Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Ne najbolj vzpodbudne novice. Upam da se začnjo zadeve v italiji kmalu obračati na bolje.
Se bo pri nas odvil podoben scenari kot v Italiji?
Kolikor vem Italijani izvajajo triažo, so povedali Avstrijci.

Pri nas bo isto ali slabše - reši nas lahko samo dejstvo da nimamo toliko starejših ljudi.

Kolega že tako ima polne roke dela, če bo tole pa ne vem kako bo sfolgal.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Ja. V takem tempu imajo še nekje 14 dni rezerve, če ne bo rastlo. :bonk:

Vem. Glede na Hubei in Korejo bi morali biti italjani sedaj blizu vrhunca in bi v roku par dni (naslednji vikend) moralo začeti padat število obolelih in potem s tedenskim zamikom tudi števillo mrtvih. Če se to zgodi je nevarnost virusa na ravni gripe .. po taki projekciji imamo potem pri nas potem z zamikom med 100-200 mrtvih, v špici okoli 20-30 na dan (še 1x, to je normalna številka za sezonsko gripo).

Preden zaradi izjave spet dobim en kup groženj in ad hominem odgovorov. Napisano je seveda moja špekulacija, ampak če se motim se bom tudi javno tu posul s pepelom + šel opravljat družbenokoristna dela (ker če se motim bo to potrebno).

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.979
-387
113
no, mislim da pri nas ne bo tak scenarij kot v italiji... smo pri samoizolaciji bolj striktni se mi zdi.

ne vem pa kok smo casovno za njimi? 1 teden? 2 tedna?

se pa strinjam da se bo tam naslednji vikend zacelo umirjat

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.159
113
Kolikor vem Italijani izvajajo triažo, so povedali Avstrijci.

Pri nas bo isto ali slabše - reši nas lahko samo dejstvo da nimamo toliko starejših ljudi.

Kolega že tako ima polne roke dela, če bo tole pa ne vem kako bo sfolgal.

Pri nas imajo pa 20 respiratorjev, toliko kot vsaka bolnišnica v severni italiji. Jaz res upam da uspemo tole vsaj toliko zamaknit oziroma raztegnit da ne bo preveč mrtvih. Ker kar se opreme tiče smo leta za italjani.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Pri nas imajo pa 20 respiratorjev, toliko kot vsaka bolnišnica v severni italiji. Jaz res upam da uspemo tole vsaj toliko zamaknit oziroma raztegnit da ne bo preveč mrtvih. Ker kar se opreme tiče smo leta za italjani.

Poglej iz drugega zornega kota.
Vsaka naša naprava je verjetno stala 30x več kot Italjanska.

No zdaj so še Kitajci pripeljali 1000 komadov respiratorjev Italijanom.

• Všeč mi je
Reactions: jekleni in Kamele0N

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.937
2.639
113
Respiratorjev je v Slovenija cca. 200. Koliko je prostih to je pa druga zgodba.

• Wow

dentex

Guru
20. sep 2007
2.756
649
113
OPOZORILO !!!!!!!!

Če se vas v teh dnevih loteva bilo kakšna bolečina ne jemljite IBUPROFENA (BRUFEN.....) ker v kombinaciji z Corona virusom in tem zdravilom vam zjebe pljuča do konca, informacija iz Italije kjer so to zdravilo predpisovali ljudem ,se je za marsikoga končalo tragično.

Tole zdravilo naj bi pomagalo tocilizumab proti Cov19

Ampak cena je 800 € za dozo , tak da???
Samo toliko v vednost vsem, ki širite takele novice,
po tehelancet.com/raspiratory
in po uni kliniki Dunaj po katri naj bi bil povzet in dana izjava francoskega ministra za zdravje gre za FAKENEWS.

• Všeč mi je
  • Wow
Reactions: gas in navlixx

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Respiratorjev je v Slovenija cca. 200. Koliko je prostih to je pa druga zgodba.

Naj novinarji vprašajo kdo "zaseda" respiratorje. Več ali manj so to razni onkološki bolniki v zadnjem stadiju (pljučni rak) in klinično mrtve osebe (beri: ljudje ki so mrtvi tako ali drugače).

Pa še stanje trenutno prikjučenih na respiratorje zaradi corone, vsi so baje zdravniki.

• Žalosti me

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.882
6.539
113
Dele bodo motoristi... A te tudi kar pustimo (čeprav bi bil dodaten doprinos če prve dni pomladi izpustijo)... Stekam tvojo matematiko in tudi več ali manj vzdrži, ampak v tem poslu nima kaj iskat.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Vem. Glede na Hubei in Korejo bi morali biti italjani sedaj blizu vrhunca in bi v roku par dni (naslednji vikend) moralo začeti padat število obolelih in potem s tedenskim zamikom tudi števillo mrtvih. Če se to zgodi je nevarnost virusa na ravni gripe .. po taki projekciji imamo potem pri nas potem z zamikom med 100-200 mrtvih, v špici okoli 20-30 na dan (še 1x, to je normalna številka za sezonsko gripo).

Preden zaradi izjave spet dobim en kup groženj in ad hominem odgovorov. Napisano je seveda moja špekulacija, ampak če se motim se bom tudi javno tu posul s pepelom + šel opravljat družbenokoristna dela (ker če se motim bo to potrebno).

Pa to je neverjetno! :bonk:

corsol

Guru
11. mar 2010
3.011
978
113

.....no glede ITA se precej sklada z linkom ki sem ga prej prilepil oz. lepim še 1x (graf je bil očitno narejen 11.3.....predikcija grafa za današnji dan je 3500 novih primerov ,uradno danes novih primerov 3590)....bo pa padec počasnješi

.....no kmalu bomo videli.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.011
978
113
Sedaj pa še vprašanje za poznavalce, ker se pojavljajo različni izrazi:
tisti s slabšim potekom lahko dobijo
-kisik: cevka s kisikom , ki jo dobiš v/pod nos,
-respirator, prav tako kisik le da je maska čez usta in nos,
-ventilator za predihavanje pljuč ( v glavnem vsi mislijo to ko govorijo o respiratorju)....in teh je 200

?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.058
5.657
113
Teoretično bi lahko tud z abusom prepihaval? Dokler ne zmanjka frej rok...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
No po 5 letih sem spet všaltal TV in gledal naša pa Avstrijska poročila.

Avstrija reklame:

Prosim ostanite doma mislite na druge.
Dragi vnuki ne me obiskovati da nebom zbolela (stara gospa)

Slovenija reklame:

Pridite v trgovine
Pridite v trgovine imamo akcije
Pridite v trgovine imamo velike popuste

Vidim da sem prehitro vklopil TV.