Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

19. jul 2007
2.890
1.605
113
Virus je in bo. Cepljenih je precej ljudi. Marsikje v tujini se celo približujejo "pragu" precepljenosti. In kaj se zgodi?
Čiri biri xy sev (kateri je oh in sploh fantastično bolj nalezljiv, da cepiva niso učinkovita v skladu z reklamo, je kriv samo ta sev) , ker in kar naenkrat potrebujemo še višjo precepljenost.
In krog se ponovno zavrti. Marsikdo je pričakoval in upal na relativno mirno in "normalno" jesen. Sicer upanje umira zadnje, vendar trenutno ne kaže nič vzpodbudnega, ne nam, niti najbolj precepljenim državam. Je za to kriv nov sev, neučinkovito cepivo ali mala precepljenost?

Kombinacija delne precepljenosti in občutnega dela necepljenih je super gojišče za selekcijski pritisk in izsejanje novih virusov. O selekcijskem pritisku sem pa že parkrat pisal.

19. jul 2007
2.890
1.605
113
Cuj kak gre svedom?
Veliko slabše kot norvežanom in fincem.
coronavirus-data-explorer (3).png

• Všeč mi je
Reactions: Pbutec

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113

Cizelj: Mogoče bi bilo še bolje, da bi v državo spustili samo cepljene, ne pa tudi testiranih​

Nacisti se kar sami kažejo.

Kako si lahko on dovoli komentiranje testiranja za covid in pogojev za vstop v državo?! In zakaj RTV to objavlja ?

In lastna pravila igre so spet sami spremenili (semaforji).Kdo pri zdravi pameti vam še verjame ?

Angleži so včeraj izdali novo poročilo, ki zajema slučaje do 25. Junija. Kakorkoli obračamo je delta varianta vsaj 5 krat manj nevarna kar se tiče hospitalizacij in smrti od alfa variante. https://assets.publishing.service.g...ants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing_18.pdf

Paničarji, kako kaj Indija, delta sev je od tam ? Je sploh kdo še živ ?

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: AndY1 in jendomen
19. jul 2007
2.890
1.605
113
ko si lahko on dovoli komentiranje testiranja za covid in pogojev za vstop v državo?! In zakaj RTV to objavlja ?
Po naključju ujel na radiu med vožnjo in moram priznati, da sem tudi jaz dvignil obrvi.

Zakaj RtvSlo objavlja - ker so leni in/ali nesposobni in jim je odveč poiskat drugega, bolj kompetentnega sogovornika.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.369
113
Po svoje ima prav, cepit se in živeti dalje, kdo se pa ne se pač ne, država se več ne zapira in ni več pomoči.

Ampak potovanja pa se omeji, da se ne prenaša virus iz države v državo.

Po domače vsak naj odgovarja za svojo zdravje in to je to.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Če bodo vladajoči imeli "jajca" pokazati
- ne se ujeti v lastno mentalno zanko in misliti o celotni problematiki skozi slovenska "politična" očala. Glej evropo in svet in glej njihove števile. Podatkov je relativno veliko (in vseskozi prihajo novi).

Do takrat pa raje tvegam z 99,9+% preživetvenih možnosti.
- spet je potrebno gledati širše, ni samo to kakšne so tvoje preživetvene možnosti, gre se tudi za to s kakšno gotovstjo lahko zagotoviš, da ti vsekakor ne boš prenel virusa naprej (no, v tem delu smo pa precej šibki, vsi skupaj, potem bi pa bilo res 14 dni ključnih in virus bi ugasnil - če bi vsi zagovili, da virusa ne nosijo naprej)

Podatkov o hospitalizacijah/smrtih cepljenih trenutno ni na voljo nikjer. Vsaj ne relevantnih. Smo v delu leta, kjer je respiratornih okužb razmeroma malo in posledično tudi kovidnih bolnikov ni dosti.
Zanima me, kaj bo v zadnjih 2 mesecih letošnjega in prvih 3 mesecih prihodnjega leta.

Glede okužb in "prenašanja" virusa naprej, pa samo to, od kdaj smo sterilna družba?
Od kdaj nihče ne sme zboleti, pa nas virusi in bakterije tako ogrožajo, da zlivamo na tisoče litrov razkužila po sebi in vsem kar se dotaknemo? Virus je nevaren starejšim in kronično bolnim. Za njih je cepivo na voljo že dosti časa. Vsem, katere je virusa strah, imamo dovolj cepiva. Maske nosimo v vseh zaprtih prostorih.
Danes, pri 50 hospitaliziranih z kovidom (za katere sem 99% prepričan, da imajo predhodne težave veliko večje kot je kovid sam), nam grozijo z 4 valom. Da se morajo mladoletniki cepiti, če želijo ostati v šolah.

Gnilobe od nestrokovnjakov si drznejo to izraziti. Smrduhi na vrhu vlade pa z vsakodnevnimi debilizmi skrbijo, da navaden državljan ne uspe v miru splanirati dopusta. Obenem z lopato mečejo denar v peč. Vse v imenu virusa.

Z bebci na vladi in debili na strokovnih položajih, smo zmagovalci epidemije in virus na nas sploh ni vplival.......... OH, WAIT....

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.776
2.597
113
... Tako da ostaja edina žrtev cepljenja.
Na svetu?

Še nobeno cepivo nismo dobili hitreje, kot to za covid. DEJSTVO!
Cepljenje pomaga. DEJSTVO!
Dijaki iz Dolenjske, so nam, zaradi svojega levega prepričanje, dodatno prinesli obolele/virus. DEJSTVO!
Andy in Darjan nosita masko tam, kjer je predpisana. DEJSTVO!

Nazadnje urejeno:

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Podatkov o hospitalizacijah/smrtih cepljenih trenutno ni na voljo nikjer. Vsaj ne relevantnih. Smo v delu leta, kjer je respiratornih okužb razmeroma malo in posledično tudi kovidnih bolnikov ni dosti.
Zanima me, kaj bo v zadnjih 2 mesecih letošnjega in prvih 3 mesecih prihodnjega leta.

Glede okužb in "prenašanja" virusa naprej, pa samo to, od kdaj smo sterilna družba?
Od kdaj nihče ne sme zboleti, pa nas virusi in bakterije tako ogrožajo, da zlivamo na tisoče litrov razkužila po sebi in vsem kar se dotaknemo? Virus je nevaren starejšim in kronično bolnim. Za njih je cepivo na voljo že dosti časa. Vsem, katere je virusa strah, imamo dovolj cepiva. Maske nosimo v vseh zaprtih prostorih.
Danes, pri 50 hospitaliziranih z kovidom (za katere sem 99% prepričan, da imajo predhodne težave veliko večje kot je kovid sam), nam grozijo z 4 valom. Da se morajo mladoletniki cepiti, če želijo ostati v šolah.

Gnilobe od nestrokovnjakov si drznejo to izraziti. Smrduhi na vrhu vlade pa z vsakodnevnimi debilizmi skrbijo, da navaden državljan ne uspe v miru splanirati dopusta. Obenem z lopato mečejo denar v peč. Vse v imenu virusa.

Z bebci na vladi in debili na strokovnih položajih, smo zmagovalci epidemije in virus na nas sploh ni vplival.......... OH, WAIT....

Prav tako ni podatka o smrti prebolevnikov. Gnilobe od strokovnjakov in vrh slo in svetovne politike pa se gredo zatiranje množic. Virus ne obstaja (poleti), pika.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.522
-3.609
113
Na svetu?

Še nobeno cepivo nismo dobili hitreje, kot to za covid. DEJSTVO!
Cepljenje pomaga. DEJSTVO!
Dijaki iz Dolenjske, so nam, zaradi svojega levega prepričanje, dodatno prinesli obolele/virus. DEJSTVO!
Andy in Darjan nosita masko tam, kjer je predpisana. DEJSTVO!
- ne, v sloveniji. Samo uradno seveda. Kaj se delaš neumnega.
- Dejstvo je, da se cepi z eksperimentalnim cepivom.
- Ja cepljenje pomaga. Tistemu diplomatu je pomagalo ženo proč spravit.
In ko nabijate, da cepivo ščiti 95% noben ne zna povedat proti čemu pravzaprav ščiti.
Kaže pa, da te cepljenje ščiti edino proti temu, da v primeru smrti ne pristaneš v evidenci umrlih zaradi cepljenja.
- A zdej boš pa še dijakom podtikal leva politična prepričanja. Pokvarjenec. In to dijakom iz Dolenske, kjer je bolj baza desnih volilcev.
kot kaže, so virus prinesli cepljeni dijaki. Necepljeni so se testirali in bili negativni na testu. Cepljeni se testirat ni potrebno, in kadar so okuženi prenašajo virus.
- Kje pa so bile maske predpisane - glej sodbo US ????

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Ytbnd

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Prav tako ni podatka o smrti prebolevnikov. Gnilobe od strokovnjakov in vrh slo in svetovne politike pa se gredo zatiranje množic. Virus ne obstaja (poleti), pika.

Obstaja, samo eni so fantastično veseli, ko jih nekdo z močjo dobesedno jebe v glavo z čudnimi in po večini neučinkovitimi ukrepi.

Danes je v imenu boja proti virusu itak dovoljeno vse. V principu pa je edino učinkovito orožje, vzdrževanje osnovne higiene rok, eventuelno nošenje mask v zaprtih prostorih (čeprav to kar dela 95% ljudi z masko, bi bilo bolje da jih sploh nebi nosili), ter cepljenje ogroženih in prestrašenih.

Ostalo si lahko govorimo in se prepričujemo, kako zelo se borimo proti virusu, pomaga pa bolj tako tako.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Ytbnd