Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

corsol

Guru
11. mar 2010
3.011
978
113
še en ana to temo(in različnega razumevanja/poimenovanja
)

...Health Minister Adam Vojtech told Czech Radio that healthcare was lacking up to 1 million respirators and said 1.7 million were on order. Babis said earlier 51,000 respirators were distributed to health facilities on Friday. ...." :oops1:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Vem. Glede na Hubei in Korejo bi morali biti italjani sedaj blizu vrhunca in bi v roku par dni (naslednji vikend) moralo začeti padat število obolelih in potem s tedenskim zamikom tudi števillo mrtvih. Če se to zgodi je nevarnost virusa na ravni gripe .. po taki projekciji imamo potem pri nas potem z zamikom med 100-200 mrtvih, v špici okoli 20-30 na dan (še 1x, to je normalna številka za sezonsko gripo).

Preden zaradi izjave spet dobim en kup groženj in ad hominem odgovorov. Napisano je seveda moja špekulacija, ampak če se motim se bom tudi javno tu posul s pepelom + šel opravljat družbenokoristna dela (ker če se motim bo to potrebno).

S tem,da pri gripi niso blokirali cele drzave....

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Sedaj pa še vprašanje za poznavalce, ker se pojavljajo različni izrazi:
tisti s slabšim potekom lahko dobijo
-kisik: cevka s kisikom , ki jo dobiš v/pod nos,
-respirator, prav tako kisik le da je maska čez usta in nos,
-ventilator za predihavanje pljuč ( v glavnem vsi mislijo to ko govorijo o respiratorju)....in teh je 200

?

- kisik lahko dovajaš na različne načine odvisno kakšno koncentracijo rabiš, najmanj je nosni kateter (cevki v nos), nato si sledijo obrazna maska, venturi maske in na koncu ohio maska
- respirator in ventilator načeloma v medicini pomenita isto stvar (vstavljeno imaš cevko v sapnik in naprava pomaga pri dihanju)
- respiratorji izven medicine pa so večinoma naprave, ki ščitijo pred vdihovanjem strupenih snovi (maske) - ko govorijo o več deset tisočih respiratorjih govorijo o FFP2/3 oz n95 maskah
- obstajajo še tudi metode neinvazivnega predihovanja (NIV), kjer si načeloma tudi priključen na ventilator vendar nimaš cevke v sapnik in dihaš preko maske ali čelade (si pri zavesti), tukaj je še ena posebna metoda HFNC (high flow nasal canula), dobivaš kisik v visokih pretokih čez nos

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
No po 5 letih sem spet všaltal TV in gledal naša pa Avstrijska poročila.

Avstrija reklame:

Prosim ostanite doma mislite na druge.
Dragi vnuki ne me obiskovati da nebom zbolela (stara gospa)

Slovenija reklame:

Pridite v trgovine
Pridite v trgovine imamo akcije
Pridite v trgovine imamo velike popuste

Vidim da sem prehitro vklopil TV.
Prehitro...

Vučić je lahko zgled kako se nastopa v takih situacijah (napram nasim politikom) Priporocam ogled.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: crikson in navlixx

erikson

Guru
25. avg 2007
22.349
6.146
113

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
še en ana to temo(in različnega razumevanja/poimenovanja
)

...Health Minister Adam Vojtech told Czech Radio that healthcare was lacking up to 1 million respirators and said 1.7 million were on order. Babis said earlier 51,000 respirators were distributed to health facilities on Friday. ...." :oops1:

respirator:
1) obrazna filtrirna maska
2) v medicini aparat za umetno dihanje

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.980
-387
113
No po 5 letih sem spet všaltal TV in gledal naša pa Avstrijska poročila.

Avstrija reklame:

Prosim ostanite doma mislite na druge.
Dragi vnuki ne me obiskovati da nebom zbolela (stara gospa)

Slovenija reklame:

Pridite v trgovine
Pridite v trgovine imamo akcije
Pridite v trgovine imamo velike popuste

Vidim da sem prehitro vklopil TV.

zal te moram razocarat. ocitno si prehitro preklopil.

pa kaj jambrate no... zakaj more bit sosedova trava vedno bolj zelena?

• Všeč mi je
Reactions: JakeOnBreak

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nori Johnson se zanaša na to, da bo virus pobral samo penzioniste, proizvodnja in štacuna pa ne bo trpela, ker se z lažjo gripo čisto lahko dela. Ko bo vsega konec, bodo pa spet imeli imperij, kjer sonce nikoli ne zaide. :cool: Sanja svinja o koruzi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.980
-387
113
vsaka drzava se po svoje spopada z virusom. kdo bo bolj uspesen itak ne bomo nikol izvedeli, vsi pa bojo zmagovalci.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
no, mislim da pri nas ne bo tak scenarij kot v italiji... smo pri samoizolaciji bolj striktni se mi zdi.

ne vem pa kok smo casovno za njimi? 1 teden? 2 tedna?

se pa strinjam da se bo tam naslednji vikend zacelo umirjat
21.2. prve okužbe
22.2. dva mrtva
22.2. izredne razmere v FJK
23.2. 150 okuženih, 3 mrtvi
24.2. zaprejo šole itd.
8.3. S. Italija v karanteni
9.3. Vse splošna karantena

crikson

Pripravnik
11. avg 2010
24
31
13
Ravno dobil obvestilo spletne trgovine z možnostjo osebnega prevzema, da se vse seli na spletno prodajo in dostavo. Priporočajo plačilo preko spleta.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Kitajsko gospodarstvo bo dobilo tako zaušnico, da se ne bo pobralo 5 let.
.... Ja, kdo drug je pa še lahko kriv, kot Kitajci? ... ali mogoče slovenski netopirji? ... žal skoraj vsi spomin zlate ribice iz akvarija....zmanjšanih dohodkov iz turizma bo OGROMEN. ... že močno tolčejo po glavi, kajti tega pa res ni nihče pričakoval...
... ma JJ bo kriv in pol še naši Bat-krvosesi, ki so izsesali oprane Butalce in prenesli bogastvo naroda v davčne oaze ... zdej bo pa spet JJ kriv, ker bodo R&B ćrno-sobodajalci osiromašeni in brez dohodkov :evil: za poplačevanje kreditov za nakup/preurejanje stanovanj z istim namenom ... seveda pa ohoho še 4-kolesen superDuper SUV in iPhone tazadnji v roki ... Oboji napravljeni v Aziji. Da o extra large Flat_TV in home Theatre ... pa torbica s swarovski kristalčki niti ne govorimo - pa vse na kredit :eek: ... vse za Imidž :zardelalter: ...
.... rabim robo da mi mulca ne požreta živcev in podreta bajte. :D
"vzgojna zaušnica" (klofuta-ne s pestjo) je včasih dobrodošla :rolleyes: kot en mali psiho šok, če trmarijo ... ženo s psihološko finto prej oddalji, da deci ne bi dajala potuhe in če bo kaj pol pizdila, če zve, pa jo še malo napizdi ... ne bodi "šlapa" ... večino rajcajo "barabe" ... Bi Da Men :evil: ...

enivej ... V Lombardiji je zdravstvo tik pred kolapsom ... V tokrat osrednji ITA je en kraj v LockDawn-u (red zone) od popoldne ... ena babica prišla direkt na urgenco in okužila par zdr.delavcev zraven, ni upoštevala navodil ... Podobno utegne kot v Lombardiji biti pri nas čez en mesec, saj vidim, da pravoslavci ne morejo zbolet :obesise: ... zdej se mora pa še naša CZ priklopit na ozvočenje mošeje v LJ in v "slovenštini" pozivat, naj si raje umivajo roke "sa sapunom i vodom" i ne samo noge bez sapuna :evil: ... Glas lahko zmiksajo iz županovih govorov :zardelalter: in govorov onega militantnega šefa "inštituta za mirovne študije" ... Pa taborniki naj postavijo tavečje šotore na travici v Stožicama in "poljske krevete" za manj hudo obolele ... Da ne bo samo GR koncentracijski "Logor" ... Pa tanke na ulice (one od 1m3 za zalivat, za razkužilo do tankat za komunalce) ...

One kao kirurške maske so lahko za večkratno uporabo ! ZLIKAJTE jih na visoki temperaturi brez pare na hitro, da ne bo treba še gasilce klicat ! Probat ni greh :zardelalter: ... pa zdravi mi bodite ...
------------------------------------
" ... Err. - System Overload - ReBoot Matrix - 3-2-1 ..." :jezen:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Tile Britanci so u iber idioti.
Johnsona bodo na kol nabili ko bo tole mimo, ali pa že prej
Meni Trump ne gre v glavo.naredil je blokado iz EU, UK ni v tej blokadi. Al sem narobe razumel?
Kaj je s tisto novico, da bi Američan i radi kupil pravico do trženja /proizvodnje cepiva od Nemcev. (Ko ga bodo imeli). Če so bili Nemci na obisku v WH, nekaj mora biti na tem.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
Meni Trump ne gre v glavo.naredil je blokado iz EU, UK ni v tej blokadi. Al sem narobe razumel?
Kaj je s tisto novico, da bi Američan i radi kupil pravico do trženja /proizvodnje cepiva od Nemcev. (Ko ga bodo imeli). Če so bili Nemci na obisku v WH, nekaj mora biti na tem.
UK in Irska sta ze napovedana za blokado (morda ze velja).

pri cepivu je pa denar in nadmoc v pitanju. Je bilo linkano in jih Americani mamijo na vse pretege. Tudi s tem da znanstveniki preidejo v USA.
to smo ze vsaj enkrat videli, okoli leta 44.

Glede na klinicno mrtvo obnasanje EU se mi zdi, da jim bo uspelo.

• Jezen sem
  • Žalosti me
Reactions: navlixx in Kamele0N

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113