Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Cepiva je treba ponucat, proizvodne linije so še polne, zalog je še veliko. To da so narejena na bazi originalnega spika, in da so na delto in vso naslednjo abecedo sevov precej manj učinkovita, nima veze. Za naše razvajene otroke je itak vse še predobro, tako eksperimentalna, kot outdated cepiva.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
...
Sicer mi pa povej, kje jaz zagovarja, cepivo in ne vem kake ukrepe.

Ammm ... skozi celo temo? Če sem dobil napačen vtis, se zares opravičujem.

Ampak, če se prav spomnim so ti maske logičen in razumen ukrep (disklejmer; v specifičnih sitacijah da, v splošni populaciji je to pogreb). Glede cepljenja pa tudi ne odobravaš prostovoljne izbire. Al se motim?
Vsekakor imaš na trenutke zanimive ideje kaj bi morali delati tistim, ki se ne uklonijo (nisi edini in ta smer gibanja dela civilizacije pa skrbi mene; v dani situacij, da se razumemo. v kaki zares resni bi se najbrž tudi jaz drugače obračal). In ne, ne grem iskat citatov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Maske so v tem trenutku samo novodoben povodec.

Bodo pa koristne, ko bo spet izbruh - če bo. Ampak proper maske, N95 recimo. Trakec okoli ust, pod nosom, je slabše, kot brez.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Maske so jeba, notri se nabira CO in potem umreš.

Debilno norčevanje je zaščitni znak agitporpovcev (tvoj izraz) za dikcijo osrednje politike (s tem ne mislim na politične stranke, JJ in podobno).

Drugače pa ja; zame ko sem brez kondicije si moram masko po dveh štukih šteng snet al pa se ustavit, ker drugače se začnejo dogajat zanimive reči .... Vsak, ki bo rekel da je normalno vdihavat izdihnjen zrak je zrel za določeno inštitucijo.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Sem ravno opazil, pa si me prehitel; hvala.

Nego ...; to je edina reakcija? Razočaran. Zelo. Čeprav nisem presenečen ....

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.158
113

Jeseni 2021 že v akciji.
Čaki, a nismo rekli, da so maske nustavne, proti zakonu ipd... Torej? Treba je zakone spremnit, da podobne primeri kot so nenšenje mask in nespoštovanje ukrepov ne padejo na sodiščih. Kaj zdaj? Je prav tako, ali ni? Koliko se spomnim ste prej vpili kako je Janezek nesposoben in ni spisal zakonov, ki bi se jih morali držat. Zdaj jih je spisal, in evo darjana, jok in na drevo....

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Za kirurške maske v zdravstvu velja, da se jih menja na maks. dve uri.

In čakam na podatek vlade, koliko življenj smo rešili z maskami, policijsko uro, gibanjem po občinah, razkuževanjem rok/stavb, prepoved zbiranja, zaprte šole.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Maske so verjetno edini ukrep, ki ni bil neustaven, ker s tem pa se res ne posega v človekove pravice.

Edino sivo polje je to, da so maske obvezne, mora se jih menjati na 2h, država pa ni zagotovila vseh mask za vsakega, posledično je prišlo do diskriminiranja na podlagi finančnega statusa posameznika.
Ampak tega itak nihče ni rekel, torej da maske SO obvezne in da se jih MORA menjati na 2h.

• Všeč mi je
Reactions: tsunami

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Na podlagi sedanjega Znb, 57 -> 39 člena, za kaznovanje nenošenja ni pravne podlage, zato sedaj spreminjajo ta člen.