Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Zelo grdo posplošuješ.

Bejž no bejž......

Uglavnem, tekom epidemije, mi je uspelo obiskati večino SBjev po sloveniji, pa verjemi, da sem zaokrožil krepko navzdol vso situacijo.
Po statistiki, mislim da je bilo 37% manj dela v SBjih, od let pred 2020. Če postavimo v enačbo še ZDje in njihove ambulante, bi marsikoga na rit vrglo, ko bi številke dobil.

Se pa strinjam, da je določen del zdravstva najebal. Ampak daleč od velike večine. Je pa žalostno, da je tekom epidemije, manjkalo krepko več ljudi, zaradi varstva otrok, ker so bile šole zaprte, kot pa je bilo ljudi na bolniški zaradi okužbe z kovidom.

#zmagovalciepidemije in #janezdela

• Všeč mi je
Reactions: Robert

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.234
7.039
113
  • Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Še včeraj je transit bil eden večjih virov okužb, danes več ni ...
A se sploh splača dnevnice in kilometrino izplačevat tem, ki sprejemajo takšne enodnevne ukrepe?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
To protect you from COVID-19, France decided to not let you go to the hospital without a health pass (vaccine). Anyone on this planet still thinks Covid is about health?

8uhsx27jtxa71.jpg

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.234
7.039
113
Kaj ce bi en teh zagovornikov cepljenja za namen “zascite” blizjih, razjasnil kako cepivo pri tem pomaga, če cepivo ščiti edino cepljeno osebo pred tezjo obliko bolezni. Še vedno pa je cepljena oseba lahko prenašalec.

Pa vprasanje za vlado; kaj je naredila za zascito najbolj sibkih in rizicnih oseb?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Pa vprasanje za vlado; kaj je naredila za zascito najbolj sibkih in rizicnih oseb?
Zaprla je šole.
Avto pralnice so prale samo poslovnim osebam.
Igrišča kot Černobil, prepovedan dostop.
Nogavic v trgovini nisi mogel kupiti.
Bureka na ulici nisi smel jesti.
Maske obvezne v gmajni ob polnoči.
Na vikend v drugi občini samo z samopodpisano izjavo in izpisom ZK.

123 zakaj kopiras kaplarjevo mentalno drisko na Alter ? Bo šel Alexa site rating navzdol.

sds kult naj se cepi vsak 4x, bo Orbanove AZ še premalo.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.991
6.159
113
C/p iz rtvslo

Ker opažam, da se v zadnjih tednih vedno bolj pritiska k uvedbi (posredno ali neposredno) obveznega cepljenja - bodisi po posameznih panogah bodisi kar vseh nad 50. letom (no, ali pa kar vseh ne glede na starost) - sem malo podrobneje pogledal slovenske številke.

Po podatkih Sledilnika do 11. 7.:
- v starostni skupini od 0 do 64 let je bilo okuženih 214.901 ljudi, od tega jih je umrlo 304; smrtnost: 0,14%,
- v starostni skupini od 45 do 54 (po mnenju mnogih bi vsaj od tukaj naprej moralo biti cepljenje obvezno) je bilo okuženih 49.588 ljudi, od tega jih je umrlo 61; smrtnost: 0,12%,
- v starostni skupini od 55 do 64 je bilo okuženih 35.544 ljudi, od tega jih je umrlo 215; smrtnost: 0,6%.

V starostni skupini od 65 do 74 je samo število umrlih moških(!) 485. To pomeni, da je v tej skupini samo število moških smrtnih žrtev višje kot število vseh umrlih (304) v starosti od 0 do 64. To je tudi prva starostna skupina, kjer je (skupna) smrtnost nad 1% - 3,59%.

Pogled na Sledilnikov graf nam pokaže tudi razlike po spolu: v vseh starostnih skupinah so (procentualno gledano, večinoma pa tudi absolutno) za s covidom povezano smrt bolj dovzetni moški.

Omembe je vredno tudi to, da gre pri teh številkah za uradno potrjene primere okužb. Po ocenah, ki so bile podane tekom corona krize, naj bi bil virus med populacijo precej bolj razširjen - od 2 do 5 krat. To pomeni, da so zgoraj navedeni procenti dejansko še nižji. O številu prebolevnikov ne bom kaj dosti, je verjetno dovolj jasno, da predstavljajo znaten delež populacije
Torej?

Številke so take, ker:
- smo imeli ukrepe s katerimi smo zajezili okužbe
- odprli smo covid specializirane oddelke, ki so rešile marsikatero življenje, hkrati pa s pomočjo zgornje alineje poskrbeli razpad sistema teh oddelkov
- na vrhuncu drugega vala smo začeli cepiti kritične
- statistika ne omenja ljudi, ki so še sicer živi a še vedno s posledicami.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.234
7.039
113
Torej, se je vrhunec drugega vala v bistvu zajezil s cepljenjem kritičnih? Pomeni je to bilo dovolj, zakaj spet na novo panika o novem valu, saj so kritični precepljeni?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.991
6.159
113
Ker to se je že zgodilo kajne?

Nekatere vas je Janez konkretno opral. Pri 7500+ posteljah v bolnišnicah, je bilo na višku zasedenih 1500 za kovid (veliko od teh, bi zasedalo posteljo tudi zaradi katerega od predhodnih zdravstvenih problemov). Ker smo "ohranjali" zdravstvo pri življenju, je samo v npr. UKC Maribor odpadlo čez 90.000 pregledov, kje so še vse ostale bolnišnice. Aja, so pa imeli z cca 30% manj dela, zdravstveni delavci 65% večjo plačo.

#reševalismoživljenja in #janezdela
To pa je druga resna plat zgodbe. Koliko je pri tem imela vlogo vlada, oziroma koliko od tega so krivi zdravniki sami?
Jaz se še danes srečujem s situacijo prenatrpanih čakalnic pri osebnem zdravniku, ker določenega družinskega člana danes pa res ne more sprejet, ker ima vse zasedeno. Ker pa mi ni problem to stanje preverit, vidim da je dotični zdravstveni dom povsem prazen. Nobenga not nobenega ven.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in kalbo

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.991
6.159
113
Torej, se je vrhunec drugega vala v bistvu zajezil s cepljenjem kritičnih? Pomeni je to bilo dovolj, zakaj spet na novo panika o novem valu, saj so kritični precepljeni?
Tukaj se strinjam s teboj. Ob novem sevu, ki je sicer bolj kužen, je pa manj nevaren, precepljenost se povečuje, zato je panika o novem valu odveč. Seveda je treba še vedno opazovat statistiko, ampak to zdaj ne rabi biti število okužb, ampak število hospitalizacij.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in darjan