Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.021
843
113
Včeraj zvečer smo dobili obvestilo da je pouk na daljavo prestavljen za en teden.
Pa učitelji so bili načeloma že pripravljeni, zdaj bomo pa čakali eno kuro nekje na ministrstvu da skujnštva kako bi se tega lotili.

ma sej kar sem dosedaj poštudiral:
- pravega učenja na daljavo ni (npr. video konference, izdelana učna gradiva)
- učitelji pošiljajo word/ppt datoteke, ki jih odlagajo v spletne učilnice (arnes)
- komunicirajo pa preko e-asistenta
- obstaja Rokus s svojimi komercialnimi gradivi (le ta dela)

druga in tretja alineja sta kritični, ker strežniki/omrežje (?) ne sfolga. Po moji oceni bi jih rešili s prehodom na "mailing liste" - torej učitelj pošlje direkt učencem - ne pa, da odlaga v arnes in obvesca preko easistenta.. alpa google drive..

mojima sem rekel, da naj gresta ven na zrak (dvorisce - ne igrisce).. pa da bosta naloge delala z 1/2 dnevnim zamikom

• Všeč mi je
Reactions: Romzi in Cash

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Avstrija je v notlauf.
Z zdravnikom se zmeniš preko telefona. Recept za antibiotike pa te počaka v kuverti.
V lekarnah je samo toliko ljudi kot je okenc. Ostali stojijo zunaj.

Kako je v trgovinah ne vem, je pa včeraj Kurz rekel da vojska dela red v trgovinah da en ne pobere vseh zalog.
Vojska pomaga tudi v proizvodnji mask in dezinfekcijskih sredstev.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in navlixx

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Včeraj zvečer smo dobili obvestilo da je pouk na daljavo prestavljen za en teden.
Pa učitelji so bili načeloma že pripravljeni, zdaj bomo pa čakali eno kuro nekje na ministrstvu da skujnštva kako bi se tega lotili.
Odvisno od šole do šole, ker se ravnatelj odloči, v šoli v kateri moja dela, učijo tudi ta teden.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
Ne morem da ne bi komentiral dogodka iz trgovine pred pol ure. Sem uletel v lokalni Mercator in je nastala cela panika, so trgovke vpile za mano, da si moram natakniti rokavice. Iz ene skrajnosti v drugo. Ko je bila gužva nenormalna vsi brez zaščite, zdej naj pa še stranke nosijo rokavice, zakaj že, a ni kapljični prenos? Da ne govorim, da ni bilo enega kosa mesa pri mesarju! A zdaj naj pa ratam faking vegi, ker si nekateri kopičijo nenormalne zaloge in v vozičke trpajo, kot da je konec sveta!!! Katastrofa res!

kako dela dostava paketov? to normalno poteka al je precej zabasano?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.332
301
83
39
Ljubljana
tisti ki delate od doma in imate doma tud otroke - so kaj pogledal "e" izobraževanje? Kako šole komunicirajo z njimi?

mojedva doživljata travme, ker "nič ne dela".. strežniki javljajo "timeout", napake se trenutno odpravljajo..

naša se očitno edina dobro organizirala, dons prvič preko Microsoft Teamsa, mikrofon+kamera, vse delovalo normalno

naloge dobijo na mail

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
:evil: IMG-45e3242ab56c281feec47656ece5e9ef-V.jpg

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Avstrija je v notlauf.
Z zdravnikom se zmeniš preko telefona. Recept za antibiotike pa te počaka v kuverti.
V lekarnah je samo toliko ljudi kot je okenc. Ostali stojijo zunaj.

Kako je v trgovinah ne vem, je pa včeraj Kurz rekel da vojska dela red v trgovinah da en ne pobere vseh zalog.
Vojska pomaga tudi v proizvodnji mask in dezinfekcijskih sredstev.

To bi tudi pri nas rabili, mi je rekla kolegica ki je trgovka da je pri njih en apar dni nazaj pograbla celo škatlo dezinfekcijskega sredstva in šla. Kaj ti bo 30 litrov razkužila (razen da ga prodajaš naprej).

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Pri nas so v šolah v občini v soboto nekaj poskušali z organizacijo nujnega varstva za tiste, ki bi naj bili do tega upravičeni. V nedeljo je bilo to sicer preklicano.
Padlo mi je v oko nekaj zanimivega. Imamo en kup šol, nekaj vrtcev, nujno varstvo pa so si po prvotnem predlogu zamislili v edinem zasebnem vrtcu. Tako je pač, ko te javni sektor pusti na cedilu, ko bi državljani rabili njihove storitve. Verjetno so vrtec stisnili s tem, da oni ne bodo dobili občinskega denarja za čas, ko bodo zaprti.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

Car

POSTman
4. avg 2007
8.500
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
kako dela dostava paketov? to normalno poteka al je precej zabasano?
Dostava paketov dela skoraj normalno zaenkrat. Normalni paketi brez storitve (odkupnine) se vročajo brez podpisa na mesto(pred vrata, v lopo, k sosedu...), kjer se poštar in stranka dogovorita po telefonu, poštar naj bi stranko poklical pred dostavo. Paketi z odkupnino, dobavnicami ipd. pa se pusti obvestilo in stranka sama pride na pošto iskat.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.982
-384
113
aha... k en dobavitelj dela, ampak imajo dostavo le po posti... pa ne vem, k ce je ze tko zabasan sistem, ga nebi dodatno obremenjeval...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.964
7.302
113
Bi moral Jansa malo na instrukcije v Srbijo. Tako se nagovori drzavljane in se posebej penzice ter starejsi del populacije. Ne to mrtvilo od Janse.

Ne klobasaj. Vučić je bedak brez primere. V Srbiji naj bi imeli v kratkem volitve in on je nagovor izkoristil za pihanje na dušo svojim volilcem, ki so po večini upokojenci. Njihova vlada je še večja komedija, kot Šarčeva.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Odvisno od šole do šole, ker se ravnatelj odloči, v šoli v kateri moja dela, učijo tudi ta teden.
Ja pol pa ne vem, tole smo dobili včerja zvečer:
"Pravkar smo prejeli dopis Antona Baloha, generalnega direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo, v katerem nas obvešča, "da popolnoma prekinemo delovanje šole, jo izpraznimo za obdobje enega tedna, od tedaj dalje pa skupno načrtno preidemo na tiste dejavnosti, ki so povezane z učenjem na daljavo."

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Na Hrvaškem se je število obolelih povišalo za sedem na skupno 56, v samoizolaciji je okoli 9000 ljudi.
Za kršitev samoizolacije kazni od 1.100 do 16.000 evrov.

Koliko jih je pri nas v samoizolaciji 1000?, več?, sploh kdo ve?