Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
ynos je hotel povzročiti paniko, mi smo mu samo odpisali da bo razumel kontekst.

btw; https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/gorenjski-srednjesolec-naj-bi-nacrtoval-strelski-pohod.html

Hvala kurcu, da še policija dela kaj drugega, kot lovi korona uber kriminalce. Čas je, da se lotijo resnega dela in ne samo represije nad lastnim narodom
Pa kaksno paniko d*b*l en. V temi o covidu sem pisal o drzavi kjer je slaba situacija s covidom. A je offtopic? Ni. A je mene panika zagrabila? Ni. A je tebe? Mogoce, ampak tu pa nisem jaz kriv. Od danes naprej si na ignore spisku na alterju.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
O kakšni paniki ti to govoriš? dajte že enkrat nehat s to "paniko". Saj ni vsaka stvar ki se napiše "panika". A če ti kdo napiše da gredo na 220d ležaji bolj pogosto kot pri bmw 3 je tudi "panika".?

panika je, ko začnejo o tem govorit mediji kot katastrofi in strokovnjaki. in ko začnejo grozit, khm, napovedovat nove ukrepe zaradi nekega dogajanja v tujini. In ko se ustvari panika/strah, gre marsikaj precej lažje skoz...

sej ne rečem, sej zdele se še ne govori dost o indijskem sevu v strokovnih krogih, ampak kar spomnite se nekaj mesecev nazaj kaj je bilo z angleškim sevom... če ni bilo celo eno zaprtje zarad njega?

• Všeč mi je
Reactions: kalbo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Zaradi eng seva je naša vele-stroka opravičevala ukrepe ja, ker je kao bolj smrtonosen, čeprav je že davno bilo znano, da je le bolj nalezljiv.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113

Še kar naprej delanje panike...post covidni sindrom aka "vsega mam pun krščen duš valda da sem v deperesiji če delate z mano kot z ovco".

• Všeč mi je

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Pa kaksno paniko d*b*l en. V temi o covidu sem pisal o drzavi kjer je slaba situacija s covidom. A je offtopic? Ni. A je mene panika zagrabila? Ni. A je tebe? Mogoce, ampak tu pa nisem jaz kriv. Od danes naprej si na ignore spisku na alterju.
Ti pa si ena pi*kica res. Ko ti en mal pove, da streljaš neumnosti, bevskajoče pobereš igračke in šibaš iz peskovnika.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
panika je, ko začnejo o tem govorit mediji kot katastrofi in strokovnjaki. in ko začnejo grozit, khm, napovedovat nove ukrepe zaradi nekega dogajanja v tujini. In ko se ustvari panika/strah, gre marsikaj precej lažje skoz...

sej ne rečem, sej zdele se še ne govori dost o indijskem sevu v strokovnih krogih, ampak kar spomnite se nekaj mesecev nazaj kaj je bilo z angleškim sevom... če ni bilo celo eno zaprtje zarad njega?

Ampak kje se je stroka zmotila glede angleškega seva. Danes ta predstavlja večino okuženih v sloveniji. Jalov poskus nečesa kar se ni dalo ustavit glede nato, da se je razširil povsod po EU.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.219
113
Ti pa si ena pi*kica res. Ko ti en mal pove, da streljaš neumnosti, bevskajoče pobereš igračke in šibaš iz peskovnika.
Kako je lahko streljanje neumnosti to, da z namenom informiranja nalepiš nek članek v tematsko primerno temo? Neumnosti streljajo tisti ta drugi, ki v vsakem podajanju informacij vidijo zganjanje panike.

19. jul 2007
2.888
1.605
113
Pa vrednosti življenja posameznika itd. Zato so pa primerjave z Indijo brezpredmetne.
Kljub vsemu pa logika: Nehajte testirat in tisti trenutek bo virus izginil, nekako ne pride do izraza.

In ta objava iz januarja 2021 se v današnji luči tudi kaže kot zanimiva (če se vljudno izrazim).

Majority Indians have natural immunity. Vaccinating entire population can cause great harm
For recovered Covid patients, the vaccines provide no benefit and some harm. It is thus unethical to vaccinate them.

Nekaj takih apologetov obeh pristopov tudi najdeš na Alterju.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je napovedal, da drugih predlogov sprememb odlokov, ki so v pristojnosti njegovega ministrstva, ta teden ne bo predlagal. "Razen če bo svetovalna skupina predlagala kakšne zaostritve glede na slabe trende," je navedel, ob tem pa kot dejavnik tveganja za poslabšanje razmer navedel tudi množične nezakonite proteste. Omejitev zbiranja namreč ostaja.

Bolnik.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a glih prejle po radiu, da bo strokovni svet predlagal spremembno semaforja, da bi lahko že pustili razne dogodke zunaj in notri.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.520
-3.599
113
ni se zmotila, samo sprejeti ukrepi so bili pretirani.
Malo se spomnimo.
Ko se je angleški sev pojavil v Angliji, so govorili, da je ta sev bolj nalezljiv in tudi manj smrtonosen.
Ko se je ta sev približal našim mejam, in so se sprejemali novi strožji ukrepi in lockdown, pa so govorili o večji nalezljivosti, na manjšo smrtonosnost pa so nenadoma pozabili.

• Všeč mi je
19. jul 2007
2.888
1.605
113
Malo se spomnimo.
Ko se je angleški sev pojavil v Angliji, so govorili, da je ta sev bolj nalezljiv in tudi manj smrtonosen.
Ko se je ta sev približal našim mejam, in so se sprejemali novi strožji ukrepi in lockdown, pa so govorili o večji nalezljivosti, na manjšo smrtonosnost pa so nenadoma pozabili.
Bom naredil precej konkreten povzetek.
- na začetku so govorili da je bolj bolj nalezljiv in tudi manj smrtonosen
- ko se je sev širil (in so posledično bili na voljo bolj relevantni podatki) je veljalo da je ta sev bolj nalezljiv in podobno smrtonosen.
Kaj pa pomeni bolj nalezljiv in podobno smrtonosen. Relativno gledano je smrtnost enaka (proporcionalno isti delež od okuženih bo umrl), asbolutno pa je smrtnost večja (ker se več ljudi okuži, jih bo tudi več umrlo).

Po potrebi se je pa te objektivne podatke interpretiralo (prodajalo) v skladu s prodajalcem agende.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.987
9.531
113
Kako je lahko streljanje neumnosti to, da z namenom informiranja nalepiš nek članek v tematsko primerno temo? Neumnosti streljajo tisti ta drugi, ki v vsakem podajanju informacij vidijo zganjanje panike.
Ko bereš ynosa od preštevanja smrkajočih po kampu, mimo preštevanja otrok brez mask na otroškem igrišču, do spuki filinga brez maske na prostem, ti je lohk jasno, da ga trese ob prebiranju apokalipse v Indiji. Vsakič, ko mu spustiš, da piše neumnosti se odzove ko mali otrok brez lizike. V tem smislu ima darjan pri meni mnogo več spoštovanja, pa sem mu večkrat napisal, da je butast, sam nekak se ne odzove s pobiranjem igračk.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Bom naredil precej konkreten povzetek.
- na začetku so govorili da je bolj bolj nalezljiv in tudi manj smrtonosen
- ko se je sev širil (in so posledično bili na voljo bolj relevantni podatki) je veljalo da je ta sev bolj nalezljiv in podobno smrtonosen.
Kaj pa pomeni bolj nalezljiv in podobno smrtonosen. Relativno gledano je smrtnost enaka (proporcionalno isti delež od okuženih bo umrl), asbolutno pa je smrtnost večja (ker se več ljudi okuži, jih bo tudi več umrlo).

Po potrebi se je pa te objektivne podatke interpretiralo (prodajalo) v skladu s prodajalcem agende.

To je seveda samo pavšalno sklepanje, ki ne more biti strokovno mnenje. To je na nivoju gostilniške debate. In da na podlagi tega zapreš državo in šole, je pa višek.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ko bereš ynosa od preštevanja smrkajočih po kampu, mimo preštevanja otrok brez mask na otroškem igrišču, do spuki filinga brez maske na prostem, ti je lohk jasno, da ga trese ob prebiranju apokalipse v Indiji. Vsakič, ko mu spustiš, da piše neumnosti se odzove ko mali otrok brez lizike. V tem smislu ima darjan pri meni mnogo več spoštovanja.

Resno je to počel? Podoben bolnik kot Hojs potemtakem, čisto zgubljen stik z realnostjo.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.219
113
Ko bereš ynosa od preštevanja smrkajočih po kampu, mimo preštevanja otrok brez mask na otroškem igrišču, do spuki filinga brez maske na prostem, ti je lohk jasno, da ga trese ob prebiranju apokalipse v Indiji. Vsakič, ko mu spustiš, da piše neumnosti se odzove ko mali otrok brez lizike. V tem smislu ima darjan pri meni mnogo več spoštovanja.
Aja aja, tako na široko ti to zdaj gledaš, OK. Jaz sem se osredotočil zgolj na nalepljen članek o Indiji kot zganjanje panike.