Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Seveda odreagirajo drugače ampak ob predpostavki, da se jih cepi z enakim cepivom pa dobijo vase vsi enako zadevo kar se razlikuje od različnih količin različnih sevov virusa je pri cepljenju je po mojem mnenju več možnosti za razvoj vsaj približno enake imunosti kot pa pri klasični okužbi.
Aha. V bistvu vemo en jebeštrga, stroka pa tudi tam-tam.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Nekam veliko število umrlih zadnje dni, ki čudno sovpada s povečanimi okužbami v DSOjih. Da mogoče tisti ki "lažje prebolevajo" (kar dejansko vsak covid19 bolnik na začetku) niso sedaj na stopnji težega poteka bolezni oz. terminalnega poteka bolezni kljub cepljenju.

• Všeč mi je
Reactions: Benko14

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Ma rizične skupine bo vsak virus potamanil, vseeno če cepljenje ali ne.

tu si ne metat peska v oči...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.083
16.233
113
A da menim? Tudi prav.
Torej ne meniš tega? Saj sem te lepo vprašal. Tvoje odgovore sem pa razumel kot da tako meniš, morda (očitno?) narobe in zato tako zaključil misel.
Kaj torej potem dejansko misliš glede tega? Imaš svoje mnenje ali se zgolj distanciraš in navajaš to, da vemo, da (še) ne vemo?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Nekam veliko število umrlih zadnje dni, ki čudno sovpada s povečanimi okužbami v DSOjih. Da mogoče tisti ki "lažje prebolevajo" (kar dejansko vsak covid19 bolnik na začetku) niso sedaj na stopnji težega poteka bolezni oz. terminalnega poteka bolezni kljub cepljenju.
Temno vijolčna so smrti oskrbovancev v DSO. Tako da od februarja smrti praktično več ni.

1619165116270.png

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Torej ne meniš tega? Saj sem te lepo vprašal. Tvoje odgovore sem pa razumel kot da tako meniš, morda (očitno?) narobe in zato tako zaključil misel.
Kaj torej potem dejansko misliš glede tega? Imaš svoje mnenje ali se zgolj distanciraš in navajaš to, da vemo, da (še) ne vemo?
Menim da (še) ne vemo.
Imunost po cepljenju in preboletju covid-19 IMO ni enaka, spet pa ne vemo niti tega, ali si bolj imun po preboletju ali po cepljenju. Niti tega, koliko reakcija na cepljenje vpliva na imunost.
Stroka sicer pravi, da je po cepljenju boljša imunost, samo menda ja ne bo stroka navajala, da se je bolje okužit kot cepit?
Upam da bodo Britanci kaj pametnega pogruntal z raziskavo ponovnega okuževanja prostovoljcev.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Temno vijolčna so smrti oskrbovancev v DSO. Tako da od februarja smrti praktično več ni.

Poglej priponko 44938

Samo se smrti ne javlja redno v to tabelo, se vidi da manjkajo vsaj od. 18 podatki pa se dalj. Torej en teden zamika je. Prvi boom v DSOjih je pa bil pa slab teden nazaj, vmes so se pojavili še dve novi žarišči tako da četudi so mrtvi iz teh DSO jih še ni v statistiki.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.083
16.233
113
Stroka sicer pravi, da je po cepljenju boljša imunost, samo menda ja ne bo stroka navajala, da se je bolje okužit kot cepit?
No saj to, po cepljenju je boljša imunost, na temu je bazirala moja replika darjanu. To kaj bo pa stroka navajala oz. preferirala so pa spet bolj kot ne zgolj ugibanja. Stroka naj bi navajala tisto kar je bolje za človeka, farmacevtska industrija pa bo zaradi finačnih motivov seveda postavila cepljenje pred okužbo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Stroka je povedala, da je cepljenje boljše "globalno gledano", kar je res.

Posameznik pa se bo sam odločil, ampak za normanelega zdravega človeka je vseeno če se cepi ali naravno preboli virus. Isto kot pri gripi. Saj nismo od včeraj, ampak ima naš imunski sistem miljone let programiranja za sabo.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.765
2.596
113
Stroka je povedala, da je cepljenje boljše "globalno gledano", kar je res.

Posameznik pa se bo sam odločil, ampak za normanelega zdravega človeka je vseeno če se cepi ali naravno preboli virus. Isto kot pri gripi. Saj nismo od včeraj, ampak ima naš imunski sistem miljone let programiranja za sabo.
ASSS jolueous.jpg

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.655
3.934
113
Ljubljana
hmpg.net
LEto 2020 je končano. Zamude pri poročanju so ujete. Sedaj je čas, da se pogleda čigava strategija obrambe proti Covid19 je bila učinkovita.

Kolikšno presežno smrtnost v letu 2020 je imela Švedska, kolikšno Slovenija? Ve kdo procente? ŠE za kako državo morda?

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
LEto 2020 je končano. Zamude pri poročanju so ujete. Sedaj je čas, da se pogleda čigava strategija obrambe proti Covid19 je bila učinkovita.

Kolikšno presežno smrtnost v letu 2020 je imela Švedska, kolikšno Slovenija? Ve kdo procente? ŠE za kako državo morda?

Eurostat, število presežnih smrti lani ne glede na vzrok smrti.