Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.617
2.405
113
Pomurje
Tudi mene so lovili krči in nespečnost cca 4-5 mesecev. Imel sem long covid. Čas celi rane.

Ne vem kaj bi radi povedali? Če nihče ne sme zboleti in imeti posledic, je tu samo New Zealand way.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.617
2.405
113
Pomurje
Ali si prebral članek? Nisi!! :bonk: Če bi ga, bi videl tudi tole:

6. Koliko odstotkov bolnikov s covidom-19 doleti dolgi covid?​

Podatki se razlikujejo po tem, kaj raziskovalci obravnavajo kot dolgi covid. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) ima desetina ljudi, ki so se okužili z novim koronavirusom, dolgoročne zdravstvene težave zaradi prebolele bolezni. Če bi upoštevali ta odstotek, se je z dolgim covidom v Sloveniji soočilo že več kot 26.000 prebolevnikov.

Iz britanske epidemiološke raziskave Zoe Covid Study izhaja, da ima en do pet odstotkov vseh bolnikov s covidom še tri mesece po okužbi tako hude simptome, da jim onemogočajo vsakdanje aktivnosti. Raziskava NIJZ o vplivu pandemije na življenje, ki je zajela obdobje od 6. do 9. julija, je pokazala, da je imelo težave po enem mesecu od prebolele okužbe skoraj sedem od desetih prebolevnikov.
Vse prebral, kaj je storiti?
Cepiva so, tablete kmalu, PCT je kaj še?

Gripa kot gripa.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Itak normalen narod, ne pa mi zahojeni slovenceljni, ker se je upirat pač super, da pokažeš kakšen frajer si pa čeprav glup in egoističen do konca.
Človeka je res kar sram.
v avstriji se lahko samotestiras doma, posljes sliko in dobis potrdilo...verjetno je to velika razlika od slovenije...malo se pozanimaj prej o drugačnih sistemih

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa

Posledica msm pod nadzorom ekstremnih levičarjev. Proti pa tudi če vsi umrejo...

Če pa bi bil sedaj PV Šarec z enakimi ukrepi, bi ga slavili kot Odrešenila, Zlatan bi nosil na frisu tri maske pa še eno na riti, ekstremni levičarji pa bi sami hodili po petnajsti odmerek cepiva, kljub popolnemu lockdownu države...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.941
6.016
113

Posledica msm pod nadzorom ekstremnih levičarjev. Proti pa tudi če vsi umrejo...

Če pa bi bil sedaj PV Šarec z enakimi ukrepi, bi ga slavili kot Odrešenila, Zlatan bi nosil na frisu tri maske pa še eno na riti, ekstremni levičarji pa bi sami hodili po petnajsti odmerek cepiva, kljub popolnemu lockdownu države...
Zbrana dela

SDS trobil ranga nova24/domovina raje ne gledam.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Stvar se da obrnit tudi drugače. Podalpski hlapec je šel na Dunaj in prostovoljno pokazal 10x nek papir ker so pač tako zahtevali tam kjer je prišel po nekih opravkih in predvsem okoli sebe je videl ljudi ki so šli po istih/podobnih opravkih in niso imeli težav s tem. Naj gre v en zarukan kraj na tirolskem pa naj komentira potem ali jodlar v irharcah smrdeč po kravjem izstrebku (pač nivo konjskega hlapca) tudi kaže v gasthofu papirje za krigel piva in pri tem poje avstrijsko himno na čast ukrepom.

Primerjave so brezveze. Če greš kot turist nekam ne boš nikoli videl kaj dejansko se dogaja v državi kamor si prišel niti ne boš razmišljal da bi naredil kaj drugače kot se od tebe pričakuje. Tudi v ljubljanskih lokalih francozi in italjani po 10x na dan kažejo potrdila, kar pa ne pomeni da po koncu dopusta ne obračajo smetnjakov zaradi PTC potrdil in ukrepov na ulicah doma.

Svoboda v epidemiji ima svojo ceno, PCT je trenutno najboljši možni kompromis, ki ga fura celotna EU. Edina alternativa je lockdown.

• Všeč mi je
Reactions: koliko

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
testi na 48 ur za vse, za cepljene zastonj, za necepljene pa 22€, da Janez malo napolni proračun

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.272
7.051
113
Alternative ni v glavah politikov in k(r)eka.

Alternativa seveda je, živeti z virsom, 1 leto je bilo časa, da bi se naredile dodatne kapacitete, ali pa vsaj predvidile, za pač tiste ki se nočejo cepit in fašejo hospitalizacijo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Ytbnd

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.617
2.405
113
Pomurje

Si mislil bit pameten, rezultat pa čist nekaj drugega :valjamse:

koliko

Guru
21. avg 2007
4.417
2.492
113
SV SLO
Alternative ni v glavah politikov in k(r)eka.

Alternativa seveda je, živeti z virsom, 1 leto je bilo časa, da bi se naredile dodatne kapacitete, ali pa vsaj predvidile, za pač tiste ki se nočejo cepit in fašejo hospitalizacijo.
Seveda laično osebje je brez problema možno poučiti in naučiti medicinskega znanja in prakse. Itak......

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Eh...sj je povsem jasno....
NEcepljenci bi radi imeli karantene in ležali doma na kavčih in posali po spletu 60/dan janša ćelavi je fašist.