Covid-19 Covid-19 kitajski super virus

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
V VSEH potrjenih učebenikih je vsebina skladna z učnim načrtom. Torej so vsi zahtevani cilji obdelani. Če ni potrjen se ne uporablja v šolah.
Če je v enem obdelano na drugačen način in/ali obseg kot v drugem pa to ni nič slabega. Ima še vedno učitelj svobodno izbiro katerega bo uporabljal.
Konec koncev niti nikjer ne piše, da mora sploh učbenik uporabljat. Važno, da so cilji iz učnega načrta obdelani.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Zakaj pa potem učitelj sprašuje starše, kateri učbenik naj se uporabi?
Pa vem, da moderni starši mislijo, da vedo več kot učitelji, ampak realno nimajo pojma. In potem jim učitelj pusti izbiro učbenika.

• Všeč mi je
Reactions: Janez40

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Zakaj pa potem učitelj sprašuje starše, kateri učbenik naj se uporabi?
Ker je brezhrbtenični bedak. Kaj majo starši odločat o delu učitelja...
Niti na misel mi ne pride, da bi to starše spraševal. Že zdaj me jebe, ker morem še 2 leti uporabljat (učbeniški sklad) učbenik, ki ga je izbrala bivša učiteljica.

• Všeč mi je
Reactions: sad in darjan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Kaka je razlika med zeleno in rumeno fazo? Namreč v rumeni se odprejo vse turistične dejavnosti in pa vse šole brez omejitev...kaj še potem sploh ostaja, da bi se šele v zeleni sprostilo?
Edit: aha..."diskoteke" se potem odprejo in zgleda vsi ostali javni/množični dogodki. Ampak spet šole na zadnje mesto, šele v rumeni se v celoti sprostijo.
Edit#2...ne...sploh se ne odprejo takrat "diskoteke"...ja kdaj pa te mislijo to odpirat, če se takrat semafor konča? v diamantni fazi?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Pomeni razne diskoteke, bari, koncerti..to bo vse zaprto dokler se bo testiralo. Ker dokler se bo testiralo bodo okuženi :)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com

Minister Poklukar je ob obisku infekcijske klinike UKC Ljubljana opozoril, da v tretjem valu epidemije novega koronavirusa bistveno hitreje rastejo potrebe po intenzivnih posteljah kot v drugem.

Em...what?

Poglej priponko 44452

Direktna laž, ki jo lahko vsak spregleda?

vsak, ki ne bi smel sam razbirati podatkov. Stevilo na intenzivni je glede na stevilo hospitaliziranih visje kot v drugem valu. Ob danasnjem dnevu na intenzivni jih je bilo v drugem valu skoraj 1000 hospitaliziranih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.248
7.048
113
Rekel je da bistveno hitreje narascajo potrebe. Ce je dal tisto izjavo pred lockdownom, zakaj ni zdaj se hujse panike, ker je 40 vec na intenzivnem kot je bilo takrat.
Naenkrat je vse utihnilo glede panike, pa je kar slabse, kot pred 2 tednoma

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.807
2.605
113
Vse v imenu česa...?

In vse to v času, ko so bili z podarjeno gotovino doma, pri svojih starših!:valjamse:

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Sem gledal v sredo na R4 ob 21h (berluskonijevaTV-ITA) oddajo "Fuori Coro" ko "mlatijo" po svojih ministrih in vladi, lokdown-u etc. ... Se mi zdi, da so pri njih skoraj še bolj zblojeni in dezorganizirani ...(Eno tamkašnje primarno zdr.društvo) - Naredili so poizkus v eni provinci z zdravljenjem/oskrbo "koronikov" z raznimi medikamenti na domu in jim mimo uveljavljenega protokola in za referenco še po protokoli pri slabih 200 pacientih ...
Torej so prebolevali doma (raznovrstna populacija!, največ starejših) ... Začeli pa so s tretmajem takoj po pojavnosti simptomov-pozitivni !!! Rezultat :

Za dobre 3/4 se je zmanjšalo št.hospitalizacij in obremenitev lokalnih bolnišnic !!! Manj kot vsak četrti je končal v bolnici in redko kdo na intenzivni ... Torej so poskrbeli, da se jim situacija ni nevarno zapletla ... in bolnice so glede drugega programa lahko normalno funkcionirale. Bolniki so se glede saturacije "samomerili" (SmartPhone+BT oxy dongle + App) in bili v rednem stiku z os.zdravnikom ... Mislim, da bi kaj takega funkcioniralo tudi pri nas ...

Samo naša bivša zdr..ministra , ki tekoče obvladata ITA, bi lahko na kratko prevedla 2-ge pol ure oddaje in obvestila tanovega minstra, pa naj razpravljajo o čem takem na posvetovalni skupini vlade ... ma ne, jebat se je treba med sabo po politični liniji ... saj ni res pa je ... :gorjaca: