Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
darjan, lepo da imaš menje, ampak 5,5k umrlih in 26k hospitaliziranih, ter en kup ljudi, ki še po parih mesecih zadihano hropljejo pri vsakdanjih opravil se ne strinja s tvojim mnenjem.
Verjetno poznaš tisto: "Če se dejstva ne skladajo z mojim prepričanjem, toliko slabše za dejstva".
In ti garantiraš, da bi bilo tistih 5,5K danes še živih in zdravih, če bi se cepili? pa tistih 26K tudi nebi bilo hospitaliziranih?
Pa za tiste kovidne žrtve, ki jih je vlak povozil v manj kot mesecu dni po okužbi - bi vlak tud uspel ustavit?

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

odranoel

Fizikalc
8. dec 2020
223
62
28
Kar se tiče št. potrjenih okužb je zelo verjetno takšna št. v SLO, ker se pač veliko testira. V Srbiji je včeraj bilo potrjeno okuženih 18.006 ljudi (cca. 7 milijonov prebivalcev). Nekako nelogično se mi zdi, da se v Sloveniji virus toliko bolj širi kot v večini drugih držav, tudi ukrepi so veliko strožji kot npr. v Srbiji.

Logika pa narekuje tudi, da se v to statistiko v Sloveniji "ujamejo" tudi asimptomatski okuženi, medtem, ko se v Srbiji zelo verjetno testirajo (predvsem) tisti, ki imajo (močnejše) simptome.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Am, ce bi testirali vceraj 100k s pcr bi bilo + preko 50k, saj to je jasno.

koncno so rekli tudi skoda testov

odranoel

Fizikalc
8. dec 2020
223
62
28
Kopiram iz Episari poročila:
V zadnjem opazovanem tednu od 3. 1. 2022 do 9. 1. 2022 je bilo v vseh 29 slovenskih bolnišnicah sprejetih 483 bolnikov zaradi SARI. Od teh jih je bilo 482 testiranih na COVID-19 in 258 (53 %) potrjenih s COVID-19.
Torej je bila približno polovica hospitaliziranih zaradi drugih respiratornih bolezni. Je pa možno, da je med temi 258 tudi nekaj ljudi s prejšnjo varianto, mislim, da je vseeno določen procent ljudi, ki se okuži z delto, mogoče zdaj ne več, na začetku januarja pa je zagotovo še bil.

19. jul 2007
2.838
1.563
113
In ti garantiraš, da bi bilo tistih 5,5K danes še živih in zdravih, če bi se cepili? pa tistih 26K tudi nebi bilo hospitaliziranih?
Pa za tiste kovidne žrtve, ki jih je vlak povozil v manj kot mesecu dni po okužbi - bi vlak tud uspel ustavit?
mrisi - funkcionalna pismenost, moj komentar se je nanašal na komentar darjan-a da je COVID-19 prehlad.

Ostalega trolanja niti ne mislim komentirat, ker ni vredno, bom pa vseeno napisal, če boš srečen :). Strinjam se s tabo, cepljenje ne bi ustavilo vlaka, za tiste kovidne žrtve, ki jih je vlak povozil v manj kot mesecu dni po okužbi.

Sicer ne vem zakaj je to pomembno za debato, ampak glej, če boš ti srečen zaradi tega, kdo sem jaz, da bi ti kratil srečo :).

odranoel

Fizikalc
8. dec 2020
223
62
28
Verujem da će se ovaj talas nakon mesec dana brzo smiriti i da će već početkom marta situacija biti mnogo bolja, a sredinom i krajem marta verovatno i potpuni kraj ovog talasa.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Če informacije držijo, naj bi UK odpravila vse ukrepe v roku 10 dni.

Zdržati bo treba, da gre tale val mimo, potem pa mislim, da gremo lahko tudi ostali po njihovi poti. Še zagrizen Izrael ne vidi več smisla v PCT-ju in cepljenju. Upam, da bo šel PCT kmalu na smetišče zgodovine.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Kdo je ze rekel, da omirkon ni prehlad? Izjava vašega strokovnjaka:

Za koronavirusno različico omikron je značilno, da je neprimerno bolj kužna od prejšnjih različic, osebe, ki so cepljene ali so virus že prebolele, pa so pred njo manj zaščitene. Večina ljudi okužbo preboleva kot prehlad – najpogostejši simptomi so zamašen nos, bolečine v žrelu, hripavost, suh kašelj in bolečine v mišicah, pojasnjuje infektolog Janez Tomažič.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: spenstar in Ytbnd

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Francozi so včeraj imeli skoraj 465.000 pozitivnih. Nov evropski rekord. Zgleda, da imajo dejansko precepljenost precej nižjo od uradne in da si je ogromno antivakserjev kupilo potrdila, nobel eksperimentalno cepivo pa je bilo špricnjeno mimo rame. Slabši so od balkancev! Podobna iznajdljivost antivakserjev je opazna tudi drugje po nebalkanski Evropi.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Slovenija bi lahko najela Avstralske sodnike.
NEcepljenci in njihove blodnje bi izginile v tednu dveh :valjamse: :evil: :aplauz:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ne pozabi da je sodisce potrdilo novaxovo vizo.

Rabila bi ministre z neomejenimi pooblastilo, ce hoces to, da samovoljno odlocajo?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Medtem v deželi kengurujev novi pozitivni tekmovalec. Ni bil detektiran na samem turnirju, kjer se testirajo s hitrimi testi po svojih sobah. Po izgubljeni tekmi, kjer je bil favorit, je moral opraviti uraden test za polet domov v Evropo. Test mu je podaljšal bivanje v deželi, in bo lahko naslednjih 10 dni gledal skakajoče kenguruje skozi okno osamitvene sobe. Sreča v nesreči je, da v deželi ni več zdravega balkanca, ker če bi od njega pobral kugu namesto koronce, bi lahko bili resno zaskrbljeni. Če je slučajno svojo koronco podelil naprej, prav tako ne bo problem, važno da je kuga z odhodom balkanca zajezena.

• Haha
Reactions: Ytbnd in darjan