Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR

Samo brez panike
Za lase mi dol visi, ker jih je že prej dost izpadl. :zavijazocmi:

grunwald

Pripravnik
20. jul 2015
62
8
8
Hitri test kaže pozitivno, sem dobil tudi potrdilo o testiranju, kjer piše, da sem pozitiven. Simptomi so blagi. Za izpolnjevanje PCT je dost koda na potrdilu o testiranju levo spodaj iznad podpisa zdr. delavca? Od danes je namreč dovolj pozitiven hitri test. Pač da lahko grem na pošto, trgovine z oblačili itd. po preteku 7 oz. 11 dni? Hvala za odgovor.

• Všeč mi je
Reactions: darjan in p4pe

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.816
5.927
113
PRED 7 URAMI /

Zaradi covid-19 v resnici pol manj ljudi v bolnišnicah​

S februarjem so na ministrstvu za zdravje začeli drugače poročati podatke o hospitalizacijah zaradi covid-19. Odslej ločujejo, ali je nekdo hospitaliziran zaradi covida-19, ali pa je hospitaliziran zaradi druge bolezni in ima hkrati potrjeno okužbo z novim koronavirusom. Še v ponedeljek je bilo uradno hospitaliziranih 837 ljudi. Po novih podatkih je izključno zaradi covid-19 v bolnišnicah 391 ljudi, od tega na intenzivnih oddelkih 116.

img.jpg

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.816
5.927
113
Če povežemo
stran 3, spodaj desno

Povprečna starost umrlih, sprejetih kot
SARI, potrjenih COVID-19 v zadnjih 12
tednih

img.jpg

in
0.81% of the infected people in Slovenia died.
0,81%?
In še to so vsi umrli, ki so bili pozitivni na Covid znotraj 28 dni.
Z Omicronom pade delež pod 0,5%.

Mislim da je jasno, ta teater absurda je treba končati.
Včeraj, ne danes !

• Všeč mi je
Reactions: blazek33 in darjan

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113

Growing Number of Countries Ending COVID-19 Rules​

Finland becomes latest to announce ease of restrictions

Finland Prime Minister Sanna Marin announced the country will be lifting all COVID-19 restrictions by mid-February, coming as several European countries have moved to ease pandemic rules in recent days.

Marin told reporters Monday that some COVID-19 controls would start to ease this week, starting on Feb. 1, including restrictions on restaurants and sports facilities, according to Finnish news website YLE.

Marin said the lifting of restrictions should be done in a gradual manner, arguing the COVID-19 pandemic is still placing a “relatively high burden” on hospital resources. “That’s why I want that we give them up as soon as possible,” said during an event with reporters, as reported by the Helsinki Times.

At the same time, Finnish Minister of Justice Anna-Maja Henriksson said that COVID-19 vaccine passports are currently not justified.

“The coronavirus passport limits the basic rights of those people who haven’t got vaccinated, obtained a negative test result, or had the disease. The Coronavirus or vaccination passport isn’t well suited for use in these circumstances because its necessity and proportionality is difficult to justify right now,” Henriksson said Tuesday.

Finland is joining the United Kingdom, Denmark, and Ireland, which have all announced they will be either relaxing or scrapping COVID-19 restrictions such as mask mandates or COVID-19 vaccine passports.

“No one can know what will happen next December. But we promised the citizens of Denmark that we will only have restrictions if they are truly necessary and we’ll lift them as soon as we can,” Denmark Health Minister Magnus Heunicke told CNN Monday. “That’s what’s happening right now.”

COVID-19 vaccine passports for restaurants, bars, and other venues, as well as indoor mask mandates, are ending across the Nordic country, he added. Denmark is the first European Union nation to lift all restrictions.

Earlier in January, UK Prime Minister Boris Johnson announced the end of some COVID-19-related restrictions in England such as passports, mask mandates, and work restrictions. The governments in Scotland and Wales also announced at the time the removal of certain Omicron curbs, although mandatory indoor mask-wearing and COVID passes will remain in place.

“As COVID becomes endemic, we will need to replace legal requirements with advice and guidance, urging people with the virus to be careful and considerate of others,” Johnson said in mid-January.

Days later, the Republic of Ireland’s leadership announced COVID-19 certificates, social distancing, capacity limits, and curfews

Taoiseach Micheal Martin remarked: “Humans are social beings and we Irish are more social than most. As we look forward to this spring, we need to see each other again. We need to see each other smile. We need to sing again.”

• Všeč mi je
Reactions: darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Dajte mi nekaj objasnit...recimo da fašem pozitivni rezultat na "osebnem" HAT testu.

Kaj storiti potem? Kako do statusa "prebolevnika"?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.272
4.098
113
Dajte mi nekaj objasnit...recimo da fašem pozitivni rezultat na "osebnem" HAT testu.

Kaj storiti potem? Kako do statusa "prebolevnika"?
Nič, z naslednjim negativnim testom po 7 dneh se ti zgenerira potrdilo o prebolevnosti.
Ampak sedaj samo veljavno v Sloveniji.

Če pa hočeš EU potrdilo pa si plačaj PCR test.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Ampak to velja, če grem opravljat HAT "v kontejner". Jaz mislim v primeru če mi v službi/doma HAT pokaže pozitiven rezultat?

Ker valda tak človek potem "ne sme" hodit na HAT "v kontejner" in se mora izolirat za 72 ur koliko berem?

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
Ampak to velja, če grem opravljat HAT "v kontejner". Jaz mislim v primeru če mi v službi/doma HAT pokaže pozitiven rezultat?

Ker valda tak človek potem "ne sme" hodit na HAT "v kontejner" in se mora izolirat za 72 ur koliko berem?
Preveč ali pa premal bereš. V kontejner greš, seveda z masko (tud če zate popolnoma nič ne pomaga) in je to to.
A če se pa doma ne testiraš, greš pa lahko bolan v kontejner? :bonk:

• Všeč mi je
Reactions: bizi

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Torej rabim N95 ali FPP3? Pomeni še moram prej v lekarno po masko?
Al misliš tisto kirurško ki en krščen duš pomaga?

Ampak. Vsak kontejner ima napisano, da naj pridejo not le zdravi, tisti s simptomi, kaj šele pozitivnem domačem HAT, pa naj pokličejo zdravnika.

Sumim, da tega stroka ni preveč dobro premislila...ampak jim je itak v navadi.

• Haha
Reactions: nemenabijat

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Dokler niso sprejeli tega novega pravila potrjevanja s HAT oz. končanja karantene v 7h dneh je bilo pravilo da se osebe z znaki ali sumom okužbe NE smejo hodit testirat na HAT, samo na PCR. Sedaj po novem pa lahko pridejo če imajo znake respiratorne okužbe ali za potrjevanje konca karantene, kar pomeni da če imaš pa slučajno drisko pa ne smeš tja, enako ne če si pozitiven na samotestiranju ker stari odlok ki govori o "sumu na okužbo" še vedno velja in ampak moraš zdravnika poklicat in prosit da lahko greš na PCR (tako je striktno tolmačenje odloka, če ga gre kdo brat).

Skratka je par formalnih zajebov v odlokih ki te vozijo naokoli če se greš po pravilih. To je sedaj enako kot takrat ko oseba brez PCT pogoja ni morala/smela na cepišče ali pa na testiranje, ker je pač odlok globalno prepovedal oz. ni dal tega med izjeme za kakšnih 14 dni.

• Wow

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Vsem osebam s pozitivnim hitrim antigenskim testom, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne, bo potrjena okužba s koronavirusom. Če je test negativen, a ima oseba znake okužbe dihal, ki vztrajajo 72 ur, pa bo morala po tem času znova na hitri test. V tem času naj se izolira, če bo tudi ponovljeni test kljub zdravstvenim težavam negativen, pa naj se obrne na svojega zdravnika, je dejal Poklukar.

Dafaq, torej folk z znaki okužbe dihal, se bo po novem "moral" gnesti v kontejnerih? In kako se naj izolira, če mora na hitri test? pa kje to spi?

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Torej rabim N95 ali FPP3? Pomeni še moram prej v lekarno po masko?
Al misliš tisto kirurško ki en krščen duš pomaga?

Ampak. Vsak kontejner ima napisano, da naj pridejo not le zdravi, tisti s simptomi, kaj šele pozitivnem domačem HAT, pa naj pokličejo zdravnika.

Sumim, da tega stroka ni preveč dobro premislila...ampak jim je itak v navadi.
Ni vsak kontejner tak, kjer vstopiš noter. Pri nekaterih vse opraviš zunaj na 2 okencih. edit: tudi v kontejnerje se vstopa posamično, tako da se noben ne gnete.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
Vsem osebam s pozitivnim hitrim antigenskim testom, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne, bo potrjena okužba s koronavirusom. Če je test negativen, a ima oseba znake okužbe dihal, ki vztrajajo 72 ur, pa bo morala po tem času znova na hitri test. V tem času naj se izolira, če bo tudi ponovljeni test kljub zdravstvenim težavam negativen, pa naj se obrne na svojega zdravnika, je dejal Poklukar.

Dafaq, torej folk z znaki okužbe dihal, se bo po novem "moral" gnesti v kontejnerih? In kako se naj izolira, če mora na hitri test? pa kje to spi?
Ti mal preveč kompliciraš in analiziraš vsak stavek, samo da lahko potem rečeš, kako so glupi, ker ti gre samo to po glavi. Itak, da so glupi, ti pa uporabi zdravo kmečko pamet, pejd na test, pa ne sprašuj preveč.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Jah dejstvo je da na terenu so PCR testi namenjeni za bolnike, ker so povečini drive-in in povečini naročanja na ure. Osebje je tam v 100% zaščitni opremi. Z materialom se ravna kot z kužnino. Skratka vse je narejeno tako da se foolk čimmanju gužva in da je osebje zaščiteno. HAT testi so bili namenjeni (eksplicitno omenjeno) za zdrave osebe. Vsi zgoraj zaščitni ukrepi tu niso v veljavi. Sedaj je vlada z odlokom postavila nova pravila ki pa na terenu ne morejo delovat. Recimo naš ZD ima eno PCR testno mesto ki je drive-in, potem pa razlicno po dnevih opravljajo HAT teste na vec lokacijah v obcini (lokacije tipa telovadnice, kulturni domovi ipd.). Ni primerljivo glede možnosti raznosa novih okužb oz. zaščite zaposlenih zdr. delavcev.

• Všeč mi je