odpadke v zbirni center pa ne obratuje. Tukaj res ne vidim smisla zapiranja tip itak sedi sam v pisarni in ti skozi okno pove v kateri zbiralnik kaj vrzes. Ampak ok bom cez en mesec spet peljal.
Najbolj so na udaru trgovke in podobno. Sem bil danes v trgovini na vhodu obvestilo da si na roke das rokavice, gladko pol ljudi brez rokavic v trgovini. No vsaj guzve ni vec kot pred dnevi.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
tale eu je za moje pojme eno ogromno razočaranje. je bilo ob beguncih in je sedaj pri pandemiji. upam da ne pride do kakšne vojne.

meli smo več kot mesec za priprave v slučaju "kaj pa če", zgleda da narejenega ni bilo nič.

še vedno pa nisem za to da bi npr slo zapustila eu. če razpade razpade ok "no problem" drugače smo pa premajhni.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113

Zdele ja v kvazi izolaciji, če si prebral se je na kitajskem 80% ljudi okužilo od družinskih članov. To pri nas je samo izolacija da je familija skupaj in ne v stiku z ostalimi. Oni so imeli izolacijo kot pri nas če je bil nekdo okužen je moral biti doma v izolaciji tudi od ostalih članov družine. To ni isto.