Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.453
3.552
113
Ovce so na frišnem pašniku. Pastir je na zasluženem dopustu, ko se vrne, spet začne sekirat ovce, ker se bodo vrnile na stari pašnik.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

sousis

Guru
16. nov 2019
1.600
1.079
113
Edino logično, glede na to, da jim verjetno kmalu poteče rok veljavnosti... Vsaj ne bomo stran metali...

javr

Guru
6. dec 2011
1.899
1.145
113
v senci vojne v Ukrajini - priprave na jesenski izbruh epidemije/pandemije v polnem teku , kakršnekoli, samo da bo:

Medicinska znanost skuša razvozlati, zakaj nekateri ne zbolijo za covidom, tudi če so bili v bližnjem stiku z virusom. Razumevanje teh zaščitnih mehanizmov bi lahko pospešilo razvoj zdravil, ki bi preprečila tudi širjenje virusa.
*
V zvezi z navzkrižno imunostjo je treba omeniti, da gre za hipotezo in da ni mogoče za posameznika napovedati, ali se bo okužil oziroma kakšen bo potek koronavirusne bolezni, poudarja Roman Jerala, vodja odseka za sintezno biologijo in imunologijo na Kemijskem inštitutu. »Zagotovo ni smiselno podpirati prepričanj, da so nekateri morda neobčutljivi za okužbo zaradi svoje ’naravne imunosti’.« Čeprav se spominske T-celice lahko ohranijo več desetletij, je po njegovem mnenju njihova raven najbrž prenizka, da bi zmogle preprečiti okužbo.
*
Do takrat pa bo cepljenje s tremi odmerki, ki bistveno zmanjša tveganje simptomatske okužbe, še naprej najbolj učinkovito orodje zaščite pred covidom.

*
Vir:

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.332
-2.694
113
V Avstriji so začasno odpravili obvezno cepljenje proti covidu-19, je odločila vlada. Ukrep obveznega cepljenja namreč pri koronavirusni različici omikron ni sorazmeren, je pojasnila avstrijska ministrica za ustavo Karoline Edtstadler.
A 1. februarja, ko so uvedli obvezno cepljenje pa ni bilo omikrona?

javr

Guru
6. dec 2011
1.899
1.145
113
zgolj preizkušanje ubogljivosti/upogljivosti naroda, ter ugotavljanje kakšne zakone in predpise je še treba sprejeti da se po 1.septembru, ko pride nova "pandemija" in z njo v državah z evrom ne več PCT ali PC, ampak samo še C, nihče več ne bo mogel izgovarjati da nekaj ni po zakonu ali pa da je protiustavno.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.341
2.548
113

kajn

Guru
5. okt 2007
2.776
1.608
113
Iskajoč brata
Jaz se tudi bojim, da se sedaj, ko so mediji obrnjeni v drugo smer, res vse pripravlja na pogoj PC....
Še vedno pa čakam na prve novice o novi črki... računam, da se bo pojavila okoli maja.

LP

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Če bo nova črka, potem P od omikrona ne bo imelo več teže, tako kot ni imel P od delte za omikron.

Tako, da ali se dela teren za C, ali pa gre vse v pozabo.

odranoel

Fizikalc
8. dec 2020
223
62
28
"On će samo preći u jedan blagi oblik, nećemo znati verovatno da li je korona ili neki od stotina drugih respiratornih virusa koji postoje. U suštini, nećemo se ni testirati, biće samo šmrkanje ovo i kijanje. Mislim da će ovo još kratko trajati, da će se zaboraviti i da ide u dobrom pravcu".

• Všeč mi je
Reactions: grunwald

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.814
5.924
113
Danes je druga obletnica od začetka c19 šarade

1.jpg

• Žalosti me
Reactions: darjan