Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113

Hah...
- V ponedeljek bodo z določenimi omejitvami začeli obratovati tudi nastanitveni obrati v oranžnih in rumenih regijah (do 30 sob) pod pogojem testiranja potrošnikov ali dokazila o prebolelosti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Hm, kako je zdaj pri prečkanju meje s hrvaško iz poslovnih razlogov? torej prehod in vračilo isti dan?

Je dovolj potrdilo o prebolevosti od zdravnika, ki ni starejše od 6 mesecev? Za obe državi? oz za slo bo od petka ali ponedeljka?

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Obljuba dela dolg.

upajmo da vsaj ta nabijač drži svojo besedo.
za AndY1 smo videli da je ne.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
si rekel da boš nehal spamat ampak po tistem času so določene teme še vedno več ali manj le tvoje fantazijske napovedi == spam.

če pa boš še vedno trdil da ne spamaš pa grem stavit jaz svojo podmornico za tvojo miato da še vedno spamaš. saj če zmagaš itak nimam podmornice, če pa jaz pa dobim miato. nekako tako si sprejel tisti dogovor.

saj ni problem, ti kar piši saj te ne držim za vrat ali kaj podobega. ne pa bit užaljen če povem po resnici.

bom pa ful vesel če vsaj butec neha pisat, bo tema že malenkost bolj berljiva.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
"Nalezljivost prevladujočega angleškega seva je večja, zato so zaščitni ukrepi nujni. Novi sevi so naša nova realnost. Britanski sev je tisti, ki najbolj prevladuje v slovenskem prostoru," je dejal. Po podatkih NIJZ-ja so v zadnjem tednu marca v Mariboru med vsemi potrjenimi primeri odkrili 56 odstotkov britanske različice, v Kopru 62, v Kranju pa kar 97. Direktor NIJZ-ja je pred napovedanim sproščanjem ukrepov poudaril pomen spoštovanja zaščitnih ukrepov.

Čeprav se je pri nas pokazalo, da je bila panika v začetku aprila odveč in da je dokazano, da je UK sev manj nevaren, še naprej gonijo svoje...

Gotovo je, kot sem že konec marca govoril, je to to, kar se tiče hospitalizacij, okoli 500 bodo cifre, in naj nas že pustijo pri miru.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Smiselno je z nekimi zaključki počakat do konca prvomajskih praznikov, ko bomo videli, koliko se bo poznalo sproščanje ukrepov v primerjavi z zdaj, ko se nihče ne drži ukrepov (razen najnujnejših in kolikor toliko zdravorazumskih).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Smiselno bi bilo vse sprostiti ker itak vidimo, da:

1. virus niti približno ni tako smrtonosen da bi odtehtal ukrepe
2. naše bolnice trenutno niti na 50% januarskih kapacitet niso, pa še takrat ni prišlo do overloada
3. z lahkoto smo prodali naš bit, čas je da bi ga vsaj dobili nazaj

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jendomen

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
si rekel da boš nehal spamat ampak po tistem času so določene teme še vedno več ali manj le tvoje fantazijske napovedi == spam.

če pa boš še vedno trdil da ne spamaš pa grem stavit jaz svojo podmornico za tvojo miato da še vedno spamaš. saj če zmagaš itak nimam podmornice, če pa jaz pa dobim miato. nekako tako si sprejel tisti dogovor.

saj ni problem, ti kar piši saj te ne držim za vrat ali kaj podobega. ne pa bit užaljen če povem po resnici.

bom pa ful vesel če vsaj butec neha pisat, bo tema že malenkost bolj berljiva.
To je bilo preden se je 3. val izkazal za nothing burger oz namerno prekuzevanje :fredi:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113

Izkupicek zaradi prehlada je res cudovit

• Haha
Reactions: Matey

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Smiselno bi bilo vse sprostiti ker itak vidimo, da:

1. virus niti približno ni tako smrtonosen da bi odtehtal ukrepe
2. naše bolnice trenutno niti na 50% januarskih kapacitet niso, pa še takrat ni prišlo do overloada
3. z lahkoto smo prodali naš bit, čas je da bi ga vsaj dobili nazaj

1. Manj je mrtvih ker so ranljive skupine bolj ali manj precepljene. Virus je enako smrtonosen kot je bil par mesecev nazaj ko smo bolnice praznili z mrtvimi (50+ dnevno).
2. Kapacitete na intenzivni negi so nad 70% glede na drugi val - do overloada ni prišlo ker so ukinjali redne programe, posledično bo več mrtvih in težje bolanih na drugih področjih (onkologija, srčno žilne bolezni itd.). Več je okuženih, več bo kolateralne škode v zdravstvu, šolstvu in gospodarstvu.
3. Svoboda bo nazaj ko omejimo epidemijo in št. okuženih pade, druge poti ni. Res ne vem zakaj je to tako težko razumeti. Bolj bomo k temu vsi prispevali s cepljenjem, rednim testiranjem in odgovornim obnašanjem, prej bo vse odprto. Tudi jaz komaj čakam koncerte, piknike, druženja in zabave.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in Matey

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
1. Manj je mrtvih ker so ranljive skupine bolj ali manj precepljene. Virus je enako smrtonosen kot je bil par mesecev nazaj ko smo bolnice praznili z mrtvimi (50+ dnevno).
DSOji so se "naravno" cepili (prekužil) že decembra..