Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.026
9.561
113
Ne vejo kaj drugega bi, ker če bi prešli na švedski model - ki je edini pravilen, bi to pomenilo politični samomor in sedaj pač še naprej vlečejo s tem, v upanju da bo čez 2 leti pa vse OK in rekli bodo da zaradi cepiva in PCT, ter koliko življenje se je rešilo.
Neki pozabljaš v tem švedskem modelu. Me prav zanima če ti je jasno kaj bi to bilo :zavijazocmi:. Švedi so tud andyu všeč, ampak, opa, samo tam kjer mu paše. Sej ne bo dolgo več, z izdatno ponočjo nadmoderatorja, pa bosta v tej temi sam še ti pa andy modrovala.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.296
7.058
113
Potem pa naj naredijo, da velja PCT za vse nad 65 let. al zakaj se mora terorizirat mladonstnike in zdrav folk?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.026
9.561
113
Vprašal sem te, če veš na kaj mislim, ko sem rekel, da na nekaj pozabljaš pri švedskem modelu, ti mi pa trobiš isto lajno že spet. Mladostnike imam doma in zaenkrat jih nihče ne terorizira. Ti pa andy nista mladostnika.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.026
9.561
113
Kako hitro smo pozabili, da so bile šole zaprte eno leto. Kar je bilo je bilo, vse je oproščeno?
Ti imaš en hud in težak problem in to je, da vse trajbaš v isti koš. Pri Švedih ti je pa tud všeč samo tisto, kar ti paše. Švedi bodo počas ven iz tega sranja, mi bomo pa še kar zaciklani, en velik razlog za to ti zelo rad spustiš, ker ti pač ne paše. Pa še hint, Švedi so pocepljeni prek 70 procentov populacije, s tem, da je kritična populacija prek 90 procentov. Pa pri nas? Pri nas imamo pa ogromno andyev in darjančkov, ki se pač bojite igle.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.296
7.058
113
Saj sem napisal kalbo, da je zaradi rizičnih pri nas država v primežu. Sem vseeno mnenje, da je najbolj važna precepljenost rizične populacije, mladostniki in otroki je čisto vseeno če so ali niso.
ampak vlada namesto da bi terala ukrepe v to smer, torej cepljenje rizičnih, se blamirajo s plakati ob cesti "cepila se bom ker želim nemoteno potovati", ali pa "mami, kdaj lahko grem spet v šolo". Ker tudi če bi, teoretično, imeli mladino 100% precepljeno, bi vseeno pristajali rizični v bolnici, v enaki meri kot zdaj.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in jonny77

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.106
4.098
113
Švedi so pocepili rizične in starejše, torej 90%. Ostale so pustili pri miru. Zato je odstotek pocepljene splošne populacije 54% in zato so tako uspešni.
Ne zato, ker silijo 60- populacijo s cepljenjem. Sej je že dolgo časa jasno, kdo umira (70+).

Age Infection Survival Rate
0-19 99.9973%
20-29 99.986%
30-39 99.969%
40-49 99.918%
50-59 99.73%
60-69 99.41%
70+ 97.6% (non-inst.)
70+ 94.5% (all)

Druge države, ki silijo mlajše k cepljenju, s tem pri njih naredijo odpor do cepljenja, s katerim ta odpor nalezejo še starejše generacije.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in darjan

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.627
2.406
113
Pomurje
Saj sem napisal kalbo, da je zaradi rizičnih pri nas država v primežu. Sem vseeno mnenje, da je najbolj važna precepljenost rizične populacije, mladostniki in otroki je čisto vseeno če so ali niso.
ampak vlada namesto da bi terala ukrepe v to smer, torej cepljenje rizičnih, se blamirajo s plakati ob cesti "cepila se bom ker želim nemoteno potovati", ali pa "mami, kdaj lahko grem spet v šolo". Ker tudi če bi, teoretično, imeli mladino 100% precepljeno, bi vseeno pristajali rizični v bolnici, v enaki meri kot zdaj.
Drži

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.026
9.561
113
Jap, imaš prav, my bad. Samo na eno stvar te bom pa le opozoril. Nebuloze, ki jih trosite s svojimi antivax somišljeniki odvrnejo marskakega nad 60 let od cepljenja. S tem, da se sam nisi cepil, nisi naredil nevem kakšne škode, razen blamaže v vrsti. Z nebulozami, ki jih pa limaš praktično že od marca letos, pa delaš ogromno škodo. V kombinaciji s Krekom in našimi nesposobneži, pa imamo kar imamo.

PS: popravek 64 procentov odrasle populacije je ta hip, z eno dozo pa 81 procentov.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.034
113
kod Džej-Zija
Švedi so pocepili rizične in starejše, torej 90%. Ostale so pustili pri miru. Zato je odstotek pocepljene splošne populacije 54% in zato so tako uspešni.
Ne zato, ker silijo 60- populacijo s cepljenjem. Sej je že dolgo časa jasno, kdo umira (70+).

Druge države, ki silijo mlajše k cepljenju, s tem pri njih naredijo odpor do cepljenja, s katerim ta odpor nalezejo še starejše generacije.
Tule si se res krasno opisal. Ker tebe "silijo" k cepljenju, širiš odpor še na starejše generacije.

• Všeč mi je
Reactions: sad

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.106
4.098
113
Jap, imaš prav, my bad. Samo na eno stvar te bom pa le opozoril. Nebuloze, ki jih trosite s svojimi antivax somišljeniki odvrnejo marskakega nad 60 let od cepljenja. S tem, da se sam nisi cepil, nisi naredil nevem kakšne škode, razen blamaže v vrsti. Z nebulozami, ki jih pa limaš praktično že od marca letos, pa delaš ogromno škodo. V kombinaciji s krekom in našimi nesposobneži, pa imamo kar imamo.
Pri nas imamo popolnoma zgrešeno komunikacijo kako pocepiti starejše generacije.

Nehali bi morali s siljenjem cepljenja vsepovpreki in vsakogar. Reči bi morali 'S 1. septembrom odpravljamo VSE ukrepe in se vračamo v čas pred korono. Šola se odpira normalno. Kdor se počuti ogoženega, se lahko cepi v najbližjem ZD-ju in to še danes'.

Sem prepričan, da bi se večina starejše generacije na hitro pocepila. Tako pa ti starejši še vedno pričakujejo, da se bodo vsi okoli njih cepili in pazili (maske, distance, PCT,...) na njih, da njim ne bi bilo treba.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Ytbnd

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.026
9.561
113
Pri nas imamo popolnoma zgrešeno komunikacijo kako pocepiti starejše generacije.

Nehali bi morali s siljenjem cepljenja vsepovpreki in vsakogar. Reči bi morali 'S 1. septembrom odpravljamo VSE ukrepe in se vračamo v čas pred korono. Šola se odpira normalno. Kdor se počuti ogoženega, se lahko cepi v najbližjem ZD-ju in to še danes'.

Sem prepričan, da bi se večina starejše generacije na hitro pocepila. Tako pa ti starejši še vedno pričakujejo, da se bodo vsi okoli njih cepili in pazili (maske, distance, PCT,...) na njih, da njim ne bi bilo treba.
Sem imel kar nekaj truda z mojo materjo, ki je bila nafopana z antivax glupostmi, da sem jo prepričal v cepljenje. Moj blentavi bratec jo še vedno zafrkava in ji trosi bedarije, ki jih tudi ti limaš dnevno. Da ne govorim o tem, da vsak dan pazi njegove otroke po vrtcu in šoli. Si lahko misliš, da imam mal alergije na ljudi tvojega kova. Se pa strinjam z ostalim napisanim. Tako da andy, ne se cepit, sam bedarij pa le ne trosi več.