Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113

Slovenijo Freedom House uvršča med tranzicijske države. V skupini so še Albanija, Armenija, Azerbajdžan, Belorusija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Češka, Črna gora, Estonija, Gruzija, Hrvaška, Kazahstan, Kirgizija, Kosovo, Latvija, Litva, Madžarska, Moldavija, Severna Makedonija, Slovaška, Srbija, Poljska, Romunija, Rusija, Tadžikistan, Turkmenistan, Ukrajina in Uzbekistan.

Lepo ne, vse v imenu """epidemije""".

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.520
-3.599
113
Bom naredil precej konkreten povzetek.
- na začetku so govorili da je bolj bolj nalezljiv in tudi manj smrtonosen
- ko se je sev širil (in so posledično bili na voljo bolj relevantni podatki) je veljalo da je ta sev bolj nalezljiv in podobno smrtonosen.
Kaj pa pomeni bolj nalezljiv in podobno smrtonosen. Relativno gledano je smrtnost enaka (proporcionalno isti delež od okuženih bo umrl), asbolutno pa je smrtnost večja (ker se več ljudi okuži, jih bo tudi več umrlo).

Po potrebi se je pa te objektivne podatke interpretiralo (prodajalo) v skladu s prodajalcem agende.
In danes, smo spet na stališču, da je virus bolj nalezljiv in tudi manj smrtonosen.

19. jul 2007
2.888
1.605
113
In danes, smo spet na stališču, da je virus bolj nalezljiv in tudi manj smrtonosen.
ne, danes smo na stališču da je sev bolj nalezljiv in primerljivo smrtonosen

(objektivno gledano ni tako enostavno primerjati, ker se nekateri zelo pomembni parametri spreminjajo - npr. prekuženost in precepljenost), splošna populacija danes ni enaka splošni populaciji izpred 9 mesecev, starostniki danes niso enaki starostnikom izpred 9 mesecev)

19. jul 2007
2.888
1.605
113
To je seveda samo pavšalno sklepanje, ki ne more biti strokovno mnenje. To je na nivoju gostilniške debate. In da na podlagi tega zapreš državo in šole, je pa višek.
Pravi mojster se oglaša glede pavšalnih sklepanj. :bonk: :bonk: :bonk: :bonk: :bonk:

Šole in državo "smo" pa zapirali na podlagi širjenja okužb in glede na zasedenost zdravstvenega sistema. In te številke nam niso (bile) v ponos.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.956
2.633
113
"Kot sporoča srbski zdravstveni minister, je na intenzivnih oddelkih 99 odstotkov tistih, ki se niso cepili"

Zanimivo. A pri nas je bil objavljen podatek kakšen je procent cepljenih v bolnišnicah.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in darjan

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.586
2.396
113
Pomurje
"Kot sporoča srbski zdravstveni minister, je na intenzivnih oddelkih 99 odstotkov tistih, ki se niso cepili"

Zanimivo. A pri nas je bil objavljen podatek kakšen je procent cepljenih v bolnišnicah.
Zanimiva je naša "strategija" cepljenja.

Ravnokar sem spoznal (60let) s prvim odmerkom cepljeno osebo z AZ. Vročine ni bilo gpripi podobni simptomi prisotni 2 dni, izguba vonja.
Sin (cca 30 let) ni bil cepljen, preživljal korono bolj na hard z visoko vročino teden dni. Sin je okužil očeta.

To, da se cepljeni in preboleli prosto brez testov gibajo po svetu je napaka.

• Všeč mi je
Reactions: mirsi

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Ko bereš ynosa od preštevanja smrkajočih po kampu, mimo preštevanja otrok brez mask na otroškem igrišču, do spuki filinga brez maske na prostem, ti je lohk jasno, da ga trese ob prebiranju apokalipse v Indiji. Vsakič, ko mu spustiš, da piše neumnosti se odzove ko mali otrok brez lizike. V tem smislu ima darjan pri meni mnogo več spoštovanja, pa sem mu večkrat napisal, da je butast, sam nekak se ne odzove s pobiranjem igračk.
Tvoje mnenje mi res veliko pomeni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113

Kam vse tava ta svet zaradi prehlada?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113

Kam vse tava ta svet zaradi prehlada?
Toliko o prostovljnem cepljenju.

Najprej so nam omejili svoboščine, potem te bodo dali pod nadzor, naokoli boš pa moral hoditi z rumeno zvezdo.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen