Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.956
16.063
113
recimo zdrav 35 letnik?
A tak zdrav 35 letnik, ki preboli covid na zelo lahek način? Ali tak zdrav 35 letnik, ki ga covid položi za par tednov, nato ima pa še par mesecev posledic, če ne kar doživljenjske? Ali pač tak zdrav 35 letnik, ki zaradi covida skorajda umre ali pa kar dejansko umre? Je kar jebeno, ker je ta virus taka čudna ruska ruleta....

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jonny77 in MrDaco

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Lahko si kar sam tiho, ce mislis, da nam bos naprtil neko kolektivno odgovornost.

Kje pa mislis, da zivis? V DDR?
Odgovoren si lepo sam zase, za svoja dejanja in odločitve.... Upam da te ne useka po glavi, jih je par v naši firmi trenutno kar v slabem stanju, pa so tudi vpili o tem, kok da so zdravi, pa bogibogi brez privilegijev. Tud kak direktorček se najde, ki je okužil pol svojih, ker ni mogu zdržat doma dva tedna.
In ja, če bo jeseni virus večinoma krožil med vami, ki ste se odločili da boste spizdili iz vrste in ste do takrat imeli srečo, da vas ni pošlatalo, boste seveda sami odgovorni za situacijo. Kdo pa bo po tvoje? V DDR bi se pač en namest tebe odločil.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.553
4.705
113
Lahko si kar sam tiho, ce mislis, da nam bos naprtil neko kolektivno odgovornost.

Kje pa mislis, da zivis? V DDR?
Žal sem v Sloveniji z lepim številom genialcev tvojega kova. In odgovornost nosiš sam. Mnogi starejši se ne bodo cepili, ker kreteni tvojega kova ne znajo biti tiho in vlečejo teorije zarot na platno, stari pa temu verjamejo, ker "naš Franček na netu res veliko prebere".

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.095
113
Žal sem v Sloveniji z lepim številom genialcev tvojega kova. In odgovornost nosiš sam. Mnogi starejši se ne bodo cepili, ker kreteni tvojega kova ne znajo biti tiho in vlečejo teorije zarot na platno, stari pa temu verjamejo, ker "naš Franček na netu res veliko prebere".
Oba moja starša sta cepljena, ker jima je jasno, da sta v starostni skupini, kjer je bolj pametno se cepiti kot se prepustiti statistiki. In nobenega od njiju nisem prepričeval za ali proti.
Za mojo starstno skupino, še posebej za otroke, pa ni računice. Bom raje tvegal z virusom kot z eskperimentalnim cepivom, hvala lepa.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.095
113
Odgovoren si lepo sam zase, za svoja dejanja in odločitve.... Upam da te ne useka po glavi, jih je par v naši firmi trenutno kar v slabem stanju, pa so tudi vpili o tem, kok da so zdravi, pa bogibogi brez privilegijev. Tud kak direktorček se najde, ki je okužil pol svojih, ker ni mogu zdržat doma dva tedna.
In ja, če bo jeseni virus večinoma krožil med vami, ki ste se odločili da boste spizdili iz vrste in ste do takrat imeli srečo, da vas ni pošlatalo, boste seveda sami odgovorni za situacijo. Kdo pa bo po tvoje? V DDR bi se pač en namest tebe odločil.
Zdaj boš lahko pocepil še svoje otroke. Si jih že postavil v vrsto?

• Všeč mi je
19. jul 2007
2.871
1.592
113
Velika večina slovencev ni zbolela z kovidom. Od kdaj je družbeno in moralno sprejemljivo, da se žuga z prstom zdravim?

Saj nihče ne žuga zdravim. Žuga se samo tistim, ki trosijo virus naokoli.

Tvoja logika je povsem primerljiva s sledečim.
"Kaj mi težiš, da vozim pijan (saj šele s štirimi piri v riti vozim tako kot se zagre). Teži tistim, ki pijani povzročijo nesrečo."

In tudi povsem drži dejstvo, da večina pijanih ne povzroči nesrečo. Pri vseh teh junakih črne kronike sem prepričan, da so se večkrat usedli pijani v avto in mnogokrat povsem brez nesreče prišli do cilja (včasih pa enostavno ne znese, in teh včasih je enostavno družbeno in moralno nesprejemljivo).

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.553
4.705
113
Itak. Zdravi pa necepljeni te ogrožajo......
Kdor se čuti ogroženega ima možnost cepljenja. Bebci in idioti pa drugače misleče od vas zmerjate z raznoraznimi vzdevki in jih žalite ter že sedaj krivite za neko prihodnost.
95% učinkovito cepivo pri 70%+ pričakovani precepljenosti. Zakaj ste v strahu?

Nekatere vas kot kaže še najbolj ogroža zdrava pamet in zato se ji uspešno izogibate.

kalbo ,prebolevnike po koncu karantene in ob povratku v normalen pogon štejem med zdrave oz celo več kot cepljene. Morda bi bil najboljši izraz začasno imune.
Zdravi smo vsi. Potem smo pa cepljeni zdravi, ki ne bomo širili virusa in zbolevali po tekočem traku in pa enkrat bolni ne cepljeni, ki bo širil virus, kakšen pa tudi pristal v bolnici. S svojim širjenjem boš pa prej ali slej okužil bakico/dedka (tvojega, ali od nekoga drugega) , ki si ga s svojimi teorijami zarote prepričal, da se ni cepil (neposredno ali posredno).

Vlada vas bo imela rada, saj bomo spet zaprti kot podgane.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Ti pač trdiš da pobira mlade in fit. Kje?

Neko brezvezno panično nabijanje kako hud in grozen je kovid med mlado in fit generacijo, pri meni pač ne pije vode.

Če trdiš da kovid jebe mlade in fit, nobene številke ne podpirajo tega, pa me res zanima, kje si te modrosti pobral?
Ravno pokopali znanca, 31 let. Zdrav in fit. Med tem ko je 95 letna soseda mal smrknila.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.553
4.705
113
Oba moja starša sta cepljena, ker jima je jasno, da sta v starostni skupini, kjer je bolj pametno se cepiti kot se prepustiti statistiki. In nobenega od njiju nisem prepričeval za ali proti.
Za mojo starstno skupino, še posebej za otroke, pa ni računice. Bom raje tvegal z virusom kot z eskperimentalnim cepivom, hvala lepa.
Starša si podvrgel grozljivemu smrtonosnemu cepivu in to z vsemi vezami in znanjem o čudežni tabletki? Hočeš reči, da bolj verjameš zlobni farmaciji, da bodo obvarovali starša pred bolnico s cepivom, kot pa da bi jima stisnil v pest par tabletk ali pa vsaj konjsko pasto z isto učinkovino?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.553
4.705
113
Ti pač trdiš da pobira mlade in fit. Kje?

Neko brezvezno panično nabijanje kako hud in grozen je kovid med mlado in fit generacijo, pri meni pač ne pije vode.

Če trdiš da kovid jebe mlade in fit, nobene številke ne podpirajo tega, pa me res zanima, kje si te modrosti pobral?
Naj uganem. Ti sebe šteješ med mlade in fit a? Dobro, da se ne med pametne, ker tam res nimaš kaj iskat.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.099
4.095
113
Starša si podvrgel grozljivemu smrtonosnemu cepivu in to z vsemi vezami in znanjem o čudežni tabletki? Hočeš reči, da bolj verjameš zlobni farmaciji, da bodo obvarovali starša pred bolnico s cepivom, kot pa da bi jima stisnil v pest par tabletk ali pa vsaj konjsko pasto z isto učinkovino?
Če ne bi bile te tabletke prepovedane, ja.

• Všeč mi je